Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Problémy po užívání alkoholu a drog

Psychiatrie Viktor 20.9.2017

Dobrý den mám takový problém, je mi 19 let a už jsem si za tu dobu hodně vyzkoušel co se týče alkoholu a drog, když jsem začal chodit na SŠ, tak jsem začal užívat mariuhanu cca 1 rok ze začátku jsem si dal jednou, dvakrát za měsíc, pak jsem toho začčal nadužívat a klidně za den sem užil 1 gram, každý den + - tak rok , dostal jsem z toho paranoidní stavy (strach ze smrti, nedůvěra k lidem) když jsem se chtěl těch stavů zbavit, tak místo psycholožky jsem dal alkohol, který mi částečně pomohl zbavit se těchle úzkosti, tak sem toho pak začal taky nadužívat, vždycky to co bylo po ruce jsem vypil vždycky večer (2x 2l pivo, celou flašku tvrdého, víno) za jeden večer + - rok a půl, po nějaké době jsem se už nemohl ani bez alkoholu obejít když jsem šel mezi lidi, protože sem byl napjatý z lidí co jsou kolem mě, co se na mě dívají, pomahalo mi to potlačit napětí z lidí když jsem se napi (třes,pocit že se mi podlomi nohy když kolem někoho projdu...) během toho to nadužívaní alkoholu jsem si chtěl posilnit sebevědomý a začal chodit do posilovny, kde jsem začal užívat tzv. nakopávače se zakazanými latkami v ČR , když jsem pak do toho i pil večer, tak se to ještě více zhoršilo, ve škole jsem prodělal 2x tetanii, kde mi řekli že bych to neměl užívat a už vůbec pít, když jsem přestal užívat nakopáváče a obecně i chodit do posilovny, začal jsem zase pít každý večer cca 3 měsíce mi nic nebylo, žádna tetanie, háček byl v tom že sem musel mít v sobě alkohol když jsem chtěl někam jít, tak se to pak vyostřilo a začal jsem užívat více alkoholu, někdy i přes den, po čase už mi ani alkohol nestačil a pocity úzkosti se objevovali i když jsem pil, cca před 1-2 měsící jsem s tím přestal , nechodím ani už do hospod na pivo, o víkendu si zajdu na jednu diskotéku a to je vše, kde taky vypiju a další den hlavně po cigaretě se mi točí hlava a pocit takový jako by jsem nebyl ve svojem těle, nejhorší na tom je že i bez alkoholu se tyhle stavy vrací pocit,úzkosti atd.... během těchto stavů mě odvezli 4x až 5x na neurologickou ambulanci kde mi provedli testy zraku kolen atd... dali mi lexaurin, neurol 0,5, eliceu a papír na doporučení psychiatrovy, ke kterému jsem šel před týdnem a řekla mi že to co si zažívám je hlavně kvůli toho co jsem všechno užíval a tzv. nakopáváč byla poslední kapka, před rokem mi skončila dětská lekářka a já si měl zařídit obvodní lekařku pro dospělé na to jsem kašlal rok až do teď než se mi vyskitli tyhle problémy , včera mi udělala vyšetření a všimla si toho že při klidovém stavu se mi třese hlava, stává se mi to i když jsem mezi lidma tak mám takové zaškuby a i když se třeba narovnám tak se mi trošičku chvěje, to ji zneklidnilo a chce podrobnou zprávu od psychiatričky, byl jsem již v 15 na neurologii, ekg, na rezonanci nic mi nezjistili, moje obvoďačka řekla že mi neudělali pořadné vyšetření na neurologii protože nedostala pořádnou zprávu o mém zdraví od dětského lekaře, už dříve jsem měl problémy takhle chodit mezi lidi první se objevili třes rukou a teď i třes hlavy, beru hořčík 2-3 denně a vápník 1x denně ruce se mi tak netřesou už po delším užívaní ale hlava furt , po tom co jsem popsal doktorce má obavy že bych mohl