Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Příčina náhlého poklesu krevního tlaku po jídle.

Helena . 4.5.2016 redakce uLékaře

Dobrý den!Nikdo z lékařů nepřišel na to,co se mi stává:jakmile se najím běžnou velikost jídla-např. oběd,ihned do 5-10 minut mi klesne TK na hodnotu v průměru 86/63.V tu chvíli cítím tlak v zátylku až k ramenům,jsem prostě "nemožná"-znavená,neschopná nějakého normálního pohybu.Odezní to tak po 20 minutách,ale když se napiji kávy,tak skoro hned.Mám jinak TK celý život spíše nižší,někdy tak optimální okolo 120/80.Na prevent.pohlídkách EKG v pořádku,TK také.Prosím,čím by to mohlo být ten náhlý pokles TK po jídle?Velmi mne to obtěžuje.Děkuji za radu.Helena.

Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Těžko říci, na váš dotaz vám asi se 100% jistotou nikdo neodpoví, jedná se o nespecifický příznak. Může se jednat o přesun většího množství krve k trávícímu traktu a tím úbytku v periferii a následný pokles krevního tlaku. Možná zkuste jíst pomalu, s přestávkami a uvidíte, co to udělá.

Související dotazy

Pokles krevního tlaku
Dobrý den, je mi 52, beru lék na vysoký tlak a diabetes....
Pokles tlaku, vzestup cholesterolu
Dobrý den, od 50 let se léčím na vysoký krevní tlak...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přibývání na váze

Je možné, aby při pravidelném používání léku Symbicort 400 dítě přibívalo na...

Přibývání na váze

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, asi za 4 měsíce jsem přibrala 10 kg, jím...

Přibývání na váze

Dobrý den, Užívám euthyrox 50 1 tbl , mám hypofci šž, ale od počátku užívání...

Přibývání na váze po lécích

Dobrý den, mám problém s přibýváním na váze ... rok užívám Symbicort 200 a...

Přibývání na váze po quetiapinu

Dobrý den. Již čtyři roky beru Quetiapin a bohužel už mám asi dvacátou variantu,...

Přibývání na váze přes dietu a pohyb

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Půl roku držím dietu, sportuji - jízda...

Přibývání v těhotenství

Dobrý den, nyní jsem ve 29.tt. Na počátku těh.jsem vážila 56 kg, nyní mám již...

Příčina cukrovky

Dobrý den. Lékař mi sdělil, že mám cukrovku a že bych se s ní měl začít léčit....

Příčina krvácení

Dobrý den, před časem mě začaly bolet záda, nijak výrazně, hned poté jsem začala...

Příčina kvasinek

Dobrý den, před 3 měsíci jsem začala poprvé brát HA Rhonya. Asi po prvních dvou...

Příčina občasného plivání krve

Dobrý den, občas cítím pachuť krve v ústech a po následném odplivnutí se objevují...

Příčina pálení rtů

Dobrý den, je mi 14 let.Už asi třetí den mě pálí rty - z vnějšku.Balzám na...

Příčina potratu

Dobrý den.Byla jsem v 16tém týdnu těhotenství když mi během cca tří hodin po...

Příčina před porodem

Dobrý den paní doktorko,mám dotaz na mé trápení,vloni mi má obvodní doktorka...

Příčina smrti

Dobrý den, v úmrtním listu je uvedeno jako příčina smrti E965,851. Můžete mi,...

Příčina smrti

Vážená paní doktorko Dogoši, v úmrtním listě je skutečně napsáno E965,851. Vysvětlete...

Příčina svědění a pálení

Dobrý den. 5 dní zpátky mě začalo (poprvé v životě) svědět kůže na lokálních...

Příčina údajného vstřebání části hypofýzy

Dobrý den, trpím neuropatií a dostala jsem se do nemocnice.Udělali mi vyšetření...

Příčina vynechané menstruace

Dobrý den, mám pravidelné cykly. Dle ovulačního testu ovulace proběhla, proběhl...

Příčina vysokého tlaku

DOBRÝ DEN, POTŘEBUJI PORADIT .JIŽ 4 MĚSÍCE MÁM VYSOKÝ TLAK.HODNOTA220/120.PŘICHÁZÍ...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nateklá noha

Dobrý den,chci se zeptat již nějakou dobu,asi tak 5let mám mírně nateklou pravou...

Když se mužům tvoří mléko...

Tvorba a odtok mléka je u mužů je velice vzácný jev. Vyskytnout se ale může....

E coli v moči a pochvě

Dobrý den, často trpím na nálezy střevních bakterií v moči a pochvě bez příznakově....

Červené fleky v podbřišku

Dobrý den v oblasti podbřišku se mi asi před čtrnácti dny udělali malé červené...

Nejlepší, nejúčinější volné lokální anestetikum

Chtěl bych se zeptat které volně dostupné anestetikum třeba sprej nebo mast...

Periorální dermatit

Dobrý den, už 10 let mám periorální dermatitidu. Začalo to týden před svatbou,...

Zánět lýtkových svalů, Achilových šlach

Náhle, ze dne na den asi 14 dnů nemohu normálně dělat kroky a postavit se na...

Bolest zadnej casti stehna, kolena a pod zadkom

Zdravím, mam taky problem - pocitujem dost silnu pulzujucu bolest v zadnej casti...

Složení spermatu


Bolest zápestí


Přisáté klíště

Přisáté klíště obvykle snadno sami odstraníme. Lékaře vyhledáme tehdy, pokud...

Pálení penisu

Dobrý den, přítele trápí pálení penisu při pohlavním styku bez kondomu. S kondomem...

Může genetika za zhoršený průběh astmatu u Afroameričanů?

Nedávný americký výzkum prokázal, že pacienti černé pleti trpící astmatem hůře...

Problémy s rozcvičením kolene

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, po úrazu na lyžích mi byl diagnostikován...

Citalec nezabírá


Jídelníček u revmatoidní artritidy

Miliony lidí trpí bolestmi a otoky kloubů způsobenými artritidou. V současné...

Bolesti ruky

Dobry den,chci se zeptat uz dele me boli obcas levá ruka,začne to vpředu vlevo...


Určitě víte, že na rozdíl od toho, co tvrdily ještě naše babičky, opalování...

Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení

Erektilní dysfunkce neboli impotence je neschopnost dosáhnout dostatečné erekce...

Bolest prsu při kojení

Dobrý večer, mám dotaz týkající se kojení. Kojím téměř 3 měsíce a poslední dobou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×