Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Přetrvávající ASLO

Anna . 7.2.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, Pokud je to možné, chtěla bych se s Vámi poradit... v lednu 2013 jsme několik lidí toho času v jednom domě prodělali docela dost silnou infekci (někdo hodně kašlal, jiný skoro nemohl mluvit atd.)...já jsem měla teploty 38-39,které jsem uměle neshazovala,aby se tělo mělo šanci s infekcí vypořádat, trvaly asi 3 dny, velmi poškrábaný celý krk a velikou rýmu. První dny byly hrozné, všichni se shodli, že dlouho takovou infekci nezažili. A všichni postupně navštívili své doktory,já jsem ke svému nešla,protože měl zrovna dovolenou, tak jsem si sama naordinovala česnek, bylinné čaje, kloktání slanou vodou, šlavějí, inhalace, aloe, ovoce atd. a poctivě jsem ležela, přesto nemoc trvala cca 3 týdny, než odezněla (u ostatních zhruba stejně i s antibiotiky). Celé další měsíce jsem byla normálně zdravá, dokonce jsem se účastnila fyzicky náročné brigády na silném slunci, v létě jsem velmi sportovala,otužovala se v kdejaké studené vodě...až pak, v srpnu, jsem se dost vyčerpala na slunci na kole, na závěr dne jsem ofoukla a najednou mi otekl směrem k jedné straně celý pás uzlin a byly tak zduřelé, až to bylo legrační. Jako rychlou pomoc jsem si opět dala česnek (jako kapky v lihu) a splasklo to do menších tvrdých uzlin. Když jsem pak šla k doktorům (ORL, obvodní) našli menší uzliny, výtěr z krku negativní, a v krku lékař ORL nic neviděl, a opravdu-žádné jiné problémy mě netrápily, než jen ty nafukující-se a po česneku zase splaskávající uzliny. Obvodní pouze naměřila vysoké ASLO,cca 650, proto mi předepsala Penbene 1 500 000. Nezaznamenala jsem žádný rozdíl, pouze se uzliny po dobu používání nenafukovaly (ale takto fungoval i česnek). Protože se po doužívání zase začaly trochu zvětšovat (naštěstí už ale poté nikdy do té obludné velikosti jako na začátku), brala jsem ještě další dávku Penbene. Pak mi obvodní řekla, že už žádného streptokoka mít nemůžu že bych měla být dokonale "vydezinfikovaná." Po nějakém čase změřili ASLO, o trochu se zvedlo (něco nad 700) obvodní řekla, že to může kolísat. Po penicilinové kúře jsem už ale nebyla tak zdravá, jako předtím a s podzimem se začalo objevovat škrábání v krku a rýmy, kdeco jsem chytila. Někdy v litopadu jsem šla na konzultaci na infekční a tam mi předepsaly Klindamycin. Opět uzliny nezmizely a začalo mě ještě více škrábat v krku. Změřili ASLO, bylo pořád kolem 700. Posléze mi na infekčním aplikovali Pendepon vyšší dávku, ale pouze jednou, další dávky nepředepsali z důvodu Hoigneho reakce. Nyní, zhruba od té doby, co jsem dobrala antibiotika, mám časté bolesti v krku, rýmy a občas i cítím, jak lehce natékají uzliny. ASLO se pohybuje stále kolem stejné hodnoty (poslední odběr nyní v únoru), jinak ostatní testy v pořádku (hematologický rozbor, CRP, revmatologický faktor aj.,jen lehce zvýšené lymfocyty). A na co se chci tedy hlavně zeptat-byla jsem u alergologa, abych se poradila, jestli by to nemohla být třebas nějaká cysta poblíž mandle a on si myslí, že ne a předepsal mi imunoterapeutikum (jakousi směs usmrcených bakterií), které se dle návodu užívají při častých onemocněních, kterými ale vlastně nijak netrpím...přijde mi totiž, že nynější časté nachlazení atd. je pouze následek oné loňské silné infekce. Chci se poradit, protože se přípravek trochu "bojím" užívat, že by mi to akorát mohlo třebas nějak rozházet přitozenou imunitu, která se ještě po té těžké infekci může vzpamatovávat, jestli tedy není lepší častá nachlazení atd. prostě vydržet, zahnat je čajem a doufat, že snad časem s jarem se to zlepší a ASLO třebas časem klesne. Omlouvám se za obrovsky dlouhý dopis, ale když už Vám píšu o radu, tak aby bylo možné přesně popsat moji situaci... Děkuji, s pozdravem, Anna

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, alergolog Vám zřejmě předepsal nějaký lék se skupiny bakteriálních lysátů, které obsahují naštěpené zbytky bakterií, při užívání těchto léků dochází ke stimulaci jak nespecifické ,tak specifické imunity, tím dochází k posílení obranyschopnosti organismu. Nemusíte se proto užívání léku obávat, pouze Vaší imunitu stimuluje a netlumí její přirozenou aktivitu..

