Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přetrvávající rýma

Uši, nos, krk Miroslav 23.5.2020

Dobrý den . Asi 4 týdny mi trápí respirační problémy a léky které beru mi nepomáhají. Nejvíc mi trápí rýma,která se mi vrací a způsobuje mi m.j. stálé zaléhání uší,což je pro mě velmi nepříjemné,občas se mi je podaří ,,profouknout,, že si zacpu nos a fouknu,někdy ani to nepomůže a pak mi nečekaně téměř odlehnou,ale za chvíli je to zase stejné.V nose mám teď horkost a mám již asi 10 dní prouktivní kašel,občas se mi točí hlava,hlavně po tom profouknutí,ale i jindy.Teplotu jsem neměl,ani nemám.ORL mi po telefoním kontaktu naordinoval Desloratadin Xantis 5 mg 2x denně a kapky do nosu Nasivin. To zalehnutí je nejhorší během noci a k ránu.Dělají se mi také zaschlé hleny,kterých se těžko zbavuji.Zkouším inhalovat parní,i kompresorovým inhalátorem,částečně pomáhá,ale neřeší. Z bezradnosti jsem šel dokonce s těmi problémy na pohotovost do Krče,kde mi p. doktorka řekla,že mám zánět nosohltanu,zprávu přikládam. Předem děkuji za Vaši odpověď, jsem ročník 1955.

Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Miroslave,

pokud vše začalo rýmou, pak je kašel je nejpravděpodobněji způsobený stékáním hlenu přes nosohltan. Odpovídá tomu i nález z ORL vyšetření. Točení hlavy může být v důsledku zalehnutí v uších při zvýšené sekreci. Doporučil bych navštívit praktického lékaře, který Vás může poslechnout. Pokud Desloratadin nezabírá, zkusil bych například Clarinase a k užívat hypertonický roztok mořské vody. Aplikovat několikrát denně. Rýma může někdy odeznívat delší dobu. Ještě je tady otázka, jestli se u Vás něco nezměnilo, na co by jste mohl mít alergii- spíše doma. Tolik z mého pohledu. Dotaz ještě přepošlu našemu ORL specialistovi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Audiologie Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

Dobrý den, pokud máte dlouhodobě tyto potíže, měl byste jít na ORL vyšetření-tzn.výtěr z nosohltanu, vyšetření tympanometrické k vyloučení nedostatečné funkce Eustachopvy tuby a zánětu středního ucha, vyloučení zánětu paranazálních dutin a následně aplikace léčby dle výsledků. Pokud máte 4 týdny rýmu, musí se vyloučit alergie, zánětlivé ložisko v PND a původce- bakterie , viry ? Na pohotovosti Vám také doporučili další vyšetření, když budou potíže přetrvávat, s pozdravem, dr Vykydalová

Související dotazy

Přetrvávající rýma a ucpaný nos
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,už nějakou dobu mám...
Rýma
Dobrý den uz asi měsíc mám problem měl sem rýmu rýma...
Chronická rýma
Dobrý den, trápí mě neustálá rýma, ve dne i v noci...
Rýma
Dobrý den dnes jsem byl na kontrole u doktorky a jen...
Chronická rýma
Dobry den,potrebovala bych poradit. Mala (3,5 roku)...
Rýma
Dobrý den, včera ráno jsem si našla na levé straně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přetrvávající potíže po přeléčení ureaplazma

Dobrý deň, na základe predchádzajúceho dotazu : https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/neprijemna-bolest-ve-varlatech-364401...

Přetrvávající potíže po zánětu močových cest.

Dobrý den pane doktore, v polovině prosince 2014 jsem prodělal zánět močových...

Přetrvávající problémy

Dobrý den, můj problém začal někdy na začátku roku. Měl jsem nechránený pohlavní...

Přetrvávající problémy po operaci hemoroidů

Dobrý den pane doktore, manžel byl asi před 3 lety na operaci hemoroidů Longovou...

Přetrvávající problémy po silném zánětu močových cest

Dobrý den, již pred 3 měsíci jsem prodělal silný zánět močových cest. V moči...

Přetrvávající problémy po výronu kotníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu či nějakou rehabilitaci po výronu...

Přetrvávající problémy po zahájení léčby vrozené vady srdce

Dobrý den, na začátku srpna 2015 se u mě začaly objevovat tyto problémy: tachykardie,...

Přetrvávající problémy s nucením na močení

V červnu jsem chodila na lymfatické masáže a asi po 3 procedůrách jsem začala...

