Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přetrvávající infekce Streptokokem v krku

Infekce Kristýna 13.11.2020

Dobrý den, jít od roku 2019 se potýkal ve štěru z krku s nálezem. Vždy je tam streptokok beta hematolicky non a non b +-, někdy i c a různý počet křížků. Plus je tam staphylpcocus aureus. V roce 2017 sem ale ve štěru neměla nic. Mela jsem dvakrát antibiotika amoksiklav a zinat ale vždy po kontrolním štěru to tam je. Na imunologii mi říkali že to mám nechat tak a už to neprelecovat že jsem asi nosič nebo to mám schované někde v mandlich. Anginy nemyvam ale často jsrm unavená bolí mě hlava a bývam pořád nachlazena a bolí mě v krku. Teď mi byl dělám ster a měla sem tam zase nález tak.mi doktor dal amoksiklav , tři dny po atb jsem ve štěru nic neměla a nyní mi doktor vzal opět ster a je tam zase streptokok beta non a non b++ . Doktor mi řekl že to přelecime na 10 dní ospenem popřípadě mi dá nějakou injekci pendepon. Ale nevím jestli to mám brát. Jsou to zase další antibiotika a vím že to není dobře furt brát navíc když to v tom výteru pořád je. Někdo říká že jsem přednášec ale v roce 2017 jsem to tam neměla. A teď to i po amoksiklavu pořád mám. Tak nevím jestli ještě zkusit ten ospen brát 10 dni. Nyní jsem.mela ve štěru streptokok beta non a non ++ myslíte že to raději přelecit? Může to být nebezpečné? Nyní jsem slyšela ze mladá holka 24 let měla streptokok a zemřela že se jí to dostalo na mozek. Tak mám docela strach jestli by to mohl způsobit i tento streptokok co mám já raději to přelecit zkusit ještě. Nebo se na to nesoustřeďit.mam strach ze vezmu ospen 10 dní a zase to tam bude. Myslíte že ta bolest hlavy,Poskrabavani v krku může být z toho? Mám strach aby se mi ten streptokok popřípadě taky nedostal na mozek , na srdcem. Crp u doktora mívám nízké. Ale anginy nemyvam. Tak nevím jestli to nechat tak i kdyz to v tom nálezu je a zkusit ještě ospen 10 dní nebi už to nechat tak. Děkuji prosim o o radu odborníka. Poslední nález posílám i ostatní . Jde mi o to jestli to nechat tak a neprelecovat jestli tyto bakterie co.mam mohou způsobit závažné problémy i smrt. Nebo by to musel být jiný druh streptoka. Nebo to zkusit ještě přelecit na 10 ospenem, bojím se že kdybych ten ospen nevzala zr se může něco stat. Je nejaky rozdil v tom nynejsim nalezu streptokok non a a non b ++ ? Strida se mi to. Nekdy mam jen jeden krizek,nekdy dva. Nekdy mam skupiny a,b ,nebo c.je ten co mam nyni s dvema krizkama vic zavazny ?někdo říká kašlat na to pokud nemám vysoké crp a horečky a doktor řekl že by dal ještě ospen . Nevím co dělat děkuji za radu i odborníka v priloze jsou nalezy i ten posledni ktery me zajima jestli léčit ospenem nebo ne

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobrý den pani Kristýno!Ještě mě napadá,jestli jste byla vyšetřena u zubaře a gynekologa k vyloučení infekčního fokusu,popř. měla udělané echokardiografické vyšetření srdce k vyloučení inf.fokusu. Jinak mě osobně nepřipadá moudré dokola přeléčovat pořád stejný nález v krku,i když Vám vychází B-hemolytický streptokok,který může způsobit zavažné onemocnění srdce a ledvin a to z toho důvodu,že si jednak vybijete ATB přirozenou střevní flóru a navíc můžete dostat clostridiovou enterokolititidu, s kterou většina pacientů ,pak skončí v nemocnici.Předám ještě dotay infekčnímu lékaři.S pozdravem!

Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná


Dobrý den, dle mého názoru se jedná o chronické nosičství streptokoků v nosohltanu. Toto Vás nijak neohrožuje, ani nemá smysl podávat další ATB (pokud se neobjeví např. horečka nebo prudká bolest v krku nebo zvýšené parametry zánětu v krvi-CRP) . Můžete být ale infekční pro své okolí, oslabené osoby v okolí by mohly např. onemocnět angínou apod. Event. by toto nosičství mohlo mít souvislost i s užíváním inhalačního Miflonidu, pokud ještě užíváte. Vhodné je např. 2x denně vykloktat nějakou antibakteriální ústní vodou, např. Tantum Verde apod. Jinak tyto Streptokoky betahaemolytické sk. non-A, non-B , patří do jisté míry i k běžné flóře nosohltanu.
S pozdravem MUDr.Jolana Novotná

Související dotazy

Streptokok v krku po 3 antibiotikách
Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka...
Streptokok
Dobrý den, již 3 týdny mě bolelo v krku. Byla jsem...
Streptokok
Dobrý den, včera jsem s v práci dvakrát políbil...
Streptokok v krku
Dobrý den, dlouhou dobu jsem se cítila hrozně unaveně...
Streptokok
Dobrý den, minuly týden jsem byla u lékaře kvůli chřipce-...
Streptokok
Dobry den, ziji v zahranici, kde neni dobra uroven...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrhané vazy v kotníku

Dobrý den, seskočila jsem ze skateboardu ve velmi vysoké rychlosti a diagnóza...

