Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Prokázání přenosu STD

Infekce Bronislav 27.12.2018

Dobrý den, prosím o informaci ohledně nemoci Syfilis. Řeším problém s bývalým partnerem, který tvrdí, že jsem ho nakazil Syfilisem, ale sám tuhle nemoc nemám. Nechal jsem si udělat testy, vše mám v pořádku.

1. je možné přenést Syfilis na druhého, aniž bych sám onemocněl?
2. je možné aby užívání léku Zovirax 400 mg 2x denně, ovlivnil výsledek testu na syfilis?
3. je možné abych se vyléčil ze Syfilisu lékem Augmentin 1 G a lékem Xados 20 mg (který jsem užíval 2 x denně podobu 1 týdne).
Léky mě předepsal kožní lékař, jelikož jsem měl v létě na tváři shluk puchýřků, které zasychají a vytvářejí žlutou krustu, lékař určil Impetigo. A na stehně jsme měl 1 vetší štípanec (myslel jsem že je od bodnutí hmyzem).

Je možné že bych měl taky syfilis, vyléčil se s něho a vlastně o tom ani nevěděl?
Příznaky jako bolení hlavy, svalů, krku, únava, to jsem taky měl, ale nepřikládal jsem tomu vetší význam, hodně pracuji a taky používám hodně klimatizaci. Měl jsem za to, že je to únava z práce a nachlazení, řešil jsem to lékem Coldrex a Ibalgin.

Děkuji

Doplňující informace: nechal jsem si udělat test na HIV i žloutenku typu B a C, vše jsem měl v pořádku (negativní)

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, pokud je někdo nakažen takovouto infekcí, měly by se v krvi rychle začít tvořit protilátky, které pak krvi přetrvávají prakticky celoživotně, i když je člověk antibiotiky přeléčený ( a i vyléčený ), takže pokud vaše testy z krve byly negativní, pak je velmi nepravděpodobné že by jste tuto nemoc prodělal či dokonce na někoho přenesl, doufám že jste si nechal také udělat testy na HIV a žloutenky typu B a C, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Pokud jste byl léčen antibiotiky, mohou být výsledky zkreslené, ale ne negativní. Zovirax nemá vliv na infekcí ani tvorbu protilátek.

Související dotazy

Přenos STD
Dobrý den, rád bych se informoval na tento konkrétní...
Prokázání STD
Dobrý den, Chci se zeptat jestli vaginální kultivace...
Přenos STD orálním sexem
Dobrý den. rád bych se zeptal, jaké je riziko přenosu...
STD
Dobrý den,měla jsem nechráněný pohlavní styk s cizincem,nechala...
STD
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pohlavně přenosných...
Std
Dobry deň mala som styk z chlapcom ktory mal genitalne...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Projevy syfilis

To bol iba njaky obycajny zapal stery som mal negativne aj moc a ejakujat nemal...

Projevy závislosti

Dobrý den chci se zeptat beru uz dva roky tramal vyjde mi zhruba lahvička 96ml...

Projevy, zřejmě ekzému, na prstech ruky

Dobrý den,měl bych dotaz na lékaře.Již několik měsíců trpím projevy-zřejmě ekzému...

Projímadla

Dobrý den,kvůli potížím s vyprazdňováním jsem dlouhodobě (roky) užíval projímadla....

Projímadla

Dobry den, Chtěl bych se zeptat, zda je možné nějak vyřešit zácpu způsobenou...

Projímadla - fenolax- učinky

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na jednu věc. Co způsobují v organismu vlastně...

Projimadla-plynatost

Dobry den,je mi teprve 16 let a po prodelane akutni gastritide jsem zacala mit...

Prokanazol

Dobry den,prosim vas o radu. Nas osetrujici kozni lekar predepsal memu synovi...

Prokanazol a těhotenství

Dobrý den, chceme se začít snažit o druhé miminko. Léčila jsem se s mykozou...

Prokanazol i pro muze?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda tablety prokanazol jsou vhodné i pro muze...

Prokázání revmatoidní artritidy v jednom vyšetření a ve druhém ne, je to možné?

nejdříve děkuji za objasnění. Takže tedy je možné, že jedno vyšetření ukáže...

Prokázání STD

Dobrý den, Chci se zeptat jestli vaginální kultivace dokáže odhalit přítomnost...

Prokousnutý jazyk

Dobrý den, dcera mě před 4dny kopla do spodní čelisti a já jsem si prokousla...

Prokousnutý jazyk během spánku

Dobrý den, dnes v noci jsem si ve spaní cekem dost prokousl špičku jazyka...

Prokračování. Aktuální neurologický nález

Včera jsem se předklonila a křuplo a projelo mi zádama a dnes pro neustupující...

Prokrastinace

Chci se zeptat dá se něco dělat s prokrastinací? Mám s tím strašný problém,...

Prokreslené červené mapy na krku

Hezký den. Věk 55, sportovec, bez zdravotních problémů, lékaře prakticky nenavštěvuji....

Prokrvení končetiny

Dobrý den můj lékař mi zjistil nějaký problém s meniskem v levém koleni, v březnu...

Prokrvení mozku

Dobrý den, více než 3 měsíce mám občasné problémy s krátkodobou pamětí a...

Prokrvení rukou

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, už dost dlouhou dobu mi mravenčí v rukou a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bušení srdce, tlak do hlavy


Angína

Dobry den,jaky mate prosim nazor na Streptokill ??Drive jsem pouzival na desinfekci...

Pálení tváří

Dobrý den,když du spat tak mě někdy jakoby pálí tváře a když usínám tak jakobych...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu nebo Váš názor. Již několik let trpím...

Cipralex nežádoucí účiky


Jak dlouho po posledním užití herpesinu můžu konzumovat alkohol?


Bolesti zad vystřelující do nohy


Panenská blána


EBV a CMV infekce

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila ohledně vývoje hodnot protilátek EBV...

Oteklý obličej

Dobrý den,prosím o radu,už zhruba měsíc mi otéká po ránu obličej. Mívám zatvrdlé...

Bolest břicha


Problémy s vyprazdňováním

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem lze řešit problémy s vyprazdňováním....

Hlen v kuku


Korunka na zubu

Pane doktore, prosím Vás o radu - vypadla mě celá plomba zubu "sedmičky" vpravo...

Flekaté dlaně

Dobrý den, chtěl bych se zeptal. Mám flekaté dlaně, dlaně jsou samy o sobě červené...

Akutní pharyngitida

Dobrý den, před cca 3 týdny sem prodělala nějaký virový infekt (asi chřipka)...

Kratkodoby prujem

Přeji Vám dobrý den. Prosím o názor. Jedná se o zažívací problémy kde mi dělá...

Polyvalentni obtize

Dobrý den. Ráda bych vaší radu. Už pár měsíců mě trápí lehké vibrace v rukou...

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže
