Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přehnané obavy

Psychika František 11.10.2019

Dobrý den,
Obracím se na vás s dotazem, který mě nesmírně trápí. Dotaz bude patrně pro psychiatra. V květnu jsem měl zánět zvukovodu po kterém mi byl diagnostikován tinnitus. Vzhledem k tomu, že známí manžel kvůli tomu spáchal sebevraždu, moc mi to nepomohlo. Bál jsem se že pro mě život skončil. Pak jsem se nějak srovnal, ale na dovolené mi začali somatické obtíže, hlavně tuhnutí nohou, já hlupak otevřel google a tam jsem si diagnostikoval ALS ????. K doktoru jsem se dostal až za 14 dní a do té doby jsem nad tím denně přemýšlel a trápil se tím. Až u mne začli úzkosti. Začal jsem navštěvovat psychoterapeuta a shodli jsme se, že tinnitus bude zřejmě psychosomatický problém. Co mě teď trápí nejvíc, mám 3 letou dceru, a i když ji milují nejvíc na světě, v hlavě se mi honí myšlenky zda ji mám dostatečně, či vůbec rád. A to mě ničí... Rád bych si pomohl bez léků. Beru třezalku od Kneippu kde je dávka jedna tableta denně. Prosím poraďte děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den pane Františku, určitě bych viděla jako vhodné psychiatrické vyšetření, velmi dobře už docházíte na psychoterapie, ale občas to bez léku bohužel nejde a v dnešní době máme již k dispozici mnoho léků, které pomohou a život se Vám výrazně zlepší, zbavíte se úzkostí, a léky mají již málo možných nežádoucích účinků. V psychoterapii je vhodné pokračovat. Držím Vám palce, ať je Vám brzy lépe na duši.

Odpovídá lékař:

Mgr. Miroslava Hruboňová


Dobrý den, pane Františku, vaše potíže jsou téměř 100% projevem úzkostné poruchy- zejména vaše obavy, zda máte svoji dcerku skutečně rád. Naprosto chápu, že vás toto znejisťuje, třebaže víte, že to není pravda a že tyto obavy vůbec nejsou na místě. "Jen" se nemůžete zbavit těchto nepříjemných myšlenek. To, že chodíte na psychoterapii, je velmi dobrý počin. Právě tady byste mohli se svým terapeutem postupně najít řešení. Doporučovala bych vám knihu Jak překonat panické ataky- zde velmi srozumitelnou formou zjistíte, co se s vámi děje, jaké máte možnosti, co můžete udělat proto, abyste zmírnil vaše potíže apd.
Někdy postačí ke zlepšení stavu právě psychoterapie - někdy je však nutná spolupráce s psychiatrem. To by měl poznat i psycholog podle toho, co už jste vyzkoušeli, jaký efekt terapie má, také v jakém stupni vaše potíže jsou. Přeji vám , abyste našli s vaším psychologem řešení a vaše potíže se co nejdříve zmírnily.

Související dotazy

Obavy, obavy...
Mám na levém varleti delší žílu o průměru asi 1 až...
Obavy
Dobrý večer.. Je pravda, že já už prošla více vyšetřeními,...
Obavy...
Dobrý den, před 9-11 hodinami sem měl pohlavní styk...
Obavy
Dobrý den potřebovala bych velmi nutně vědět, jestli...
Obavy z listeriozy v těhotenství
Dobrý den, jsem těhotná 8tt a dnes jsem snědla včera...
Obava
Dobrý den, 1. ještě jsem se chtěl zeptat. Četl jsem,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Předrakovinový stav na děložním čípku

Dobrý den, na gynekologické prohlídce mi paní doktorka sdělila, že mám předrakovinový...

Představy

A ještě dotaz . Jakto že mě nevzrušuje porno , kde se holka uspokojuje sama?

Představy

Dobrý den p. doktorko. Mé babičce je 89 let. Je upoutána na lůžko - cca před...

Představy,které se plní

Dobrý den Vážený pane doktore. Jistě se už Vám někdy stalo to, že jste šel...

Předsunutá krční páteř (antekolis?)

Dobrý den, mám problémy s předsunutou krční páteří pravděpodobně způsobenou...

Přehání nebo ne?