Související dotazy

Zvýšené ASLO
Dobrý deň, Prosím Vás o radu ohľadne zvýšeného ASLO. Syn...
Zvýšené AFP, FV a ASLO
Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem...
Vysoké ASLO
Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady...
Přetrvávající vysoké ASLO
Dobrý den, před Vánoci mi bylo zjištěno vysoké ASLO...
Chronická tonzilitis
Dobrý deň, Bola som so synom (15 rokov) u kožnej...
4 měsíce mě trápí zápach z úst
dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrhane vazy v kotniku

24 června 2014 jsem upadla na plaveckym bazene a přetrhala jsem si vazy v kotniku...

Přetrhl stehenní sval

Dobrý den, právě jsem si přetrhl stehenní sval. Jsem ve věku 24 let. Rád bych...

Přetrhlý křížoví vaz

Dobrý den,mám přetrhlí křížoví vaz.Ale za necelé dva měsíce mě čekají příjmačky...

Přetrhnuté klíště

Dobrý den, nejspíš včera jsem chytil v lese klíště a bohužel na špatném místě...

Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu...

Přetrhnutý přední křížový vaz

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor zda jít na plastiku křížoveho vazu...

Přetrvajicí dráždivý kašel

Dobrý den prosím o radu už druhý měsíc mě lpčí dráždivý suchý kašel na který...

Přetrvání kašle po černém kašli, syn 8 let

U mého osmiletého syna byl v březnu diagnostikován černý kašel. Prodělal léčbu,...

Přetrvávající a opakující se záněty močového měchýře

Dobrý den pane doktore,už jsem zoufalá a rady hledám všude možně. Už více jako...

Přetrvávající angína

Dobrý den, Týden po rizikovém pohl. styku jsem dostala angínu.U lékaře mi byla...

Přetrvávající balanititda

Dobrý den pane doktore, Už cca 1 měsíc mám zarudlou zadní část glans penis...

Přetrvávající bolest

Dobrý den. 6. září jsem si přivodila úraz, distorze Chopartova a Lisfrankova...

Přetrvávající bolest

Dobrý den,už pátým rokem se léčím s vyhřezlou ploténkou bederní páteře a nyní...

Přetrvávající bolest a tíživý pocit ve varleti

Dobrý den, před časem jsem měl tento dotaz: dobrý den, cca před dvěma týdný...

Přetrvávající bolest břicha

Dobrý den, již třetím dnem mě stále bolí břicho. Začalo to ostrou bolestí v...

Přetrvávající bolest břicha

Dobrý den, již jsem sem psala se svým problémem. Mezitím jsem zašla k doktorce,...

Přetrvávající bolest hlavy

Dobrý den, Asi před měsícem se u mně projevila náhlá bolest hlavy.Bolest hlavy...

Přetrvávající bolest hlavy

Dobrý večer,už 9tý den mě trápí bolest hlavy v pravé části spánkové oblasti.Je...

Přetrvávající bolest kolene

Dobry den, pred casem jsem vam tyden po ASK psala ohledne píchani v koleni...

Přetrvávající bolest kolene

Dobrý den, před rokem jsem si při tenise přivodila úraz kolene. Koleno mi zmodralo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mirny tlak ve tvari

Dobry den, mam problem obcas pocituji v prestavkach takovy jakoby kdyz si prelezim...

Pálení žáhy

Dobrý den. Chtěla bych poprosit o radu,již více jak půl roků mě pálí zaha a...

Cukání v prstu


Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Testy

Dobrý den.Bya jsem čtvrtý měsíc po rizikovém styku na testech pohlavně přenosných...

Bolest v levém podbřišku

Dobrý den je mi 15 let ,už asi týden mě z ničeho nic začne bodat v levém podbřišku...

Zalehlé ucho, bolesti boltce

Mám iž 2 den zalehlé v levém uchu.Na pohmat mě boltec bolí. Sem,tam slyžím...

Chlamydie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, měl jsem několikrát oboustranný orální sex...

Genitálni herpes


Přeříznutí cévky na rozhraní penis-šourek

Dobrý den Včera se mi stala taková komická událost. Při holení jsem si na rozhraní...

Syfilis

Dobrý den, milý pane doktore, ráda bych se Vás na něco zeptala. Můj přítel...

Bolest pod kolenem


Brýle a zlepšení zraku

Dobrý den, chci se zeptat, zda se člověku postupem času opět zlepší zrak, když...

Radiační synovektomie

Dobrý den, v prosinci roku 2009 jsem podstoupil arthroskopii kolene kvůli krvavým...

Výtok a svědění pochvy


Antikoncepce a vynechání dávky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně braní antikoncepčních pilulek. Beru...

Neplodnost

Dobrý den pane dokrore,s přítelem se už skoro pol roka snažíme o miminko. Začátkem...

Útvary na kůži penisu

Dobrý den, poprosil by jsem o radu týkající se malých útvarů na kůži penisu....

Pupínky na jazyku

Dobry vecer, obracim se na Vas s problemem, ktery jsem zpozorovala dnes pri...

Zpoždění s HAK

Dobrý den, antikoncepci Mywy beru již druhý měsíc, pravidelně mezi sedmou a...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×