Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Komplikace po angíně

Uši, nos, krk Milan 20.12.2016

Dobrý den, asi před třemi týdny jsem prodělal angínu a opar v uchu. Bílé čepy, povlak, bolest na jedné straně krku. ( levé )... Poté mi byl zjištěn opar v uchu, také na levé straně. Na angínu jsem dostal antibiotika ospen 1500 bral jsem to po 8 hodinách a zabrali asi za 2 dny, v krku mě už mě skoro nebolelo. Na opar v uchu jsem dostal herpesin a od té doby mám ucho čisté. Po angíně jsem byl na sedimentaci, která byla v pořádku. Jenže jsem měl pocit nateklého krku na levé straně, jakoby pod čelistí uzlina. Byl jsem na ORL, prohlédli mě 2 lékaři a oba mi řekli, že tam není nic hmatné. Prohléhli mi snad všechno, hrtan, hltan, krk, mandle, nos- tam mi zjistili maličko vybočenou přepážku (taky na levé straně) uši.. vše bez nálezu. Po celé tyhle 3 týdny jsem byl a stále jsem v neustálém stresu z nějaké vážné nemoci (rakovina, hiv, leukemie...) Nechtěl jsem zpochybňovat verdikt dvou specialistů, ale furt se mi něco nezdálo. Nevím jestli se cítím unavený, spíše ne. Teplotu nemám. Na ORL jsem byl hodně krát a nikdy mi nenahmatali zvětšené uzliny na krku a asi se už doktor naštval a poslal na sono krku, kde tedy nebyl žádný specifický nález. Pouze na té levé straně, kde mám tu "bouli" bylo napsáno něco, čemu nerozumím a lékaře jsem se zapomněl zeptat... Psalo se tam: hypochegenita v parotis vlevo charakteru intraglandulrní uzliny / největší 6mm... nevím zda se mám něčeho obávat, nebo ne. Když jsem s výsledky přišel opět na ORL, lékař mě opět prohmatal, řekl že tam opravdu nic není a dál se k tomu nevyjádřil. Řekl, že je to v pořádku a kdyby se něco horšilo nebo se něco dalšího dělo tak mám zase přijít. Na tom sonu mi byly prohlédnuty i další uzliny na břiše a slinivka. Také nic nenašel. Pouze řekl, že mám zrychlený tep a udajně byl P-180, což taky nevím co znamená. Byl jsem tedy velmi vystresovaný, protože jsem se bál, že tam najde něco vážného. Nyní mám pouze rýmu, kašel (v klidu skoro nekašlu) jen pokud se namáhám jakože hodně mluvím nebo tak) a trochu dušnost jakoby jemný pískot při spíše výdechu. (musím dýchat z hluboka) nijak se nezadýchávám, hodně polykám hleny z nosu, tak jestli ten kašel není z toho... když zakašlu občas tam cítím jakoby hlen nebo rýmu. Jsem hypochondr a hrozně těžko se mi na tyto věci nemyslí, mám furt pocit, že jsem někomu něco neřekl a na něco se nezeptal a něco zanedbal a že umřu. Mám z toho už trochu i úzkost. Zpozoroval jsem ještě jakoby zvětšený sval v podpaží ( také levá strana ), když jakoby zvednu podpaží, tak mám 1 sval více vystouplý než druhý. Nevím zda jde o zvětšenou uzlinu nebo ne. Když dám podpaží do polohy 90° tak tam žádnou bulku nenahmatám. Všechny popsané problémy mám na levé straně, proto mě to ještě víc znepokojuje. Na internetu jsem si četl různé nemoci jako jsou nádory lymfatických uzlin, nádory krku, hltanu atd... otravoval jsem s tím spoustu lidí a už je to do nebe volající... Jenže, já si chci být prostě 100% jistý, že mi nic není, protože se furt stresuji a hledám další příznaky jako blázen. Jak už jsem jednou zmínil teplotu nemám a nechutenstvím taky netrpím. S váhou jsem si taky nejistý, nevím zda hubnu či ne. Normálně mám vše kolem 60kg, protože jsem odjakživa hubený a můžu toho sníst tuny a nepřiberu ani kilo. Nyní trošku hubnu, třeba mám 59 a pak zase 60, pak zase trochu zhubnu a zase přiberu. Není to žádné drastické hubnutí třeba o 10 kg nebo tak. Všechny tyto potíže mi nastali s tou angínou. Z toho stresu chodím i více na velkou potřebu (průjem ani zácpu nemám). V noci jsem se párkrát zpotil, ale myslím si, že to je spíš ze stresu, protože se mi už o tom už i zdá... Není to žádné drastické pocení na výměnu pyžama, nebo ložního prádla. Pouze tak 2x za týden se mi toto stalo, že jsem se v noci probudil maličko zpocený. Potřeboval bych tento dotaz zhodnotit nějak subjektivně a nějak uklidnit moje obavy. ( rakovina uzlin ).
Píšu to sem, protože už nikoho nechci otravovat a plašit po doktorech, které to už zřejmě také unavuje a chci aby všechen ten stres a obavy skončili. Nikdy jsem takhle z nemoci neplašil a už mě to i vyčerpává. Další problémy jako bolest někde v břiše, nebo na plicích či problémy s polykáním nemám. Pouze jen popsané problémy. Omlouvám se, pokud vás s tím nějak otravuji, nebo obtěžuji, ale potřeboval jsem to někomu už sdělit, protože to dusím v sobě a nechci už s tím otravovat okolí. Je mi 16 a každý problém považuji hned za nějaký vážný stav. Nevím, třeba tyto problémy způsobuje i stres, ve kterém jsem skoro furt. Děkuji za odpověď.

