Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Přenos pohlavních nemocí

Pohlavní nemoci Erika 14.8.2018

Dobrý den, potřebovala bych se poradit ohledně rizik týkajících se přenosu zejm. pohlavních chorob na děti, samozřejmě jinou než sexuální cestou. Mám dvě hodně malé děti a dobrého rodinného přítele, který u nás dlouhodobě bydlí a pomáhá se stavbou. Občas mi pomůže také děti pohlídat,přebalí apod. Byt je to jinak velmi slušný člověk, má jednu neřest,a to že je silně promiskuitní, navštěvuje i swingers party apod. Tuto skutečnost jsme se dozvěděli teprve nedávno, a mám ted trochu obavy, zda by mohl představovat nějaké riziko při běžném kontaktu s námi a dětmi (napití ze společně láhve, či kontakt s dětmi při přebalovaní, koupání dětí, náhodný kontakt se slinami při hraní s dětmi apod. Nechci být přehnaně úzkostlivou matkou,ale přece jen mi to nedá a minimálně některé přenosné choroby typu HPV apod. (u kterých už snad ani nepředpokládám, že by mohl při jeho způsobu života nemít) se údajně mohou přenést snadno i jinou než sexuální aktivitou (např. děti osahávají obličej i ústa dospělým a pak si strkají ručičky do pusinky apod..)

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Eriko, bude lepší když Vám na Váš dotaz odpoví specialista, který se pohlavně přenosnými onemocněními zabývá podrobněji a zná veškeré méně i více pravdepodobné cesty přenosu lépe. Proto Váš dotaz odborníkovi přeposílám. VYčkejte jeho odpovědi.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

Dobrý den, bude to hlavně o jeho pochopení. Samozřejmě přenos slinami nelze vyloučit , i když pravděpodobnost je hodně nízká. Běžná pomoc jako hraní, koupání , přebalování nevidím důvod, proč mít obavy. Vám, však bohužel nezbývá nic jiného, pokud tyto obavy máte, rozumně vše se známým probrat, vysvětlit mu Vaše obavy a domluvit se na pravidlech. Zdraví MUDr.R.Zimolová

Související dotazy

Přenos pohlavních nemocí při pettingu
Děkuji za zodpovězený dotaz ohledně er. masáže. Ještě...
Přenos pohlavních chorob
Ahoj, pokud jsem neměla ještě pohlavní styk, mohu se...
Přenos pohlavních nemocí
Dobrý den paní doktorko, rád bych se Vás zeptal,...
Přenos pohlavních chorob
Dobrý večer, vim že je to asi hloupost ale radši se...
Přenos gastroenteritidy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zvláštní dotaz,...
Přenos STD
Ahoj, může se panna nakazit pohlavní nemocí. Holky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přenos pohlavní choroby

Dobrý den, zajímala by mě jedna věc .. Nebo spíš 3 ... Věci ???? pokud se dá...

Přenos pohlavní choroby

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je možná přenos pohlavní choroby, když...

Přenos pohlavní choroby

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když jsem nikdy predtim neměl pohlavní styk...

Přenos pohlavní nemoci orálním stykem, nejdelší inkubační doba

Jaké je riziko pohlavní nemoci pouze orálním sexem bez ochrany v privátech?Jaká...

Přenos pohlavních chorob

Prosím,možná je to hloupá otázka,ale mohou se pohlavní choroby šířit i orální...

Přenos pohlavních chorob

Dobrý večer, vim že je to asi hloupost ale radši se ptám odborníka, byl jsem...

Přenos pohlavních chorob

Ahoj, pokud jsem neměla ještě pohlavní styk, mohu se nakazit pohlavní nemocí...

Přenos pohlavních chorob

Vážený pane doktore/doktorko. Mám dotaz. Před týdnem jsme s přáteli navštívili...

Přenos pohlavních chorob

Dobrý den, jen možný přenos některé pohlavní choroby (mám na mysli zejména...

Přenos pohlavních chorob nepřímým kontaktem

Dobrý den, mám asi patologický strach z STD, ale stala se mi následující věc...

Přenos pohlavních nemocí

Dobrý den paní doktorko, rád bych se Vás zeptal, zda je velká pravděpodobnost...

Přenos pohlavních nemocí při pettingu

Děkuji za zodpovězený dotaz ohledně er. masáže. Ještě bych rád jednu dodatečnou...

Přenos poševních kvasinek

Dobrý den,trpím poševními kvasinkami a zajímalo by mne čemu všemu se mám vyhnout,abych...

Přenos protilátek z matky na plod a kojením

Dobrý den, o víkendu jsme našli u mé 4,5 měsíční vnučky klíště. Její matka...

Přenos příušnic

Dobrý den, zajímalo by mě následující. Mám 8 měsíčního syna. Když jsem byla...

Přenos ptačí chřipky na člověka

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné nakazit se ptačí chřipkou po střetu...

Přenos rakoviny děl.čípku

Dobrý den. U bývalé přítelkyně mého partnera byla prokázána rakovina děl. čípku....

Přenos salmonely


Přenos sexuální choroby

Dobrý den, chtěl bych se zeptat a poprosit o radu a názor. Mám takový problém...

Přenos STD

Dobrý den, chci se zeptat. Jestli při orálním sexu se můžu nakazit od partnera,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vliv kouření na menstruace při užívání HA


Mirena

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli lze zavest Mirena nebo jine nitrodelozni...

Hlen v kuku


Vliv kouření cigaret


Vliv kouření na hladinu triglyceridů


Vliv kouřeni během kojení na psychiku dítěte


Vliv kortikoidů na vývoj plodu


Dlouhodobý průjem


Polymorfní neurologické obtíže

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých neurologických problémů trvajících...

Vliv koření na vysoký krev.tlak


Nateklé ústí močové trubice

Dobrý den, Už před dvěma týdny mi nateklo ústí močové trubice a pociťoval jsem...

Vliv konzumace ryb na vývoj inteligence dítěte v těhotenství


Vliv konzumace brusinkových preparátů na rozvoj ledvinových kamenů.

Dobrý den. Dnes jsem Vám psala dotaz ohledně diety při ledvinových kamenech...

Nimesil

Dobrý den, dostala jsem od lékařky Nimesil na bolestivou blokaci zad. Jelikož...

Vliv koloidních minerálů a pasty na zubní sklovinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby užívání kyselého...

Bolest okolo srdce, třes v noci


Řídnutí a vypadávání obočí

Dobrý den, prosím Vás o radu. Vždycky jsem měla husté tmavé obočí, ale poslední...

Vliv konzumace alkoholu na slinivku


Svědění a loupání pihy

Dobrý den,je mi 19 let a na prsou mám malou pihu ,která mě před půl rokem začala...

Vliv kojení na štítnou žlázu

Dobrý den, kojím 16 měsíců, nyní na testech je jeden z hormonů štítné žlázy...