Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Problémy po gastroskopii

Uši, nos, krk Veronika 12.4.2019

Dobrý den,
v lednu jsem byla na magnetické rezonanci mozku a krční páteře z důvodu podezření na srdeční infarkt nebo mrtvici,kdy tyto příznaky jsem pocitovala na konci prosince a z pohotovosti mne poslali na toto vyšetření. Předtím proběhlo ještě EKG, CT mozku a rentgen hrudníku a plic. Dle zprávy magnetické rezonance mám nitkovitý pruh vyšší signál.intenzity při okcip.rohu postranní komory dx,nejspíše aberantní vena či venosní angiom-dle neurologa to není snad nic vážného ,ale mám tam také uvedeno,že mám tenký slizniční lem při basi maxilárního sinu vlevo a hypertrofie nosních průduchů. A to bych se právě chtěla zeptat,bylo by na megnetické rezonanci také vidět deviace septa doleva u nosu? a bylo by to ve zprávě kdyby to tak bylo, také uvedeno? Protože po této rezonanci jsem asi 14 dní poté byla na gastroskopii žaludku vedenou nosem transnasální metodou (právě tou nosní dírkou,kterou mi teď označili na ORL,že mám deviaci septa doleva)ale moc dobře to nešlo a pak to doslova prorazili takovou silou,že mi vyhrkli slzy a od té doby mám stále bolest a tlak v nose a u kořene nosu,bolesti hlavy a čím dál větší bolest očí stále je mám úplně skleněné s červenými žilkami a jakoby plné rýmy když je člověk nastydlý,ale rýmu žádnou celou tu dobu nemám a bolest cítím i pod očima-u lícních kostích,bolest v uších hlavně to na té stejné straně ,kde mi to tou nosní dírkou zaváděli a čelisti pod uchem a teď už celkově celé čelisti-hodně prokrvené. Je tedy možné,že mi to mohli způsobit na té gastroskopii něco s přepážkou či nějak jinak poškodit nos uvnitř? Zkoušela jsem vincentku prostříkávat,mořskou vodu,průplach nosu,kapky Avamys,ale nic nezabralo. A od prosince,kdy jsem měla ty příznaky srd.infarktu,tak od té doby stále slyším tlukot srdce v levém uchu v nepravidelných několika vteřin.intervalech někdy je to hlasitější jindy slabší ale pořád v průběhu dne po dobu několika desítek vteřin. Krční páteř dle MR mám blok.postavení C2-C7,sníž.plot.C5/C6,degenerativ.změny C4/5 a C5/6 s dorsální protruzí ploténky do 2mm a do 3mm atd , ale to myslím s očima a bolestí a tlaku v nose nesouvisí.
Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
tak to je určitě velmi nepříjemné, je ale pravda, že málokdo má úplně rovnou nosní přepážku.Většina populace má deviaci septa doleva nebo doprava. Nepovažuje se to tedy za závažný nález. Je možné, že Vaše obtíže při gastroskopii a po vyšetření způsobila spíše popisovaná hypertrofie .
Každopádně jestliže máte tyto problémy po zákroku bude vhodná kontrola v ORL ambulanci.
Onemocnění krční páteře může tyto všechny stavy zhoršovat, není pravda, že by s tím nesouviselo.
Doufám, že se Váš zdravotní stav brzy zlepší.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Veroniko, zda na rezonanci byla vidět deviace nosní přepážky se dá zjistit přečtením celého popisu, optejte se tedy svého lékaře, který Vás na rezonanci vysílal. Pro nynější potíže s nosem Vám doporučuji navštívit ORL lékaře. Je možné, že při nešetrném zavádění sondy došlo k poškození již tak podle MR překrvené sliznice a nyní můžete mít zánět či nějakou komplikaci jako sinusitidu či zánět středního ucha. Mohlo se stát, že průchody, kterými by normálně odcházely hleny z dutin, jsou otokem a předrážděním ucpané. Na ORL se zjistí, jak tomu je a navrhnou Vám léčbu dle nálezu. Pro tlukot srdce v uchu je také řeba podstoupit podrobnější ORL vyšetření, podobné stavy mohou být dané ušními problémy, ale také potížemi s krční páteří. Nález na MR by tomu jistě mohl přispět. Poraďte se s neurologem ohledně možnosti terapie včetně rehabilitace. Přeji Vám, aby se Vám brzy ulevilo. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Problémy se spánkem
Dobrý den, zhruba tak měsíc zpátky jsem začala mít...
Bolesti po Gastroskopii
Dobrý den, včera jsem byla na gastroskopii a dnes...
Problémy s ejakulací
Dobrý den, delší dobu mě trápí problémy s ejakulací,...
Problémy s močením
Dobrý den, měla bych otázku. Poslední asi cca 2. měsíce...
Problémy s dýcháním
Dobrý den, Je mi 18 let Od minulého tydne mám problém...
Mám problémy s menstruaci
Dobrý den mám problémy s menstruaci uz přes dva roky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Problémy po artroskopii

Dobrý den v unoru tohoto roku by mi byla provedena artroskopie praveho kolene...