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště:

Dobrý den Milane, opravdu se nemusíte obávat, po angíně můžete být nějaký týden ještě unavený, i pocit otoku může trvat, opravdu si nemyslím, že by opakovaně lékař i s ultrazvukem přehlédl patologickou uzlinu nedejbože rakovinu či lymfom, popsaný nález je drobná uzlina v příušní žláze do 6mm - to je normální velikost, nepopisuje žádnou patologickou strukturu, obsah či tvar, není se čeho obávat. Stran levého svalu na ruce, nikdo není symetrický. Bušení srdce souvisí s úzkostí a strachem, zkuste se nepozorovat a nemyslet na to, pokud by bušení srdce přetrvávalo a obtěžovalo, zkuste řešit se svým praktickým lékařem. S pozdravem Dr. Hasalíková

Související dotazy

Duomox 500 proti angíně
Dobrý den, v pátek jsem začala brát Duomox 500 proti...
Stav po Angíně
Dobrý den, měsíc a půl po prodělané angíně mám stále...
Zvětšená uzlina po angíně
Dobrý den, dcera je týden po angíně. Brala Zinat 250...
Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?
Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět...
Komplikace u i.m.injekcí
Dobrý den, jaké hrozí komplikace u aplikace Dolminy...
Komplikace po hysterektomii
Přeji dobrý den.Chtěla bych se zeptat jaké jsou nejčastěji...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Komplikace diabetu

Dobrý den, pracuji jako barmanka. Nedavno se mi stalo, že přišel jeden pan...

Komplikace hemoroidu

Dobrý den, na konci konečníku mám menší výrůstek, který je dobře nahmatatelný,...

Komplikace infekční mononukleózy

Dobrý den, syn prodělává infekční mononukleózu (zvýšené hodnoty ALT, AST, GMT...

Komplikace kolene po zlomenine češky

dobry den pane doktore pri nehode jsem mel otevrenou zlomeninu česky . uraz...

Komplikace léčby antibiotiky

Dobry den, lecim se s chronickou lupenkou, jelikoz je malo slunicka,tak chodim...

Komplikace oboustranné tříselné kýly

. Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké komplikace hrozí při laparoskopické operaci...

Komplikace operace Achilovky

Dobrý den. Mám cca 30 dnů po operaci achillovky laparoskopicky. Od 1 týdne mám...

Komplikace operace jemeroidů

Dobrý den, prosím o vyjádření gastroenterologa. Dotaz: k jakým nejhorším komplikacím...

Komplikace ošetření zubních kanálků

Dobrý den, mám problém, po opakovaném ošetření zubních kanálků (tzv. reendoncii)...