mít nádor, nebo degerativní poruchu mozku, někdy se mi stává že mě zamrazí na hlavně nebo za mravenčí cca 2-4 sekundy , v některych oblastech hlavy se mi stavá že mi tam jako by vystřeluje taková bolest která taky cca po 2-4 sekundách přestane, mám někdy pocit že levou nohu mám víc těžší než tu druhou obě dokážu zvednout v pohodě, a někdy se mi třesou víčka, stává se mi to jednou až dvakrát do 2 měsíců hlavně u právého , a nebo jako by mi oko se chtělo vtáhnout více do hlavy jako by ho tahal někdo dovnitř, necítím bolest, ale tlak takový na oku někdy mám i záškuby v ruce ale jenom zřídka jednou až třikrát do 2 měsíců,citím se většinou slabý a nesvůj, unavený nejsem jen když jsem hodně napjatý.... neměl jsem žádné vážne úrazy, žádna operace, nikdy jsem neležel v nemocnici , pervitin,kokain sem nikdy neužil vykouířm 20 cigaret denně, v moji rodinně nikdo neměl žádné problémy se zdravím, jenom Taťka bere na třes rukou hořčík, a prodělal operaci kolena, i když mi někdy připadá že se mi točí hlava tak problém s motorikou nemám vědomí furt funguje odpovídám na otázky, jen citím slabost v pravé noze i když normalně chodím, nekulkhám ani nezakopávám, nekoktám s řečí pamět funguje sice se mi ted stává že zapomenu ale po po minutě si vzpomenu co jsem chtěl nebo potřeboval, zrak mám dobrý na dálku ale někdy mi připadá že mám takové užší vidění psychiatrička mi ted předepsala neurol 0,25 beru dle potřeby když se citím v uzkych nahazím do sebe 3 až 4 tablety abych se uklidnil jedna tabletka nezabíra a jednou denně cipralex 10mg .... snažím se co nejvíc popsat svoji situaci protože než se dostaví nějakých vysledků tak to bude asi trvat, a proto jsem chtěl napsat tady, co by tyhle probllémy mohli značit.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, po přečtení Vaší anamnézy a současných obtíží bych Vám doporučila zejména léčbu psychiatrickou, obtíže se mi jeví hlavně psychického charakteru s důsledky užívání alkoholu a dalších látek. Zopakovat neurologické vyšetření je také vhodné, a to s provedením zobrazovacího vyšetření hlavy. Sám neužívejte předepsaná léčiva nadměrně při úzkosti, spíše se dohodněte na dalším řešením s ošetřujícím psychiatrem. Bude to běh na delší trať a cesta vede dle mého názoru hlavně v léčbě psychických obtíží a trápení. Váš dotaz bude ještě odpovídat psychiatr z naší konzultační ambulance. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Milý Viktore
jste starý na rok jako můj syn (on také není bez problémů) ale nyní již k vám. o důvod více proč o vás mám obavy. Vyoěstoval jste si smíšenou závislost na různých psychoaktivních látkách, s různými následnými následky. Jsou dvě možnosti, a) přestanete úplně a pak se budete řadu let vypořádávat s následky svého počínání, myslím si že byste měl navštívit specialistu na závislost např. se objednat na tzv adiktologickou kliniku v rámci VFN v Praze, je možné že k tomu bude potřeba léčba. myslím si že rok v terapeutické komunitě pro závislé by vám prospěl.
b)Nepřestanete, a pak půjdeme cestou tzv harm reduction therapy (což je snižování poškození ,které si sám způsobujete) a pak vás závislost může dovést na temnou stranu tíéto planety (vězení, bezdomoveství, + lékařská péče) . Neomlouvám se , že to píšu tvrděa přímočaře
držím vám place
MUDr. Miroslav Sekot
Psychiatr