Přetrvávající problémy s očima

Dobrý den, mám dotaz ohledně problémů s očima. Více jak před třema měsíci mně...

Přetrvávající průjem

Dobrý den, Byl jsem v Číně, kde mne několik dní po příjezdu (a konzumaci místních...

Přetrvávající rýma a kašel, chlapec 5,5 měsíce

Dobrý den,mám 5,5měsíčníhochlapečka, plně kojen.2 měsíce přetrvává rýma a následný...

Přetrvávající rýma a ucpaný nos

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,už nějakou dobu mám rýmu ale nejde mi vysmrkat,asi...

Přetrvávající rýma a zahlenění u miminka

Dobrý den, mám dotaz na svého desetiměsíčního syna. Od konce listopadu 09 měl...

Přetrvávající rýma, syn 7 měsíců

Dobrý den, chci se zeptat, syn 7měsíců je nemocný již 3. týden, začalo to horečkou,...

Přetrvávající řezání v močové trubici

Dobrý den, před nějakým časem jsem zde byla s dotazem na řezání, štípání a lehké...

Přetrvávající subfebrilie po prodělané "viroze"

Dobrý den, je mi 28 let, muž. Dne 11.7. jsem po probuzení cítil zimnici a...

Přetrvávající svalová horečka

Dobrý den, je mi 25 let a uz vice nez 7 let aktivne sportuju (posilovna, squash,...

Přetrvávající teplota a kašel

Chceš se zeptat na své zdraví?: Ne, někoho jiného Co by měl lékař vědět o...

Přetrvávající teplota u syna

Dobry den chcem sa Vas opytat ohladom mojho syna 19-mesacneho. Pred skoro 3...

Přetrvávající teploty

Dobrý den,jmenuji se Tomáš Prokop a je mi 24let.. měl bych k vám obrovskou prosbu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění rukou a obličeje

Dobrý den, Je to dva dny zpět, kdy jsem šla spát a začala mě brnět levá půlka...

Antibiotika - sauna

Krásný den, chtěla bych se zeptat zdali s antibiotiky Duomox smím chodit do...

Zvětšená uzlina na krku dítěte

Dobrý den paní doktorko, včera při čištění zubů jsem si všimla, že dcera...

Bolesti zubu

Dobrý den přítelkyně šla v neděli na vytrhnuti moudraku a v se proběhlo...

Šestá nemoc

Dobrý den, malá ted mela tri dny horecky a doktorka rikala ze kdyby se osypala...

Bolest palce u nohy

Už delší dobu, 2-3 roky, mi křupe palec, když ho hodně ohnu a zase narovnám....

Vykloubené rameno

Dobrý den. Prosím Vás, zda byste mi mohli poradit. Před týdnem jsem měla úraz,...

Nepravidelná menstruace- ? přechod

Dobry den pane doktore.mam kvam prosbu o radu.je me 45let.vzdy pravidelne mesicky,bez...

Bolesti ramene

Dobrý den - je tomu asi před 3 měsíci jsem narazil pravým ramenem na roh vitŕyny...

Vysoký krevní tlak a antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce. Letos jsem změnila gynekologa a prvně...

Sertralin a rivotril

Dobry den. tri tydny uzivam sertralin 50mg. Chci se zeptat, jestli ma soucasny...

Vložka v zubech, potíže s jazykem

Dobrý den, minulý týden mě hrozně bolel zub, stomatolog mi ho otevřel a dal...

Nachlazení a krvácení z nosu


Pracovní neschopnost po laparoskopické operaci

Jak dlouho obvykle trvá pracovní neschopnost po laparoskopickem odstranění vaječníkú...

Krusta v nose

Dobrý den, mám zelený krusty v nosu. Každé ráno si musím nos vyčistit. Byla...

Opožděný menstruace

Dobrý den, mám zpoždenou menstruaci o 16 dní, nikdy mi menstruace nevynechala...

Vnitřní zranění

Dobrý den, manželce cca před 7 týdny spadl náš v té době 14,5měsíční syn na...

Bolest v krku ráno

Dobrý den, před třemi týdny jsem měla nějakou virózu kterou jsem vyležela, aniž...

Snížená hodnota trombocytů v krvi a zvýšené MPV


Ozařování nádoru prostaty

Dobrý den, otec je po operaci prostaty, kdy mu byla odstraněna celá prostat,ale...

Reklama