Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Probiotika - pálení žáhy

Petr . 4.3.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, před asi dvěma lety mě začala pálet žáha více než bylo zdrávo. To pálení se nejspíš spustilo po jednom večeru kdy jsem to přehnal s alkoholem, a to opravdu dost. Po provedení PH metrie a gatrologického vyšetření žaludku a jícnu bylo diagnostika kyselý reflux a zánět jícnu. Úprava životního stylu spolu s CONTROLOCem mě daly za rok do pořádku a reflux kompletně přešel ( ani další uživání léků nebylo třeba, stejně tak se jícen zhojil) Před pár týdny jsem si k ATB pořídil probiotika. Ty po 10 dnech užívání způsobili masivní kyselý reflux a plynatost. Samozřejmě jsem je okamžitě vysadil a znovu nasadil controloc ( úprava stravy a režimu je samozřejmá). To mě přinutilo přemýšlet. Všichni mi kladli na srdce že kyselý reflux jsem měl z nervů ( z části určitě). Ale probiotika jen asi těžko způsobí nervové vypětí apod. Trochu jsem pohledal informace a našel jsem několik lidí s naprosto podobnou reakcí na probiotika. Ty jejich lékaři léčili (úspěšně) suplementací žaludeční kyseliny. Údajně pokud člověk reagující takto drasticky na probiotika má přemnoženou mikroflóru ve střevech. A bakterie obsažené v probioticích se nějakým způsobem podílí na tvorbě kyseliny v žaludku. Jaký je Váš názor na daný problém ? Jak mám postupovat ( pochopitelně zkonzultuji tento problém s lékařem na gastru, ale zajímá mě Váš názor a zkušenosti) ? Popř. doporučujete nějaké řešení, které má preventivní charakter a zároveň není drastické ? Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážený pane Petře, v případě recidivujících obtíží typu refluxu je zbytečné jakkoli věštit. Doporučuji Vám domluvit se na kontrolní endoskopii horní části trávicí trubice a podle výsledku zvolit další postup pod dohledem gastroenterologa. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Pálení žáhy
V roce 2006 mi byl diagnostikovan g.reflux. Nasazena...
Pálení žáhy a kašel
Dobry den.Měla by sem na vas dotaz ohledně moji zdrav...
Pálení žáhy a pocit na zvracení
Dobry den chci se zeptat kdyz se najim tak mi je na...
Probiotika
Dobrý den. probiotika jsou údajně používané v psychiatrii,...
Pálení žáhy
Dobrý den, už poměrně delší dobu ( aspon 3 mesice )...
Pálení žáhy
Dobry den, trapi me paleni zahy, a to bez ohledu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Probémy s trávením t

Dobrý den, mám sedavou práci a problémy s váhou, proto jsem se rozhodl že si...

Probijeni nervu v jazyku

Dobry den, v dubnu roku 2010 jsem byla hospitalizovana s nalezem nejasneho...

Probiotické kapky

Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsem zakoupila Probiotické kapky. Doposud syn-6...

Probiotika

Dobry den, brala jsem probiotika cca red mesicem a ted antibiotika,mam opet...

Probiotika

zdravím,zaji malo by mne kdybych chtel uzivat probiotika pravidelne,vadi lo...

Probiotika

Prosím poraďte mi za jak dlouhou dobu po skončení užívání Antibiotik se mají...

Probiotika

Dobrý den, doporučujete probiotika pro maximální účinek brát na prázdný, a nebo...

Probiotika

Moje dcera 4 roky a syn 1 rok byli nemocní,brali antibiotika a k nim probiotika.Už...

Probiotika

Dobrý den. probiotika jsou údajně používané v psychiatrii, to znamená že mohou...

Probiotika

Dobry den chtela jsem se zeptat na probiotika bio kult 14 jsou dobre na traveni...

Probiotika / antibiotika

Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď, ještě mám ale dotaz ohledně užívání...

Probiotika a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda probiotika Biopron ovlivňují účinek antikoncepce...

Probiotika po antibioticích

Dobry den, během dovolené měla dcera 7 let několik dní horečku, následně jsme...

Probiotika po warfarinu

Dobry den,rok jsem užívala warfarin,chtela bych zacit užívat probiotika bez...

Probiotika po warfarinu

Dobry den,rok jsem brala warfarin a chtěla bych zacit brat probiotika bez mlecne...

Probiotika používaná vnitřně

Dobrý den pane doktore, mám problém s sexuálním stykem, ale můj gynekolog po...

Probiotika v těhotenství

Dobrý den, mám tři dotazy ohledně těhotenství. Jsem v 13+5.týdnu těhotenství...

Probiotika v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se jen zeptat, jestli můžu užívat ve 25tt...

Probiotika, užívat při antibioticích, nebo po nich?

Dobrý den! Dcera bohužel onemočněla a musí užívat antibiotika a její pediatrička...

Probiotka a průjem

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ,jak dlouho člověk může užívat probiotika a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení/řezání při močení

od 25. února cítím dosti bolestivé pálení při močení, bez jakéhokoliv výtoku,...

Antikoncepce a antibiotiky

Dobry den, již 10 dní beru antibiotika Duomox 750 a dlouhodobě antikoncepci...

Jaký vliv na dítě má cigaretový kouř a jeho následky?

Dobrý den,prosím o radu.Mému synovi je 5let.Jsem rozvedená a otec syna kouří...

Nepravidelnost menstruace


Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě

Pro mnoho lidí je diagnóza hepatitidy typu C šokující. Vyvstane jistě spousta...

Interakcia liekov + vyzivove doplnky

Fenofibrate Betaloc- pri tomto lieku je v letaciku poradit s...

Bolest ledvin v noci

Dobrý den, můj dlouhodobý problém je, že mě již léta bolí levý bok (ledvina),...

Piascledine 300

Dobry den, prosim, zda je mozne o informaci ohledne uzivani Piascledine 300...

Může to být psychogenní kašel?


Bolest jícnu

Dobrý den, několik dní mě trápí šílená bolest, pálení, tlak v jícnu. Když...

Hnědý výtok

Dobrý den, před cca 2 měsíci jsem byla přeléčena na chlamydie a ureaplasmu....

S bechtěrevem až na papežský stolec

Ač se může zdát ankylozující spondylitida neboli Bechtěrevova choroba velmi...

Poštípání hmyzem, možná infekce

Dobrý den. Před cca 4 týdny mě štípl hmyz nad kotník, pravděpodobně ovád či...

Antikoncepce

dobry den,chtela bych se zeptat.beru lunafem uz asi rok a chtela jsem si oddalit...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole u Dr. Jsem 29+1 tt, sdělil mi výsledky...

Zlomenina zánártní kůstky


Rybinou zapáchající výtok z pochvy při sexu




Bolesti varlat


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×