Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Prevence recidiv erysipel

Infekce Viktor 8.4.2015

Dobrý den paní doktorko,
v březnu tohoto roku jsem se léčil s růží. Bohužel byl trošku horší průběh léčby jelikož jsem se mi objevil toxoalergický exantém po atb Ospen 1500. Následně i otok obličeje a progrese erysipelu. Přes emergency následná hospitalizace ve FNHK, léčba solu-medrol + prednison + dithiaden, nasazen clindamycin iv 900mg á 8hod. celkem 11 dní. Celkové zlepšení stavu. Hospitalizaci hodnotím jednoznačně pozitivně jak z hlediska lékařského, tak i z pohledu lidského. Otok již prakticky nerozeznatelný a postupně se vrací i normální barva kůže. Po propuštění následně Dalacin 300mg 2tbl á 8hod. na 11 dní.
Vzhledem k tomu že jsem alergický na PNC nemohu dostat Pendepon i když je už částečně dostupný.
Chci se Vás tedy zeptat jak se tyto situace řeší, zda je vůbec nějaká jiná možnost doléčení bez možnosti Pendeponu. Např. preventivní podávání tolerovaných atb. Jde mi hlavně o to, aby se růže často neopakovala. Kamarád měl erysipel před pěti lety, dostal postupně 4 dávky Pendeponu a má od té doby klid.

Velmi děkuji za případnou odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pro prevenci erysipelu je nutné dostatečně dlouhé léčení jak streptokokové infekce, která byla u vás zajištěna, tak je třeba ošetřit bránu vstupu infekce. Neuvedl jste, kde se erysipel u vás vyskytl, ale nejčastěji bývá na dolních končetinách, kde je nutná prevence plísňových onemocnění, léčba bércových vředů a všech kožních defektů, vhodná obuv. Antibioticky lze "pendeponizovat" azitromycinem.

Související dotazy

Prevence
Dobrý den potřebuji info ohledně prevence je mne 37...
Erysipel a kouření
Dobrý den, mám na levé tváři erysipel a chci se zeptat,...
Erysipel - recidiva
Dobrý den, v období 6 let jsem již potřetí onemocněla...
Zázvor a prevence rakoviny
Dobrý den, dočetla jsem se o pozitivních účincích zázvoru...
Opakující se erysipel, lymfedém
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se nedá nějak...
Recidiva?
CIK 74,CRP l6,43,HGBlO5, HCT0,344,MCV79,6MCH24,3,PDWll,7,CDl4HLADR65,.Pred...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Prevence průjmu


Prevence pře mrtvicí

Dobrý den. Před 3 lety jsem prodělala mozkovou mrtvici. Do dnešní doby mám trochu...

Prevence před otěhotněním.

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu...Začala jsem užívat antikoncepci...

Prevence před sexem bez kondomu

Dobrý den! Chceme s přítelem spolu spát bez kondomu, nechala jsem si napsat...

Prevence přenosu vaginálního streptokoka

Dobrý den, mám dlouhodobě vaginálního streptokoka, po mnoha neúspěšných pokusech...

Prevence při změnách na děložním čípku

Vážená paní doktorko, před půl rokem by byly po pravidelné gynekologické prohlídce...

Prevence rakoviny děložního čípku

Kolik preventivních gynekologických prohlídek je třeba absolvovat ročně pro...

Prevence rakoviny děložního čípku

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem týkajícím se možnosti a účinnosti očkování...

Prevence rakoviny tlustého střeva

Je mi 50 ,bratr zemřel na rakovinu tl ustého stře měl bych Jit na koloskopiji...

Prevence rakoviny tlustého střeva

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně výsledku kolonoskopického vyšetření....

Prevence sezónních onemocnění

Kamarádka pracovala 6 měsíců v Egyptě jako animátor, v listopadu se vrací. Jak...

Prevence srdečních chorob

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li výsledky echa, krve a EKG tzv. v normě...

Prevence svrabu

Musim navstivit pribuznych, ktori trpia svrabom a nezabera im liecba. Ako mozem...

Prevence u dítěte

Dobrý den, mám v zubu umrtvovací vložku, kterou jsem dostala před porodem. Už...

Prevence u praktického lékaře

Dobry den, dela se odber krve pri kazde preventivni prohlidce u praktickeho...

Prevence ublinkávání u kojence

Dobrý den. Máme 8 týdenního syna. Žena vydržela kojit necelý měsíc, protože...

Prevence v těhotenství

Dobrý den, jsem v 30. tt. Až nedávno jsem se dozvěděla o důležitosti zjištění...

Prevence virového onemocnění

Dobrý den, chci se pouze informovat zda jako prevenci proti chřipce nebo i koronaviru...

Prevence zácpy vhodnou stravou

Doplnění dotazu č. #236796 – prosím, co by ste mi doporučili během měsíčků jíst,...

Prevence zánětu močového měchýře

Dobrý den, už 3x sem prodělala zánět močového měchýře a pokaždé ho léčila antibiotiky....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vstřebání tablety


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Genitální bradavice

Dobry den je me 33 let a pred casem se me udelaly kolem ritniho otvoru utvary...

Zapomenuté 2 pilulky

Dobrý den, při zapomenutých dvou pilulkách v prvním týdnu (6. a 7. pilulka)...

Obstřik karpálního tunelu

Dobrý den ,mohu dostat obsřik karpálního tunelu ,když jsem apsolvoval již tři...

Susp.mikroadenom hypofýzy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na mag. rezonanci...

Kdyby hubnutí bylo příčinou nádoru slinivky, odhalilo by to sono?

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem za 3 dny zhubl 1 kg (z 85 kg na 84 kg),aniž...

Roupi se stále vrací...

Dobrý den. Před 6 lety jsem se od mladšího sourozence nakazila roupem dětským....

Těhotenství a strava

Dobrý den, dnes jsem se zhrozila možnosti poškození plodu v případně nadměrné...

Nafoukle bricho

Dobry den, jeste jsem se chtela zeptat, prijde mi, ze mam nafoukle bricho, takovy...

Steroidy a alkohol

Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s alkoholem při požívání anabolických...

Pálení na plicích už několik měsíců

Dobrý den, už asi od května mě pálí na plicích uprostřed na hrudní kosti...

Kontrola po zavedení nitroděložního tělíska

Dobrý den, mám měsíc zavedené hormonální tělísko Jaydess, dle příbalové informace,...

Brnění nohou a necitlivost chodidel

Dobrý den, abych začala od začátku. Od října jsem byla neustále nemocná (zápaly...

Otok a bolest kolene


Salmonela a přenos infekce


NAtržená uzdička


Pocení, bolesti hlavy, únava

Dobrý den. už několik měsíců mám problémy s pocením, bolestí hlavy a s velkou...

Nemožnost ejakulace při sexu

Dobrý den, chtěl bych se optat, sám při masturbaci dojdu k orgasmu celkem rychle,...

Operace kolene

Dobrý den asi mě nemine operace výměna umělého kloubu můj stav je takový že...

Reklama