Přetrhl se přední křížový a postranní vaz v koleni

Dobrý den, 25.2.2018 se při vystupu z lanovky a karambolu s jinou lyžařkou...

Přetrhl stehenní sval

Dobrý den, právě jsem si přetrhl stehenní sval. Jsem ve věku 24 let. Rád bych...

Přetrhlý křížoví vaz

Dobrý den,mám přetrhlí křížoví vaz.Ale za necelé dva měsíce mě čekají příjmačky...

Přetrhnuté klíště

Dobrý den, nejspíš včera jsem chytil v lese klíště a bohužel na špatném místě...

Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu...

Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu...

Přetrvajicí dráždivý kašel

Dobrý den prosím o radu už druhý měsíc mě lpčí dráždivý suchý kašel na který...

Přetrvání kašle po černém kašli, syn 8 let

U mého osmiletého syna byl v březnu diagnostikován černý kašel. Prodělal léčbu,...

Přetrvává zvýšená teplota a bolesti v podbřišku.

Dobrý den, v červenci 2017 jsem prodělala komplikovaný zánět slepého střeva,...

Přetrvávající a opakující se záněty močového měchýře

Dobrý den pane doktore,už jsem zoufalá a rady hledám všude možně. Už více jako...

Přetrvávající angína

Dobrý den, Týden po rizikovém pohl. styku jsem dostala angínu.U lékaře mi byla...

Přetrvávající ASLO

Dobrý den, Pokud je to možné, chtěla bych se s Vámi poradit... v lednu 2013...

Přetrvávající balanititda

Dobrý den pane doktore, Už cca 1 měsíc mám zarudlou zadní část glans penis...

Přetrvávající bolest

Dobrý den. 6. září jsem si přivodila úraz, distorze Chopartova a Lisfrankova...

Přetrvávající bolest

Dobrý den,už pátým rokem se léčím s vyhřezlou ploténkou bederní páteře a nyní...

Přetrvávající bolest a tíživý pocit ve varleti

Dobrý den, před časem jsem měl tento dotaz: dobrý den, cca před dvěma týdný...

Přetrvávající bolest Achillovy šlachy

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na můj problém s achilovkou, který přetrvává...

Přetrvávající bolest břicha

Dobrý den, již třetím dnem mě stále bolí břicho. Začalo to ostrou bolestí v...

Přetrvávající bolest břicha

Dobrý den, již jsem sem psala se svým problémem. Mezitím jsem zašla k doktorce,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Reflux jícnu

vyloučené potraviny vcelku znám, ale nevím, zda mohu třeba jogurty, tvaroh,...

Vyrážka po tetování

Dobrý den, 2 dny po vybravení tetování (dříve jen obrys a bez žádné vyrážky)...

Chlamydie pneu

Dobrý den,již dva roky se léčím na Chlamydie pneu poslední vysledky IgG a IgM...

Vyrážka po tetování

Dobrý den, před 3 měsíci jsem si nechal dělat tetování na předloktí. První sezení...

Pupínek na penisu

Dobrý den. V pondělí jsem měl nechráněný pohlavní styk s partnerkou ( toto...

Panenská blána


Estan

Dobry den.Po asi roce trapeni a pokusu dostat se ze stavu ktere jsem mel diky...

Hlen ve stolici

Dobry den, uz skoro tri roky mam travici problemy - nadymani, nepravidelna...

Panenská blána, odpanění


Naražená čelist


Porucha polykání, dýchání a štítná žláza

Dobrý den chci se zeptat jestli autoimunni zánět štítné žlázy může dělat špatně...

Otok kolene a rozšíření otoků do kotníku

Dobrý den pane doktore, mám 60ti letého otce, který si stěžuje na bolest kolene...

Stolice

Dobrý den, poslední dobou pozoruji ve své stolici černé tečky o velikosti kavového...

Pálení uvnitř pochvy

Dobrý den pane doktore, moc prosím o radu. Už jsem zoufalá. Mám problém s...

Hubenost

Dobrý den, jsem velmi hubený, na hrudníku mi jsou vidět všechna žebra a nohy...

Hlen ve stolici

Dobrý den, zapomněl jsem se v předchozím dotazu zeptat. V neděli se mi stalo,...

Růst penisu a varlat

Dobrý den , zachvíli mi bude 15 let a pořád mám malé varlata a penis, může růstu...

Tlakový Holter a vznik trombózy

Dobrý den, měl bych zvláštní dotaz. Mám obavy o svůj život, léčím se s úzkostí....

Bolesti nad pravou kyčlí a podbřišku

Dobry den pane doktore,ziju uz 9let v Londyne.Na gynekologicke prohlidky vzdycky...

Zlomenina prstu na ruce

Dobrý den. Prosila bych o radu. Včera jsem se velkou silou praštila do prsteníčku...

Reklama