Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přemnožení St. agalactiae

Gynekologie Verena 1.9.2019

Jak se zbavit problémového streptokoka agalactie v pochvě.
před několika lety u mě propukl streptokok, který začal dělat problémy (ustavičný discomfort, svědění, pálení, bolestivý sex) Všechny problémy začly s novým partnerem po zamlklém těhu (a prodělané kyretáži) od té doby se vezu...následovaly další samovolné potraty, 3 za rok a pul + mimodeložní...všechna vyšetření i plodu i naše negativní...můj stav se jakoby zhoršoval prvně jsem discomfort přisuzovala srustum v dělože (ty už rozrušily), poškožení sliznice atd..prostě furt se ve me někdo hrabal (z doktorů) po čase mi doslo že to asi nebudou jen nejake kvasinky a vyžadala jsem rozšířenější stěr z pochvy a vyšly ty potvory viz foto...hygienu mam skvělou, analní sex neprovozuji, na cizí wc nesedám...
jen ted hledám souvislosti může být partner přenašeč??? problémy začaly od našeho vztahu já jsem 25 let neměla anginu (nemam ani mandle) partner má několikrát do roka, ob měsíc čepy na mandlích, někdy stěr negativní někdy se streptokokem..od te doby jsem já byla i 2 x ročně z anginou + ještě streptokok v pochvě...je možné aby to spolu souviselo??? příklad přenos orálním sexem? imunitu jsem měla dost oslabenou, pač prodělat tolik potratu, psychika na dně, neustále operace, vyšetření zásahy do těla, antibiotika atd...je možné že mě mohl infikovat a mé tělo se s tím prostě nepopralo?...posledním 5 cyklu se k tomu ještě přidala zapáchající menstruace...doktorka mi dělal testy snad na vše a potvrdili se jen ty dve potvori streptokok a e coli...nikdy dříve mi menses nezapáchala...jinak mimo menses jsem bez uplného zápachu a bez výtoku...pouze ta bolest a svedení...už si opravdu nevím rady, zatím jsem na to měla macmiror a antibiotickou mast Dalacin, problémy však přetrvávají...navíc pokud je i v děloze tak asi přelečení lokalně moc nepomuže ne? ráda bych přístí rok podstoupila nativ IVf ale v tomto stavu to nepřichází v úvahu...dle testu by antibiotika mohla zabrat..našla jsem dle složení co by mohl zabrat na obě potvory biseptol peroorálně? myslíte, že by to mohlo vyřešit problém s tou bolestí a svěděním? + samozřejmě posílení imunity probiotika atd. Vím, že se streptokok neleci pokud nedela problém ale mi ho dela hodně. Dále autovakcína? je mozné řešení?...prosím máte nějaké i přírodní typy a zkušenosti jak se s ním poprat, když už mě trápí tolik let a oslabuje, tak si s ním asi jen tak sama neporadím. vím, že se s těla nedá uplně vymítit, ale chci aby mi přestal dělat neplechu. 1)otázka může být pro mě partner přenašeč, může být ten stejný typ i v krku a přenášet se orálně? 2)mají šanci uspět biseptol? 3) mohl ten streptkokok souvises s temi brzkými potraty? (všechna vyšetřní máme v pořádku i genetiky plodu) nerada bych podstupovala nativ s tím, že budu mít přemnoženeho streptokoka ktery muze snižit už tak nizkou sanci na uchycení embria...4) máte nějaké přírodní léčiva bylinyny které třeba streptokok nesnáší ?? (výplachy speciální, koupele atd...) ps na činskou medicínu už jsem objednana ráda bych měal pokryte oba medicínské smery...děkuji za rady.

Doplňující dotaz: jen me jeste zajímá muže stát ten streptokok i za těmi brzkémi potraty ??? Asi uz to byla ruka v ruce se srusty ... ted beru probiotika a lichorerisnici ... zkouším jeste macmiror ale fskt nic nezabírá ... napadá vas jeste nějaká léčba ??? Nechci takto byt do konce života a hlavně jsem chtěla jeste jedno dite... mohla mi to doktorka tom vkládáním embria zanést i rovnou do dělohy ?? Pac od te doby je to hrozne predtim to až takové nebylo

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Vereno.
St.agalactie je bakterie, která se běžně vyskytuje v zažívacím a urogenitálním traktu. E.coli je patologickým nálezem v pochvě. Přemnožení St. agalactiae může souviset s narušeným imunitním systémem. Váš dotaz předám specialistovi v oboru gynekologie. Prosím o strpení s odpovědí.

