Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

? Prosperující těhotenství?

Gynekologie Lenka 2.1.2020

Krásný den, vím, že to asi nevyřešíme, ale žádám o radu a pohled jiného odborníka. Poslední MS jsem měla 1.11. Koncem měsíce listopad jsem měla na testu slabé čárky. Zřejmě se jednalo o biochemické těhotenství. Všechna vyšetření u mého doktora v pořádku. Bylo mi sděleno, že se možná posune Ovulace dle folikulů a tím pádem asi i menstruace. 2.12 jsem šla na kontrolu, odebráno HCG, aby můj gynekolog věděl, zda mi může píchnout injekci naovulace, protože dle uTZ neproběhla. Krevní test na HCG byl negativní. Menstruace měla přijít 4.12 a nedostavila se. 16.12 jsem šla na kontrolu ( těhotenský test ten den byl negativní. Lékař mi aplikoval agolutinovou injekci. MS se nedostavila, proto jsem si udělala těhotenský test a ten vyšel 1+2 pozitivní. To bylo 21.12. Dne 23.12 jsem začala středně silně krvácet i se sraženinou krve, takže jsem předpokládala, že jde o příchozí MS po té injekci a plod odejde. Jeli jsme s manželem na pohotovost a tam bylo mi řečeno, že hladina HCG je 36, takže to odejde a byl to potrat. Krvácela jsem silně cca 3 dny. 27. 12 mi nebylo dobře od žaludku ale už jsem dva dny nekrvácela a začaly mě bolest prsa, bazální teplota byla stále vysoká. Udělala jsem si test Clearblue s týdny a výsledek 2+3. To znamená, že HCG vzrostlo. 30. 12 jsem si zašla na krev jako samoplátce a hodnota pěkně stoupla na 332. Pokud jsem správně pochopila, hodnota by se měla co dva dny zvednou dvojnásobně. Včera jsem začala špinit (mám před dobou MS), tak jsem si řekla, že raději navštívím lékaře. K mému lékaři jsem objednaná na 6.1.a věděla jsem, že dnes ordinuje jiný. I tak jsem raději šla, aby mi zkontroloval to špinění. Postup lékaře byl velmi rychlý a o možných diagnózách začal hovořit ještě před vyšetřením. Ve dveřích se mě zeptal: Kdy jste měla poslední ms? Odpověděla jsem, že 1.11 nebo toho 23. pokud to byla to menstruace ne potrat. Všechny zprávy z nemocnice i s nárůstem HCG jsem mu předala. Odvětil, že bych tedy dle MS měla být v 9. týdnu což podle hodnot nejsem a vůbec se mnou nebavil. Zkontroloval mě asi za tři sekundy, řekl, že je možné, že je tam nějaký pozůstatek a mám jít zítra do nemocnice na revizi. Řekla jsem mu, že to přece může být začínající těhotenství, ale pak doktor byl přesvědčen že se jedná buď o Pořád hovořil o poslední MS a že je to mimodeložní nebo mám v těle nějakou tkáň, která produkuje hormon na zprávě je uvedeno: Persistující trofoblastická invaze. Zítra na tu revizi mám jít. Respektive na vyšetření a následnou revizi, pokud budou zítřejší hodnoty HCG vysoké. Nekrvácím jen jedna kapka růžového výtoku za den, bolesti nemám. Neveřím, že je něco špatně. Pošle mě na revizi, i když neví co to je? Zítra bych měla mít hodnoty nad 600, pokud maličké roste. Řekla jsem mu, že pozitivní určitě bude když mám Clearblue 2-3, takže ta hodnota ani neklesá. Nepochopila jsem, že jen na základě zpoždění MS dělá takové závěry. Ve zprávě je, že vše v pořádku ( zkráceně) a na konci.Pan doktor mě neskutečně vystrašil a jeho přístup byl dle mého názoru zbrklý a neprofesionálně. Na základě ničeho vyloučil prosperující těhotenství. 6.1 jdu ke svému lékaři a zítra budu volat na výsledky. Pokud nenarostou, dvojnásobně, je možné, že to mimoděložní těhotenství bude, ale pokud budou hodnoty dle tabulek, v což doufám, myslíte, že je zde možnost prosperujícího těhotenství? Omlouvám se, za dlouhý text, ale potřebuji se poradit ještě s jiným odborníkem. Bohužel nemám možnost naskenovat dnešní zprávu tak ji níže přepíši: Děloha drobná v AVF, adnexa nehmatám, podbřišek zcela bez bolesti, v pochvě špinění, amino +-, ph 7, nekolpo residua? adnexa a CD bez viditelne echopatologie, bez volne tekutiny v CD. DG Positivitas HCG - Diff. dg Residua post AB, graviditas extrauterina, persistující trofoblastická invaze. Dnes HCG, pokud bude výsledek pozitivní - tak do nemocnice ( vyčkat? Revize dělohy).

