Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Přetrvávající angína

Uši, nos, krk Zuzana 30.11.2016 redakce uLékaře

Dobrý den,
Týden po rizikovém pohl. styku jsem dostala angínu.U lékaře mi byla nasazena "naslepo" antibiotika(Ospen).Angína se mi projevovala jenom čepy na mandlích. Bolesti v krku horečky nebyly přítomny.Dobrala jsem antibiotika, čepy zmizely z půlky. Tím, že nemám jiné příznaky nechala jsem to být, čistila jsem si mandle joxem a kloktala. Nakonec mi to ale nedalo a po 14 dnech od dobrání antibiotik jsem si došla na kontrolu. (čepy na mandlích ještě stále byly). Byl mi udělán výtěr z krku, zjištěn Streptokok typu C na tři křížky.Antibiotika beru už 7 den a čepy na madlích stále mám.(první dva dny jsem brala po šesti hodinách, teď po 12).Tím, že nemám jiné příznaky, chodím normálně do práce.Teplotu jsem měla nanejvýš 37.3
Chtěla jsem se zeptat, mohlo by to souviset s rizikovým stykem(nákaza HIV), že by se takto Angína táhla a antibiotika na ni nezabírala?Jsem už z toho vystresovaná. Na testy pujdu po vánocích.Je možné, že by to byl příznak primoinfekce?I když mi byl prokázán streptokok C?
Neměla by už antibiotika účinkova? Když byla nasazená podle výtěru. V krku mě nebolí, horečku nemám. Od rizikového styku to je 8 týdnů(čepy na mandlích mám už 7 týdnů) . Mám jít na kontrolu za doktorkou, nebo počkat až antibiotika doberu(mám je na 14 dní)
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Praha 10 – Uhříněves

Dobrý den Zuzano, úplně se mi nezdá, že by Vaše obtíže souvisely s rizikovým pohlavním stykem. Pokud ale chcete mít jistotu, po 2 měsících po pohlavním styku si můžete nechat provést testy na HIV v jakékoliv laboratoři na Vaši žádost. Někdy bohužel dochází k tomu, že se angíny mají tendenci vracet. S návštěvou lékařky bych počkala po dobrání antibiotik. Pokud by nález v krku stále nebyl dobrý, doporučila bych Vám ORL vyšetření. S pozdravem dr. Šimjáková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...
Angina
Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika...
Angína, streptokok
Dobrý den, v pátek (před3 dny) se mi na mandlích udělaly...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angina
Dobrý den, mám problém s angínami. Je mi 20 let a angínu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrhl se přední křížový a postranní vaz v koleni

Dobrý den, 25.2.2018 se při vystupu z lanovky a karambolu s jinou lyžařkou...

Přetrhl stehenní sval

Dobrý den, právě jsem si přetrhl stehenní sval. Jsem ve věku 24 let. Rád bych...

Přetrhlý křížoví vaz

Dobrý den,mám přetrhlí křížoví vaz.Ale za necelé dva měsíce mě čekají příjmačky...

Přetrhnuté klíště

Dobrý den, nejspíš včera jsem chytil v lese klíště a bohužel na špatném místě...

Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu...

Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu...

Přetrvajicí dráždivý kašel

Dobrý den prosím o radu už druhý měsíc mě lpčí dráždivý suchý kašel na který...

Přetrvání kašle po černém kašli, syn 8 let

U mého osmiletého syna byl v březnu diagnostikován černý kašel. Prodělal léčbu,...

Přetrvává zvýšená teplota a bolesti v podbřišku.

Dobrý den, v červenci 2017 jsem prodělala komplikovaný zánět slepého střeva,...

Přetrvávající a opakující se záněty močového měchýře

Dobrý den pane doktore,už jsem zoufalá a rady hledám všude možně. Už více jako...

Přetrvávající ASLO

Dobrý den, Pokud je to možné, chtěla bych se s Vámi poradit... v lednu 2013...

Přetrvávající balanititda

Dobrý den pane doktore, Už cca 1 měsíc mám zarudlou zadní část glans penis...

Přetrvávající bolest

Dobrý den. 6. září jsem si přivodila úraz, distorze Chopartova a Lisfrankova...

Přetrvávající bolest

Dobrý den,už pátým rokem se léčím s vyhřezlou ploténkou bederní páteře a nyní...

Přetrvávající bolest a tíživý pocit ve varleti

Dobrý den, před časem jsem měl tento dotaz: dobrý den, cca před dvěma týdný...

Přetrvávající bolest břicha

Dobrý den, již třetím dnem mě stále bolí břicho. Začalo to ostrou bolestí v...

Přetrvávající bolest břicha

Dobrý den, již jsem sem psala se svým problémem. Mezitím jsem zašla k doktorce,...

Přetrvávající bolest hlavy

Dobrý den, Asi před měsícem se u mně projevila náhlá bolest hlavy.Bolest hlavy...

Přetrvávající bolest hlavy

Dobrý večer,už 9tý den mě trápí bolest hlavy v pravé části spánkové oblasti.Je...

Přetrvávající bolest kolene

Dobry den, pred casem jsem vam tyden po ASK psala ohledne píchani v koleni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vynechání menstruace při antikoncepci Yosefinne

Dobrý den, beru antikoncepci Yosefinne. Je to moje první antikoncepce a užívám...

Diazepam vs. Neurol

Dobrý den,prosím jaký je rozdíl mezi diazepamem a neurolem? U každého napište...

Pupinek s černou tečkou na ruce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ohledně pupínku na ruce který má uprostřed...

Manžela trápí několik let průjem

Dobrý den,mého manžela trápí několik let průjem . poslední dobou se to velmi...

Seborea a padání vlasů

Dobrý den, od porodu druhého dítěte ( již 9 let) trpím seboreou ve vlasech a...

Utržený biceps v obl. lokte

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor - před týdnem jsem si po třídenní...

Možnost otěhotnění 3. den cyklu

Dobrý den, před pěti týdny jsem byla na ukončení těhotenství pomocí tabletky...

Pigmentový nevus

Dobrý den chci se zeptat tak před třemi až čtyřmi roky jsme se s kámošem tak...

Pravděpodobnost otěhotnění

Dobrý den, před týdnem jsem měla svůj první sex a poté následovaly další dva....

Bolest zadní (vnitřní) strany kolene

Již několikátým dnem mě bolí vnitřní zadní strana kolene. Bolest se lehce rozbíhá...

Chlamýdiová infekce

Dobrý den paní doktorko, chci se poradit, mé problémy začaly asi před rokem...

Bulky a otok pod uchem

Dobrý den, vedle ucha a pod uchem se mi udělaly 2 bulky (asi během 2 dnů) ca...

Preejakulát a otěhotnění


Crohnova choroba - chuť na sex

Dobrý den, již čtyři roky se potýkám s Crohnovou chorobou, užívám Pentasu (2...

Nadýmání


Pálení chodidel


Karpální tunel

Operace karpálních tunelů - ano, či ne? Dobrý den. V příloze zasílám EMG...

Diastolický Tlak

Dobrý den, zajímalo by mě jak je možné že my dialostický tlak vyletěl na 101...

Bolest varlete

Dobrý den, prosím o radu druhý den mě bolí pravé varle, na zmačknutí je bolest...

Možnost otěhotnění na konci menstruace při braní HA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je nějaké riziko otěhotnění pokud...

Inzerce
×