Odpovídá lékař:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Vaše obtíže jsou opravdu dlouhodobé a chápu, že Vám velmi znepříjemňují život, pokusím se Vám tedy postupně odpovědět na Vaše otázky.
Všeobecně léčba recidivujících vaginálních infekcí je dosti obtížná a mnohdy trvá, než obtíže zcela vymizí. Režimová opatření, která uvádíte, jsou jistě správná, nezapomeňte na bavlněné spodní prádlo, volte klasické kalhotky. Přílišná hygiena také není na místě. Streptokok agalactiae je primárně přítomen v pochvě, nicméně vzácněji se může vyskytovat v horních cestách dýchacích, proto by bylo na místě provést stěry z krku u partnera. Nicméně on asi na stěry chodí opakovaně vzhledem k jeho obtížím, takže zkuste najít výsledky a podívat se. Dále by bylo vhodné provést stěr z uretry u partnera a případně tedy dle nálezu přeléčit i Vašeho partnera. A ano, přenos orálním sexem by byl možný. Pokud máte zapáchající menstruaci a vyšly Vám ze stěru tyto dvě bakterie, určitě je na místě ATB léčba. Skutečně by měla fungovat léčba Macmirorem, který obsahuje nitrofurantoin- na který jsou citlivé obě bakterie. Dále bych navrhovala dlouhodobou kůru užívání kvalitních probiotik, klidně na 3 měsíce. Případně si po ATB léčbě zavádějte probiotika vaginálně. Někdo má dobré zkušenosti i s Wobenzymem, bohužel autovakcína funguje pouze při kvasinkovém onemocnění, nikoliv bakteriálním. Zajisté by bylo fajn před plánovanou graviditiou tyto recidivující infekce zaléčit. V graviditě pak doporučuji provést kultivaci z pochvy a případně i čípku preventivně a kdyžtak včas zahájit léčbu. S přírodními léčivy Vám poradí určitě více odborník na čínskou medicínu než já.
Přeji Vám hezký den, s pozdravem L. Králíčková.

Odpovídá lékař:

Streptokok agalactie může být příčinou předčasných porodů nebo v menším procentu případů i potratů, takže pokud má těhotná žena výtok, či jiné obtíže, vyšetřuje se mimo jiné i na přítomnost tohoto streptokoka a případně se nasazuje léčba. Takže je možné, že skutečně mohl být příčinou Vašich brzkých potrtů. Bylo by podle mého názoru vhodné nejprve vyřešit Váš problém se streptokokem a pak se snažit otěhotnět. Lichořešnice by také mohla pomoci, mnohdy se stane, že přírodníléčba zabere lépe než klasická, určitě to zkuste. Být Vámi, zkusila bych ještě vyhledat např. v rámci specializovaného pracoviště ambulanci pro ženy s chronickými vag. infekcemi. Držím palce, aby se vše co nejdříve vyřešilo, přeji hezký den. S pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Vaginální záněty, Streptococcus agalactiae
Dobry den, prosim o radu, jak dal lecit dlouhobe vaginalni...
Streptokok agalactiae
Dobrý den, jsem tt 34/2 a z testu jsem pozitivní na...
Streptokok agalactiae v těhotenství
Dobrý den, je to dva dny co mi vyšel už druhý pozitivní...
Strephoccocus agalactiae
Dobrý den, zjistili mi s. agalactiae v krku a nasadila...
Streptococcus Agalactiae
Prosím o radu. Jsem na konci 37.týdne těhotenství,...
Macmiror complex 500 vaginální globule
Dobrý den, byly mi předepsány na streptokoka agalactiae...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přeložit do češtiny.

Dobrý den,prosím můžete mi to přeložit,abych tomu rozumněla a napsat jak hodně...

Přemíra povinností

Dobrý den, pracuji jako praktická sestra bez odborného dohledu v DD, U toho...

Přemnožené bakterie následkem salmonelozy? ?

Dobrý den, před rokem a půl jsem prodělala salmonelozu. Moje trávení to však...

Přemnožené kvasinky v sutině ústní

Dobrý den pane doktore byla jsem na stěrech na orl paní doktorka mi řekla že...

Přemnožené laktobacily

Dobrý den, je mi 20 a nedávno mi na gynekologii zjistili přemnožené laktobacily....

