Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Přerušení léčby boreliozy

Borelioza Vlasta 21.12.2019

Dobrý den. V září jsem měla v paži černý vpich, o kterém jsem se domnívala, že je to zalomený trn růže, které jsem stříhala. Při mytí nešel odstranit, ranka se dlouho hojila. Později byla podél ní asi 2cm podélná zarudlá skvrna. Na začátku listopadu se podélná skvrna objevila i na druhé straně vpichu a později se slévala v kruh, tak jsem se objednala na kožní oddělení, kde jsem byla 19.12.2019. Mezitím se kruhová skvrna zvětšila až po loket a na zadní stranu bicepsu, blízké okolí vpichu je bez zarudnutí. Lékařka diagnostikovala boreliozu a nasadila Doxyhexal 100 mg 1 tabl. ráno a večer na 15 dnů. Po užití třetí tabl. (po jídle) mi bylo hodně špatně od žaludku, pocit na zvracení, brnění v lících, bolest a závratě hlavy (bolest trvá dosud). Probiotika jsem si vzala. K lékařce jsem se nedovolala (pátek). V podělí odjíždím na vánoce do lázní na Slovensko, kde budu mít už naplánované procedury, bude obtížné naplánovat snídani ve stejnou hodinu, vybrat jídlo bez mléčných výrobků by šlo, ale mít jídlo před večerním užitím TB bude problém. Dnes jsem si už čtvrtou tabletku nevzala, že začnu znovu 28.12., až se vrátím domů. Nevím, jestli jsem neudělala velkou chybu. Jestli mám zrušit vánoční pobyt a pokračovat v léčbě.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Vlasto.
Pokud se neobjevila alergie, tak nevidím důvod proč léčbu přerušova...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den,
pokud se jedná o potvrzenou boreliózu doporučuji léčbu nepřerušovat. Ovšem o Do...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza
Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny...
Borelióza
Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření...
Borelioza
Dobry den, syna postipali komari, pupinky si rozskrabal....
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčbu boreliozy....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přerušená menstruace

Dobrý den,před 2 dny jsem byla u své gynekoložky s tím,že nejsem ve stresu,nikdy...

Přerušená menstruace

Dobrý den, mám takovou zvláštní otázku. Minulý týden jsem měla menstruaci zcela...

Přerušená soulož, pilulka ''po''

Dobrý den. Poslední mens. mi začala 9.3. Nechráněnou soulož jsem se svým partnerem...

Přerušená soulož, pilulka ''po''

Dobrý den. Poslední mens. mi začala 9.3. Nechráněnou soulož jsem se svým partnerem...

Přerušené užívání druhého balení antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestliže beru druhé balení po sobě (Yadine)...

Přerušení antibiotic

Dobrý den , měl jsem naodinovaná antibiotika Penbene 1000 000 na silnou bolest...

Přerušení antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když po roce a půl vysadím na měsíc antikoncepci...

Přerušení antikoncepce a ochrana

Dobrý den, antikoncepční pilulky užívám s menšími pauzami 4.rok. Teď jsem měla...

Přerušení dávkování antibiotik

Dobrý den,beru ANT Amoxicillin/Clavulanic Acid-ratiopharm® 875 mg/125 mg už...

Přerušení dlouhého extensoru palce levé ruky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš nazor ohledně způsobu léčení mého úrazu...

Přerušení léčby Lexaurinem 1,5 náhle

Brala jsem lék víc než 10 let 3x denně 1 tabl. Lexaurinu 1,5.Je to asi měsíc...

Přerušení léčby snížené funkce štítné žlázy

Dobrý den, již od dětství se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy. Celou dobu...

Přerušení menstruace

Antikoncepci neberu a dostala jsem menstruaci, mam doma tablety Nerethisteron....

Přerušení menstruace

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné přerušit menstruaci v den,...

Přerušení nemocenské kvůli lázním

Dobrý den, jsem už 4 měsíce na nemocenské. Včera mi odložili operaci krční páteře...

Přerušení nervu

Dobrý den Gartner, mám dotaz, měl jsem úraz před 5 lety levé horní končetiny,...

Přerušení panenské blány

ahoj chtěla bych se zeptat když jsem si sama odstranila panenskou blanu a bez...

Přerušení těhotenství

Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu. Moje kamarádka je v pátém týdnu těhotenství...

Přerušení tehotenství

Dobrý den, můj problém spočíva v tom, že již druhé tehotenství nepřekročilo...

Přerušení těhotenství

Dobrý den, od svého doktora jsem v minulý pátek dostala Mifegyn, kterého jsem...