Komplikace piercingu v pupíku

Loni jsem si nechala propíchnout pupík a měla jsem s tím docela problémy, protože...

Komplikace po aplikaci botoxu

Dobrý den pane doktore, paní doktorko, prosím o radu ohledně komplikaci po aplikaci...

Komplikace po aplikaci léčiva do hýždě

Dobrý den, již 14 dní užívám testosteron propinat, aplikuji ho každý dva...

Komplikace po artroskopii

Vážený pane, 31.3.2014 jsem podstoupila artroskopii kolene kvůli chondropatii....

Komplikace po císařském řezu


Komplikace po extrakci dolní levé osmičky

Dobrý den, včera okolo 11h jsem byl na extrakci dolní levé osmičky. Rána je...

Komplikace po extrakci osmičky

Dobrý den, jsem po extrakci pravé dolní osmičky. Vše proběhlo v pořádku, po...

Komplikace po extrakci zubu

Dobrý den, jsem po extrakci osmičky (váček), na niž jsem (warfarin) čekala pět...

Komplikace po extrakci zubu

Dobrý den. Moc Vás prosím o radu :( 5.9. jsem byla s bolestí u zubaře(ne mého)...

Komplikace po extrakci zubu

Dobrý den. Jsem 4.den po extrakci zubu 6tky dole vlevo. Rana se zda klidna,...

Komplikace po FESS

Chtela bych se zeptat,jsem mesic po operaci FESS a zacela me bolet kost v horni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mramorovaná kůže, livedo reticularis

Dobrý den, asi před dvěma týdny se mi udělaly takové modriny na lytku- vůbec...

Bodání a tlak na hrudi

Dobrý deň, Už niekoľko mesiacov (cca od Března tohto roku) ma trápi pichanie...

Červená bulka v ústech

Dobrý den, dnes jsem v ústech objevil napuchlou malou bulku, viz foto. Je nutné...

Problém se stolicí po laparoskopii žlučníku

Dobrý den, jsem 16 dní po laparoskopii žlučníku, cítila jsem se dobře, ale měla...

Loupání kůže na penisu

Dobry den, objevilo se mi na penisu lopani kuze, jde o nebolestive odlupovani...

Kožní zánět

Dobry vecer, pred 5ti dny se mi objevila na brise zvlastni vyrazka. Misto je...

Průjem a bolest v levém podbříšku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat dva dny jsem trpěla průjmy pak na jeden den...

Bolest pod levým prsem

Dobrý den, už asi třetí den mám problémy s bolesti na hrudi pod levým prsem....

Záškuby svalů, gynekomastie

Dobrý den, Jsem muž, 40let, nekuřák, s ničím se nléčím, mám jen alergii na...

Krvácení po hysterektomii

Jsem měsíc po hysterektomii. po třech týdnech ně začalo dosti bolet v podbříšku...

Boule pod jazykem

Dobry den, jiz delsi dobu mam pod jazykem tuto bouly, prosim timto o co by se...

Praskající kůže na penisu

Dobrý den,poslední měsíc mi praská kuže na penisu,předchazela nějaká viražka...

Ospen 1500 a tetování

Dobrý den, možná Vám můj dotaz přijde hloupý, ale měla jsem v posledním měsíci...

POLYGYNAX

Dobrý den, můj gynekolog mi předepsal POLYGYNAX, je mi jasné, že během užívání...

TSH

Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79 Ft 4 10,44 Ca 2,17 chtěla...

Dráždění v krku, nucení na kašlání

Dobrý den, můj stav trvá zhruba 2. měsíc, kdy kašel se přidal zhruba 5.4. kdy...

Neštovice

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat dcera má druhý den nestovice a partner tvrdí...

Hormonální antikoncepce a možné otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat prebirala jsem dost dlouho antikoncepci sunya...

Pulzující břicho

Dobrý den, měl bych poněkud zvláštní dotaz. Je mi 24 let, měřím 170 cm a vážím...

Neuropatie

Dobrý den, nenašla jsem tady žádného INTERNISTU-tak jak byste mi poradil ,ráda...

Reklama