Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přenos HIV

Infekce Martin 24.5.2017

Dobrý den ve společnosti mi promiskujitni osoba prskla do očí sliny mám obavu kdyby byla přitomna krev ze špatných dásní nebo čehokoliv jestli by se dal přenést takto vir HIV protože oko je sliznice ale někde jsem se dočetl že nákaza HIV okem není známa že by muselo do oka striknout větší množství krve co je natom pravdy? Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, skutečně, forma přenosu HIV infekce samotnými slinami je téměř nemožná i při líbání, kdy je možná přítomnost poranění v dutině ústní příjemce, ne to ještě prsknutím do očí, nemusíte se toho obávat, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Přenos HIV
Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV...
Přenos HIV
Dobrý den, už jsem se zde ptala párkrát na přenos hiv,...
HIV přenos
Chtěla bych se zeptat, jestli se lze nakazit virem...
Přenos HIV
Zdravím chcem sa opýtať mal som anal bez kondomu s...
Přenos HIV
Dobrý den . Chtal bych se informovat zda je možné se...
Přenos HIV
Dobrý den, když se kamarádka líbala s klukem, který...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přenos HIV

Dobrý den, už jsem se zde ptala párkrát na přenos hiv, vím, že už jsem zralá...

Přenos HIV


Přenos hiv

Dobrý den, při jízdě v mhd mě něco píchlo do nohy. Stalo se to tak, že když...

Přenos HIV

Dobrý den zajímá mě jestli stačí k přenosu HIV pro náhodném sexu pár desítek...

Přenos Hiv

Dobrý den pane doktore. Já už tu jednou psala ale mám pocit že je to čím dál...

Přenos HIV

Dobrý den, prosím, mám strach z možné nákazy HIV, riziková žena masturbovala,...

Přenos HIV

Dobrý den, chci se zeptat. Bohužel měl jsem styk s ženou v nevestinci. A praskl...

Přenos HIV

Dobrý den.Mám dotaz ohledně přenosu HIV při podání ruky.Když si s někým podám...

Přenos HIV

Dobry den Muže se muž nakazit HIV když mu žena tzv."vyhoní" ? Jen ho prostě...

Přenos HIV

Dobrý den, měla bych jednu otázku - je možné nakazit se virem HIV, když se napiju...

Přenos HIV

Dobrý den mám dotaz.Mela před 4 roky nechraneny sex s klukem po pár tydnech...

Přenos HIV

Dobrý den, asi před 14 dny jsem měla nechráněný pohlavní styk s kamarádem....

Přenos HIV

Dobrý den je možné aby infikovana partnerka HIV vás nakazila skrabnutim např...

Přenos hiv

Dobry den, rada bych se zeptala, jestli je mozny prenos hiv,kdyz jsem partnera...

Přenos HIV

Dobrý den . Chtal bych se informovat zda je možné se nakazit virem HIV líbáním...

Přenos HIV

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat jaké může být riziko přenosu viru HIV při...

Přenos HIV

Dobrý den, v tomto měsíci jsem měl dva chráněné (prezervativ) pohlavní styky...

Přenos HIV

Dobrý den, AIDS je skoro jako mor ve středověku, tedy stejně nebezpečný. Pokud...

Přenos HIV

Dobry den, jeste mam posledni. Asi opet prehnanydotaz. Kdyz si zkousim v obchode...

Přenos HIV

Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV francouzským líbáním či...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Týden po a někdy i celý měsíc krvavé hleny

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat.Už druhý měsíc,co mi skončí menstruace,se...

Bolest břicha po operaci

Dobrý den. Jsem již 10 den po operaci terminálního ilea. Břicho mě nebolí jen...

Vystouplá žíla na penisu

Dobrý den, před několika týdny se mi na spodní straně penisu, na předkožce,...

Hiatová kýla

Dobrý den,chci se zeptat,je hiátová kýla trvalý stav nebo se může časem tento...

Pozoruji "hrudky" ve spermatu


Krupička na penisu

Je mi 14 let.Už pár měsíců mám na žaludu takové bílé pupínky(krupičku).Nesvědí,nepáchnou,nerudnou.Žkousel...

Žíla na penisu

Asi před měsicem se mi zvětšila žíla na penisu..čeho se mám obávat? dekuji.

Hiátová hernie

Dobrý den, požádala bych Vás o vysvětlení nálezu rtg trávicího traktu: Při...

Bodavá bolest v konečníku


Pálení bradavek

Zdravim, Mam problem od vcerejska pocituju paleni bradavek a citlivost na...

Zvětšená žíla na penisu

Dobrý den asi před týdnem se mi na penisu objevila obrovská žíla,vedoucí od...

Anamnéza nitrožilního užívání drog

Dobry den, brala sem pervitin 5 let z toho rok nitrozilne. Dva az tri mesice...

Fialovění nohou

Dobrý den, potřebovala bych se zeptat můj tatínek 66 let má již několik let...

Píchání u srdce při nádechu


Předkožka nedrží pevně na žaludu

Dobrý den. Mám problém. Když si přetáhnu předkožku tak je vše v normálu. Problém...

Zarudnutí na obličeji.

Dobrý den, asi před půl rokem mi byla zjištěna Snížená fce. štítné žlázy. Bral...

Pervitin, důsledky užívání


Prsty

Dobrý den, chci se zeptat ohledně prstů jezdím závodně na kole free style Bmx...

Vřed na penisu

zdravím, mohu se prosím zeptat, jestli byste nevěděli o co se jedná? nebolí...

Bradavkovitá ježatost penisu?

Dobry den,chci se prosim zeptat.Udelala se mi vyrazka na penisu,svedi me jen...

Reklama