Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Příkrmy od ukončeného 4 měsíce

Lenicka . 1.2.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, mám 4 měsičního chlapečka plně kojeného, ma 63cm a pres 6kg. Chtěla bych začít se zeleninovýma příkrmama, tak se chci zeptat zda to není promlém, protože někde se píše že až od ukončeného 6měsíce a někde zase že je dobré kvuli alergiím začít od ukončeného 4měsíce. děkuji za odpověd

Odpovídá:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Praktický lékař pro děti a dorost, Liberec

Dobrý den. Názory na zavádění příkrmů se různí, přesně v tom smyslu, jak píšete. Je vhodné zavádět příkrmy v době, kdy je dítě ještě kojeno, pokud je to možné. Různí se věk ukončený 4. (tedy vlastě probíhající 5.měsíc věku) až ukončený 6.měsíc. Na druhou stranu není kam spěchat, dítě musí být schopno samo polykat, jinak budete mít "prskače", jídlo nenutit, dávat v klidu, začínat jednodruhovou zeleninou. Více Vám jistě poradí Váš pediatr. Bohužel počet alergiků v dnešní době stoupá, ale má na tom podíl celkově životní prostředí a styl, nejen tedy co jíme, ale jak to jíme, jak to upravujeme, z čeho a čím jíme, co pije, dýcháme, oblékáme, že se nepohybujeme, nesportujeme atd. a též podíl genetiky.

Související dotazy

Příkrmy
Dobrý den, mám 8.měsíční dceru, stále kojím, od 6....
Příkrmy v
Dobrý den, prosím o radu v příkrmech. Dcera dne 29.1....
Kupované příkrmy
Dobrý den, svému 7.měsíčnímu synovi kupuji masozeleninové...
Příkrmy
Dobrý den chtěla bych se prosim zeptat moje dcera ma...
Příkrmy
Dobrý den, mám 7.měsíčního syna -68cm, 7,90kg a náš...
Příkrmy
Dobrý den,malá měla 4měsíce, stolici má za 1-3 dny...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Příkrmy

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Začínáme s příkrmem u téměř 5ti měsíčního...

Příkrmy

Dobrý den,malá měla 4měsíce, stolici má za 1-3 dny a zapáchá, je plně kojena...

Příkrmy

Váš dotaz do poradny: Dobrý den, chci se zeptat: zda je na trhu nějaká kniha,...

Příkrmy

Dobrý den, chci se zeptat: zda je na trhu nějaká kniha, či brožura, zabývající...

Příkrmy

Dobrý den, malá 6 měsíců vždy po poledním příkrmu brečí,asi bolest břicha, co...

Příkrmy

Dobrý den chtěla bych se prosim zeptat moje dcera ma 9 mesicu a kupuji prikrmy,nekdy...

Příkrmy kaší

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Mám 8 měsíční dceru. Byla výlučně...

Příkrmy kojence

Dobrý den,mám šestitýdenní dceru.Narodila se v termínu(38.týden), ale s nízkou...

Příkrmy kojence na noc

Dobrý den, dcera bude mít 8.2. 6 měsíců a ráda bych se zeptala na příkrm na...

Příkrmy na trhu

Dobrý den, prosím o radu, na trhu je velké množství značek kupovaných příkrmů,...

Příkrmy pro kojence

Dobrý den,mám holčičku, 6 měsíců. Začala jsem jí v poledne přidávat mrkev s...

Příkrmy v

Dobrý den, prosím o radu v příkrmech. Dcera dne 29.1. ukončila 4m a sestřička...

Přilepená předkožka

Dobrý den, zjistil jsem že mám přilepenou jemnou kůžičku k žaludu. Je přilepená...

Přilepená předkožka

Dobrý den, všiml jsem si, že když stáhnu předkožku tak u konce žaludu je jak...

Přilepená předkožka a zkrácená uzdička u syna

Dobrý den, našemu 4.letému synovi nešla přetáhnout předkožka. Při konzultaci...

Přilepený vaječník k děloze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co způsobuje přilepený vaječník k děloze?...

Příliš aktivní imunitní systém, komplikace plastiky křížového vazu

Dobrý den, zajímalo by mě, zda existuje možnost příliš ,,aktivního,, imunitního...

Příliš bílých i červených krvinek

Dobrý den chtěla jsem se optat na jednu věc..sestřenka mi dnes oznámila že naší...

Příliš citlivý penis

Dobrý den. Můj přítel má extrémně citlivý penis. Pokaždé když mu jen omylem...

Příliš častá a silná menstruace a neplodnost

Dobrý den, je mi 22 let. Hned od první menstruace jsem měla cyklus velmi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×