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý večer,
tak to je opravdu nepříjemná situace. Bohužel bych Vám nedokázala sama dát přesnou odpověď , předám tedy dotaz specialistovi z oboru gynekologie.
Prosím tedy o strpení s odpovědí.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobrý den,
za prvé je třeba vědět, že těhotenské i ovulační testy jsou pouze orientační a mohou být falešně pozitivní i negativní.
Dále koncem listopadu jste měla slabé čárky ale čeho? těhotenského nebo ovulačního testu? - patrně těhotenského.
Za třetí, když se posune ovulace, vůbec to neznamená, že se musí posunout menstruace. Jsou ženy, které mají anovulační cykly a menstruují jako hodinky.
Za čtvrté - nepochopil jsem,. proč začátkem prosince chcete aplikovat injekci (Ovitrelle - Pregnyl?? nepíšete jakou) na ovulaci, když by ovulace měla být uprostřed - tedy někdy cca kolem 14.?
Za páté - hodnota HCG 36 není nic - to je prakticky nulová hodnota, která vůbec nemusí svědčit o těhotenství. Hodnoty do 100 se berou prakticky jako negativní.

Myslím, že byste potřebovala kvalitního gynekologa, který by Vás edukoval, jak se chovat, když chcete miminko - patrně po něm hodně toužíte, ale toto je trochu nešťastná cesta-protože k tomu, aby žena otěhotněla je třeba trpělivost a klid a pohoda.
Držím palce.
MUDr.Luděk Fiala PhD., MBA

Související dotazy

Prosperující těhotenství
Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně pomalu...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velké mám šance...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

? Furunkl v třísle

Dobrý den..mám dotaz ohledně třísla ale zespodu jakoby více dolů tam kde sahá...

? genitální bradavice?

Dobrý den, na penisu mám několik výrůstků viz přiložené foto. Dokáže z přiloženého...

? Impetigo

Dobrý den, jsme 11 den u moře v Egyptě a synovi se po těle vytvořili bolesti....

? Kožní projev u boreliózy

Dobry den, prikladam fotky fleku, ktery mel syn. Chtela je pani doktorka Jirickova....

? Kvasinková infekce

Dobrý den, mám podivně zbarvené horní (měkké) patro. Fotka přiložena. Barva...

? lupénka ve vlasech

Dobrý den, může se jednat o lupénku?

? Mykóza

Zdravím,psal jsem zde již ohledně problému s flekem kořene penisu. Tentokrat...

? Nákaza koronavirem?

Dobrý den, v pondělí jsem nastydla, protože jsem byla na procházce a foukal...

? Pityriasis

Dobrý den, potřebovala bych poradit, na nohou a obou rukou, částečně i dekoltu...

? poštípání hmyzem

Dobrý den, již týden se mi střídavě objevují útvary na kůži (připomíná štípnutí...

? Růžovka

Zdravim mám zřejmě Růžičku na nose a na obličeji . Jak mám proti tomu bojovát...

? Sarkoidóza

Dobrý den Jsem v Anglii proto to neřeším v ČR s doktory i když bych to tedy...

? snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, Je mi 21 let (jestli to je podstatné). A již delší dobu mám starost...

? těhotenství?

Dobrý den, už je to 19 týdnů od nechráněného styku a nemůžu to dostat z hlavy...

? Veš šatní

Už více než týden mě obtěžuje tento hmyz.Mám obavy,že jde o svrab.Potvrďte mi...

? Zlomenina kostrče

Dobrý den, před dvěma týdny se mi stal úraz. Měla jsem srážku na kole, při...

??

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nějaká pravděpodobnost otěhotnění,...

???

Uprostřed hrudi mám černý flíček ve žláze ( místě, které je zanecháno po vytrhnutí...

???

Dobrý den, můj problém je že jsem začala 18 týden těhotenství a už asi tři dny...

???

Hezký den, před týdnem jsme v rodině všichni onemocněli. Silný průduškový kašel,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Trombóza lýtka

dobry vecer, chtel jsem se zeptat, prodelal jsem trombozu praveho lytka v roce...

Bolest zad, píchání u srdce


Nízká saturace


Bílý výtok z pochvy


Velice silne páleni konecniku


Uretritida

Dobrý den. Už asi půl roku mě trápí bolest v podbřišku nebo spíše tlak, občas...

První sex


Zanícená rektální trhlina, koupání v moři

Dobrý den, mám cca centimetrovou zanícenou rektální trhlinu (vytékající absces)...

Zkažené, zlomené zuby- je možné si je nechat spravit?

Zdravím. Chcel by som sa spýtať ci je možné nechať si spraviť zubi nakoľko...

Bolest v uchu


Dloubavé bolesti břicha v pravém podžebří

Dobrý den, mému otci je 60 let a již několik měsíců si stěžuje na dloubavé bolesti...

Výtok a svědění pochvy


Bolest na špičce jazyku

Dobrý den, asi týden mám problém s červenými pupínky na špičce jazyka a s bílým...

Tíha na hrudi

Dobrý den, mám poměrně specifický dotaz. Před více než měsícem jsem byl na oslavě,...

Přeležení ruky

Dobrý den, mam poslední dobou problem s tim ze se v noc u vidím s prelezelou...

Bolest v krku


Bulka v břiše

Dobrý den, Je mi 25 let a asi před 4-mi měsíci jsem si nahmatal v břiše (cca....

Operace tříselné kýly

Dobry den, jsem 4 dny po operaci leve triseíni kyly jsem vegetarian a mam par...

Život bez obou varlat


Omdlívám při menstruaci

Omdlívám při menstruaci,nic nepomáhá... Neznáme příčinu. Je to vždycky náhlé,nečekané....

Reklama