Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Přenos infekce při celkovém onemocnění

Infekce Ludmila . 9.4.2012

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda, když se během celkové nemoci léčím makrolidy (Fromilid 500, Clarithromycinum) má smysl ještě lokální antibiotikum při přenosu infekce do středního ucha (Eustachovy trubice) a do očí. Zánět v uchu se projevuje tlakem do bubínku, kolísavou tupou bolestivostí, šířící se do spánku a zalehnutým uchem. 'Mám čekat až to odezní samo? Trvá to 2 dny. (Nemoc 5. den)

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Nechci utíkat od přímé odpovědi, ale neřešila bych otázku konkrétního léku/ místního antibiotika/ ,ale ošetření lékařem. Návštěva ORL je rozhodně vhodná, volbu způsobu léčby svěřte lékaři.

Související dotazy

Infekce a přenos krví
Vážená paní doktorko, moc děkuji za odpověď na svůj...
Přenos gastroenteritidy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zvláštní dotaz,...
Infekce - přenos krví
Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda jsou...
HPV přenos
Dobrý den chtěl byhc se zeptat na přenos HPV všude...
Herpes zoster a přenos infekce
Dobrý den, dá se chytit pásový opar bez přímé návštěvy...
Přenos chorob
Dobrý den, dnes jsem si na záchodech ve vlaku roztrhla...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přenos chorob

Dobrý den, dnes jsem si na záchodech ve vlaku roztrhla palec u ruky o velmi...

Přenos IM

Dobrý den. Pila jsem od kamarádky, která byla nakažená mononukleózou. Z nemocnice...

Přenos infekce

Dobry den, byla jsem na krvi, vse probehlo v poradku. Pak mi sestra dala novy...

Přenos infekce

Zdravím. .je mi to trapne ale pritel při změně polohy otřel penis o prostěradlo...

Přenos infekce

Dobry den, moc se omlouvam, ale potrebuji znat odpoved. Byla jsem dnes v psychiatricke...

Přenos infekce

Dobrý den, jaká je pravděpodobnost, že se nakazím nějakou infekcí, pokud jsem...

Přenos infekce

Dobrý den, mám poněkud zvláštní dotaz, nicméně vzhledem k poslednímu půl roku...

Přenos infekce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se dá nakazit od kolegyně v práci když...

Přenos infekce HIV

Jeste mam posledni. Asi opet prehnanydotaz. Kdyz si zkousim v obchode podprsenku.....nejak...

Přenos infekce mezi sourozenci

Môj 3 a pol ročný syn má niekoľko mesiacov hlieny a kašeľ, iné problémy nemá...

Přenos infekce při sexu

Dobrý den,chci se zeptat zda můžu na mého partnera přenést zánět močového měchýře(cest)...

Přenos infekce skrz krev

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je nějaké riziko se nakazit nějakou infekcí,...

Přenos infekce stolicí

Dobry den, chcela by som sa opytat ako dlho je clovek infekcny po prekonani...

Přenos kapavky

Dobrý den, mohu chytit kapavku od partnerky, která ji nemá (nebo se neprojevila...

Přenos kapavky

Dobrý den mám dotaz byla mi zjistěna kapavka.. , hned jsem si myslel ze jsem...

Přenos kapavky

Dobry den, mel jsem zdravotní problemy - paleni pri moceni, vytok z močové trubice....

Přenos kapavky

Dobrý den, podle všeho jsem se nakazil kapavkou. Výtok barvou souhlasí a pálení...

Přenos kazu

Dobrý den, je možný přenos zubního kazu při líbání? Zuby si čistím opravdu pečlivě...

Přenos klíšťové encefalitidy kojící matkou na dítě

Může kojící matka kousnutá klíštětem- pokud onemocní - přenést klíšťovku na...

Přenos kojením lymské boereliozy a klíštové meningoencefalitidy

Dobrý den, je možné, aby se případná infekce od infikovaného klíštěte přenesla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět nadvarlete


Bustural


Počurávání

dobrídem cose nosí na počurávání

Vyrážka v oblasti konečníku


Vyrážka s puchýřky


Zapomenutá pilulka


Coca cola u dětí


PhDr. Milan Štěpanovič

Ordinace klinického psychologa

Tahání, napěti a otok varlete


Borelióza


Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Puzlování u oka


Cysty


Hnědý výtok po menstruaci


Zarudlá předkožka


Vyrážka na penisu


Dulek na cele


Tabák ničí žíly, nekuřte!


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×