Přemnožené laktobacily

Dobrý den, tonoucí se stébla chytá. Je mi 31 let. Již 5 let mám gynekologické...

Přemnožení Candidy Albicans

Dobrý den, prosím Vás byla jsem u lékaře s prosbou o vyšetření na přemnožení...

Přemnožení kvasinek

Dobrý den, prodělala jsem jednodenní střevní chřipku, které ale předcházely...

Přemnožení kvasinek v pochvě

Dobry den, mam jiz dlouho problem s premnozeni kvasinek v pochve, začíná to...

Přemnožení kvasinky po ATB léčbě je nutné zlo

Dobrý den, beru HA (skoro rok) a posledních pár dní mám takový chemický/kyselý...

Přemnožený streptokok v krku

Dobrý den, chtěl bych si nechat poradit. Z výtěru z krku mi byl zjištěn masivně...

Přemosťující osteofyty, osteochondrosa až II. stupně L4-L2

Dobrý den, mohl bych se zeptat na co se s tím dá dělat? Bolí to pouze lokálně...

Přemýšlím, jestli nejsem gay

Dobry den mam dotaz. Jednou mi kamarádka řekla jestli nejsem gay , ale rekl...

Přemýšlím, zda nejsem homosexuál

Dobry den, uz jsem sem jednou psal. Je mi 25 let jak uz jsem zde psal vzdy jsem...

Přemýšlíme, že bychom radši přešli na kondom, kvůli případné škodlivosti prášků.

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně své přítelkyně. Přítelkyni...

Přenašeč

Dobrý den, má přítelkyně měla zánět pochvy a já jsem teď údajně přenašeč,...

Přenašeč infekce po chřipce

Dobý den. Prosím o informaci,když prodělám chřipku, třeba mexickou, jak dlouho...

Přenašeč koronaviru

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, u přenašečů se nikdy neprojeví příznaky,...

Přenašeč mononukleózy

Dobrý den, je to asi půl roku, když jsme si s přítelkyní, která již byla nakažena(ještě...

Přenašeč tuberkulozy

Přeji hezký den, potřebovala bych vysvětlit pojem přenašeč tuberkulozy. Zajímá...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neštovice a očkování


Svědivé fleky

Dobrý den, již přes týden mám na rukách,zádech,hrudníku,břiše,červené, svědivé...

Dorsiflex a alkohol

Dobrý den, občas mně píchalo u srdce tak sem zašel za praktickým lékařem. Ten...

Pupínky na lokti

Dobrý den, asi před týdnem jsem na jednom lokti objevila jakoby bradavičky,...

Narušená imunita po porodu

Dobrý den, chodila jsem pět let do práce neustále mezi lidi a nebyla jsem pět...

Zánět zrakového (očního) nervu

Dobry den, chtela bych se zeptat na zanet ocniho nervu... rozpozna to vzdy clovek?...

Zvedání břemen po operaci kýly

dobrý den,jsem po operaci tříselné kýly na pravé straně klasickým řezem a sítkou.6...

Vzadu na jazyku mě vyskákaly, takový jakoby puchýřky

Dobrý den. Prosím vás vzadu na jazyku mě vyskákaly, takový jakoby puchýřky,...

Dorzopatie

Dobrý den, již šestým rokem mě trápí vleklé velké únavy a občasné zvýšené teploty...

Užívání Zaldiaru/Potíže se spánkem


Průjem při užívání Amoksiklavu


ACC Long v těhotenství

Dobrý den , včera sem se nechtěně napila od přítele acc long v domění že je...

Vřídek


Dorzopatie

Dobrý den, již několik měsíců mám horší necotlivost kůže na stehni pravé nohy,...

Potíže po napití

Dobrý den, mám problém - ani nevím, jak ho popsat. Někdy se mi stává, že se...

Třesavka

Dobrý den, ráda bych získala radu, co s nárazovitou zimnicí. Za poslední...

Blokáda žeber a sekundární panická ataka

Dobrý den, již 6 dnů mám problémy s nádechem (bolí mě přitom žebra a hrudník),...

Dorzopatie

Dobrý den, trápí mě mravenceni nohou konkrétně lýtek, dále záškuby lýtek a pálení...

Hemoroidy a Strachova mast v těhotenství

Dobry den, moje zena je v 31tt a uz nekolik tydnu ma problemy s hemoroidy s...

Ruptura vazů kotníku

Dobrý den, při sportu jsem si poranil kotník. Jedná se o odrazovou nohu. Došlo...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.