Problémy po biopsii prostaty

Dobrý den.Před měsícem jsem absolvoval biopsii prostaty a stále se mi v ejakulátu...

Problémy po borelioze

Manžel prodělal boreliozu, byl přeléčen antibiotiky, kromě běžných problémů,...

Problémy po císařském řezu

Dobrý den, jsem již 7 let po císařském řezu a mám neustálé problémy, které...

Problémy po císařském řezu

Dobrý den,jsem již 7 let po císařském řezu a mám neustálé problémy, které nastaly...

Problémy po čerstvém ovoci a zalenine

Dobrý den, je to asi tak rok co jsem začala mít problémy po čerstvém ovoci a...

Problémy po dietní chybě

Zdravím, Před pár měsíci jsem snědl asi špatné suši, pak jsem měl týden průjmy...

Problémy po dobrání atb na zánět moč. cest

Dobrý den, od té doby, co jsem se léčila s atb na zánět močových cest, mám před...

Problémy po Evansově osteotomii

Dobrý večer, můj dotaz se týká dcery. Je jí 16 let a před čtyřmi lety jí byla...

Problémy po fr. milování

Před měsícem jsem líbal pohl. org. mé ženy. asi po týdnu jsem měl čepy na mandlích....

Problémy po holení

Dobrý den chtěla bych se zeptat po oholení pochvy se mi dělají pupínky připomínající...

Problémy po holení

Dobrý den , prosila bych o radu :) . Pokaždé co se holím v oblasti třísel tak...

Problemy po hysterektomii

Dobry den,je mi 41,jsem 3 roky po hysterektomii(cisar.rez),mam levy vajecnik.Pred...

Problémy po kousnutí muchničkou

Dobrý den. Moji mamku kousla muchnicka v červenci 2017, od té doby má problémy,...

Problémy po laparoskopií žlučníku

Prosím o Váš názor. V listopadu 2008 jsem podstoupila laparoskopii žlučníku.Bezprostředně...

Problémy po LCA

Dobrý den, je mi 17 let a před dvěma lety jsem podstoupila plastiku předního...

Problemy po lecbe e coli

Dobry den, byla mi zjistena e coli v pochve, na kterou jsem brala macmiror cipky...

Problémy po lokální anestezii při extrakci dolní sedmičky

Po lokální anestezii při ošetření zaníceného zubu jsem cítila celý večer palčivou...

Problémy po miniinterupci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.Jsem 3 den po miniinterupci a občas mám bolesti...

Problémy po močení

Dobrý den, Posledních pár týdnů mám problémy po močení. Někdy cítím: - Pálení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neuroborelióza

Dobrý den, mám neuroboreliézu, jsem v nemocnici na kapačkách s antibiotiky....

Radioterapie mozku

Dobry den pani Doktorka. Môj priatel českymluvici 22 lety bulhar ktory žije...

Únava, nechuť k jakékoliv činnosti

Dobrý den, zhruba 1 za 2 měsíce se u mě dostaví silná únava a bolesti kloubů...

Bolest lýtek při chůzi

Dobrý den, nevím do jaký kategorie zařadit můj problém... při chůzi venku...

HIV/AIDS nakažení

Zdravím, již pár let uvažuji o tom, jak se může aids vůbec "chytit"? Hledal...

Podpora chuti k jídlu u seniorů

Dobrý den, mám ležícího otce ,kterému je 95 let a nemá chutˇ na jídlo ,takže...

Vysvětlení hodnot protilátek VZV

Dobrý den, vzhledem k tomu, že nyní plánuji druhé těhotenství a nebyla jistota,...

Pálení v pochvě přivýronu semene

Přítelkyně používá při pohlavním styku několik let lubrikační gel, žádné potíže...

Riziko předávkování léky na alergii


Trittico

Dobrý den, prosím, mám dotaz. Beru lék trittico 150 2 třetiny jednou deně na...

Svědivá vyrážka


Bílé skvrny na rukou

Dobrý den, přítel má na rukách na zadní straně rukou bílé flíčky. Nijak ho neomezují,...

Bolest tváře

Dobrý den prosím vás o radu trpím neskutečnou bolesti tváře už několik dnů a...

Bolesti kolenního kloubu


Plicní parenchym

Dobrý den. S pomocí CT vyšetření mi byl diagnostikován plicní parenchym bez...

Faktor Rh

Dobry den, je mozne, aby moji dva synove meli kazdy jiny rh faktor? Jeden ma...

Bolest žaludu na dotyk

Dobrý den,už delší dobu,když se dotknu žaludu tak mi to je nepříjemné.Žalud...

Bolest žaludu při doteku

Dobrý den je my 16 let a už od mala mě trápí jeden problém. Při odhrnutí předkožky...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, již delší dobu mám potíže s únavou až omdléváním, krevní tlak v klidu...

Předkožka je na konci bíla

Mam už as 10let obřízku z duvodu toho že manželka měla časte zaněty a mě zbělala...

Reklama