Související dotazy

Užívání pervitinu
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Od bolesti mi pomáha...
Pschické problémy
Dobrý den, jsem nešťastná a vyřízená. Je to už rok,...
Anamnéza nitrožilního užívání drog
Dobry den, brala sem pervitin 5 let z toho rok nitrozilne....
Užívání drogy nezletilým
Dobrý den chci se zeptat ohledně normální prohlídky...
Pervitin, důsledky užívání
Dobrý den, je mi 20 let a necelé dva roky užívám pervitin....
Užívání pervitinu
Dobrý den, chtěl bych ze zeptat, čím je způsobeno nepříjemné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Problemy po sekci

Dobry den, pane doktore chci se zeptat. Jsem mesic a pul po sekci. Prijde mi...

Problemy po sexe

Zdravim, s partnerom mame problem zhruba rok, začalo sa to tym ze väčšinou pred...

Problémy po sexu

Dobrý den, mám nového přítele a každý měsíc mám záněty, ať močového měchýře...

Problémy po spin.anestezii

Dobrý den.Moje maminka ,71 let ,byla letos v červnu na operaci TEP,anestezie...

Problémy po stolici

Dobrý den, pár dnů mě trápí nepříjemné svědění po stolici. Mám sedavé povolání...

Problémy po transplantaci jater

Dobrý den je mi 26 let, jsem rok po 2x transplantaci jater ( s těžkým průběhem)...

Problémy po trháni krčních mandlí u dospělého

Dobry den. Mam problem a doufam v rychlou radu.. pritel byl před 4 dny na vytrhávání...

Problémy po úrazu krční páteře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Asi před 3 měsíci jsem měla...

Problémy po úrazu krční páteře

Dobrý den, 5.8.2014 u mě došlo k prudkému zvrácení hlavy na tobogánu.27.10.2014...

Problémy po úrazu krční páteře

Dobrý den, 5.8.2014 u mě došlo k prudkému zvrácení hlavy na tobogánu. MRI C...

Problémy po užívání antibiotik

Dobrý den, užívala jsem 2 antibiotika proti zánětu průdušek. Asi po 2. dnu užívání...

Problémy po užívání Klion-D 100

Dobry den, Před měsícem jsem musela brát Klion-d 100, pálení svědění a výtok...

Problémy po vysazení antikoncepce

Dobrý den, je možné, že mě cca už 10 dní po vysazení antikoncepce(Novynette)...

Problémy po vysazení antikoncepce

Dobrý den, koncem ledna jsem musela na operaci kolene a kvůli tomu jsem musela...

Problémy po vysazení antikoncepce

Dobrý den, téměř 3 roky jsem užívala HAK Lunafem.Nedávno jsem ji přestala užívat,od...

Problémy po vysazení antikoncepce

Dobrý den, před 4 měsíci jsem vysadila antikoncepci, od té doby se mi extrémně...

Problémy po vysazení antikoncepce možné těhotenství?

Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci stodette cca po 3 letech pak jsem dostala...

Problémy po vysazení dlouhodobě užívané antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, je mi 47 a 20 let jsem brala hormonální antikoncepci....

Problémy po vysazení HA

Dobrý den, od 16 let jsem brala HA Clormetin - něměla jsem s ní žádné problémy...

Problémy po vysazení HA

Dobrý den, paní doktorko! Vysadila jsem hormonální antikoncepci po 6 letech...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chronický zánět močového měchýře

Dobrý den! Chronickým zánětem močových cest trpím už 13let. Prodělala jsem už...

Kyselo v ústech a časté močení

Dobrý den, chci vás požádat o radu, asi posledních 5 dní mám problém kdy prakticky...

Bolest břicha a plynatost


Mravenčení a mrazení v končetinách, roztřesené vidění

Dobrý den. Jsem na mateřské s osmiměsíčním dítětem, které kojím. Před třemi...

Operace bederní páteře

Dobrý den , momentálně docházím do neurologického stacionáře na infuze pro stále...

Bolest okolo srdce, třes v noci


Nález na štítné žláze

Dobrý den, po přečtení jakéhosi článku loni na podzim jsem pojala podezření,...

HLP a pankreatitida

Dobrý den, Mám akutní zánět slinivky břišní. Po mnoha vyšetřeních je příčina...

Ejakulát - vadí každodenní sex nebo masturbace penisu ?

Dobrý den vadí každodenní sex nebo masturbace penisu počit potomka myslím si...

Průjem


Mohlo by se jednat o zvětšenou prostatu?

Dobrý den, Cca před třemi týdny mě začlo bolet v pravo nad penisem u kořene....

Aterom, výrůstek na hlavě

Dobrý den, při česání jsem narazil na tento výrůstek na temeni hlavy a po dalším...

Lumbago a cervikobrachiální syndrom

Dobrý den, mám takový problém..Byla jsem u lékaře kvůli motání hlavy..ppý špatně...

Třezalka na úzkost a depresi


Distorsio culumnae vertebralis

Dobrý den, prosim co znamena distorsio culumnae vertebralis cervicalis? Děkuji...

Streptokok


Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Cukr v moči

Dobrý den Navštívila jsem po dlouhé době nového lékaře a ten mi udělal test...

Poslední týden mě kotník natekl, dost se zadýchávám

: Dobrý den, Ke konci srpna jsem měla úraz na levém chodidle, kde mi při běhu...

Reklama
Zavřít