Dobrý den,můj 49 letý přítel si neustále na něco stěžuje, i když je v podstatě...

Přehnaná hygiena intimním partiím škodí

Dobrý den,manžel má po pohlavním styku kožní potíže.Žalud a předkožku má jakoby...

PŘEHNANÁ STIDLIVOST

Dobrý den, prosím o radu. Mám problém s přehnanou stydlivostí. Stydím se před...

Přehnané cvičení

dobrý den, včera večer jsem si doma zacvičil, ale asi jsem to přehnal. Ne že...

Přehnané hlídání tělěsných příznaků

Dobry den před 2 lety my začali problémy se srdcem nic nebylo zjištěno skončila...

Přehnaný strach o syna

Dobrý den, jsem matkou 9 měsíčního syna. Už v těhotenství jsem o něj začala...

Přehozená antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Adel a včera jsem si měla brát první tabletku....

Přehozený denní rytmus

Dobrý den, už asi 2 roky mám přehozený denní rytmus vždy odpoledne spím a pak...

Přehřátí pánve v těhotenství

Dobrý den, pane doktore, jsem nyní v 9. týdnu těhotenství. V předchozích týdnech...

Přehřátí periférií těla

Dobrý den, již dlouho mám problémy s nadměrným ohřátím především vnitřních...

Přehřátí periférií těla

Dobrý den, již dlouho mám problémy s nadměrným ohřátím především vnitřních stran...

Přehřátí???

Dobrý den, jsem v 7tt a každý den mě napadá spousta věcí, kterými bych mohla...

Přecházení na jinou antikoncepci

Dobrý den, prosím o radu. Přecházím z antikoncepce Artizia na Regisha. Artizii...

Přecházím z hormonální antikoncepce Logest na Mirelle

Dobrý den, přecházím z hormonální antikoncepce Logest na Mirelle.(kvůli bolestem...

Přecházím z tří fázové antikoncepce TRI Regol na Ayreen

Dobrý den, přecházím z tří fázové antikoncepce TRI Regol na Ayreen. Chtěla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení

Dobrý den, necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení. Glykemii...

Bolest krční páteře

Dobrý den, již delší dobu (asi měsíc) mám problém s krční páteří, začalo to...

Clexane vs marihuana

Dotaz od: Jarka Publikováno: 15.1.2016 uLékaře.cz Dobrý den,zajímalo by mě,jaký...

Bolesti zad, motání hlavy


Bušení srdce

Dobrý den, je mi 23 let a již druhým dnem zaznamenávám náhlé záchvaty zrychleného...

Tupá bolest varlete

Dobrý den, je mi 25let a už delší dobu mě trápí tupá bolest v levém varleti,...

Gastroskopie v narkóze


Ureaplasma parvum a její přenos

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na pohl. chorobu ureaplasma parvum. Není...

Davkovani vitaminu C

Dobry den, Pí.doktorko, zajima me, jaka je denni doporucena davka vit. C podavaneho...

Výsledky z histologie

Dobrý den dostala jsem výsledky z histologie ale vůbec tomu nerozumim mohla...

Bielkovina a krv v moči v malom množstve a bez urologických príznakov je indikátorom akej choroby?

Dobrý deň, pán doktor. Mám 26 rokov, som žena, študentka a od januára (konkrétne...

Vysvětlení diagnózy

Dobrý den, mohla bych vás poprosit o vysvětlení této diagnózy? Děkuji. klin.-C-pateř-bpn. TH-lehce...

Bulka pod bradou


Punkce štítné žlázy

Byla jsem na punkci štítné žlázy.po hodině mě začalo silně bolet v krku a bolest...

Hojení vypálené bradavice

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mé bradavice co mám na plosce chodidla. Ve...

HDL cholesterol


Hemofil v krku

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se zeptat šel jsem k doktorce s bolesti krku...

Již půl roku mě bolí pichlavá bolest v oblasti dolní 2/3 hrudní kosti


Cotrimoxazol al forte

Dobrý den, již 3. týdny mám zvýšenou teplotu 37 stupňů. Začalo to rýmou bolestí...

Detralex a jeho varianty

Mám brát na říly Detralex,ale v příbalovém letáku je uvedeno,že mezi možné nežádoucí...

Reklama
Zavřít