Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Průjem po užívání antibiotik, obavy z gynekologického zánětu

Jana N. 26.5.2016

Dobrý den, stala se mi velice choulostivá věc, ale protože v tuto chvíli v podstatě není důvod k návštěvě lékaře, obracím se s dotazem na Vás a doufám v účinnou radu. Po vytržení zubu jsem dostala bohužel zánět a ATB, přestože jsem současně užívala probiotika, mám i pár dnů po dobrání problém s průjmem. Ten se nicméně časem jistě pomocí probiotik srovná, důvod mého dotazu je ten, že se mi již dvakrát stalo, že jakmile začnu cítit potřebu, stolici v podstatě neudržím ani cestou na záchod a malé množství se mi tedy dostalo na prádlo a bohužel i do pochvy/k pochvě... Vše jsem očistila, jakmile to bylo možné jsem se osprchovala, nicméně se hodně bojím, aby se mi neobjevila např. E-coli nebo jiná bakterie ze střevního traktu v pochvě nebo močových cestách, protože jsem před časem velmi trpěla na opakované gyn. záněty a záněty moč. měchýře téměř každý měsíc, užívala mnoho léků a dva roky se dávala postupně dohromady a představa, že by kolotoč problémů začal na novo mě úplně děsí. Dbám na hygienu, běžně dodržuji hodně preventivních opatření (dostatek tekutin, brusinky, Dmanosa, hygiena před a po styku, nohy a břicho/záda v teple,...), přesto bych se ráda zeptala, co mohu po takovéto "nehodě" udělat, abych riziko infekce zeliminovala na minimum? Předem moc děkuji za odpověď! J.

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Podle vašeho popisu děláte maximum můžete ještě zkusit Rosagin. Příjemný den

Související dotazy

Průjem
Dobrý den, již 3. den mě trápí průjem, první dva dny...
Svědící vagína po užívání antibiotik
Dobrý den, Jsem těhotná v 15tt mám zánět močových...
Problémy po užívání antibiotik
Dobrý den, užívala jsem 2 antibiotika proti zánětu...
Nesnášenlivost antibiotik
Dobrý den, dostala jsem antibiotika xorimax 250 po...
Průjem po Dalacinu
Dobrý den, brala jsem atb. Dalacin na zánět VDN. Již...
Užívání hormnální antikoncepce a antibiotik
Od čtvrtku užívám antibiotika Fromilid a zároveň antikoncepci...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Průjem po pilulce

Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci Artizia. Tento měsíc jsem vynechala...

Průjem po pilulce II

Dobrý den, reaguji na Vaší odpověď na můj první dotaz (viz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/prujem-po-pilulce-57932)....

Průjem po polknutí semene

Dobrý den, mám takový problém, že vždy po polknutí partnerova semene mám silný...

Průjem po porodu

Dobrý den, chci se zeptat, v lednu jsem rodila a od té doby mám třeba 4-5x týdně...

Průjem po porodu

Dobry den je mi 30 let pred 10 roky jsem prodelala operavi apces v leve panvi...

Průjem po šumivém vitaminu C

Dobrý den, v zimním období jsem chtěla pro sebe udělat něco velmi pozitivního,...

Průjem po tataráku

Dobrý den, v úterý jsem měla tatarak(nevím, zda je to příčina), ale již ten...

Průjem po třešních

Máme vzrostlé třešně, a tak si každý večer k svačině dopřáváme mísu ovoce. Doma...

Průjem po užití HA

Dobrý den, užívám 3. rokem antikoncepci Belara. Užila jsem 17. tabletu v 19h...

Průjem po užívání antibiotik u 2letého dítěte

Dobrý den, můj dvou letý syn měl angínu, užíval Ospen. Cca po 5-ti dnech mu...

Průjem po viróze

Dobrý den. V pondělí mě schvátila únava. Odpoledne po příchodu domů jsem dostala...

Průjem před užitím antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi známo, že pokud mám průjem do určitého...

Průjem při menstruaci

Chci se zeptat, jestli nevíte jak se zbavit průjmu při menstruaci? Někdy ho...

Průjem při stresu ve škole

Dobrý den, pokud školní stres způsobí běhavku, existuje prostředek, který by...

Průjem při užívání Amoksiklavu


Průjem při užívání antibiotik

Dobrý den, chtěla by jsem se Vás zeptat. Druhým dnem užívám Amoksiklav a objevil...

Průjem při užívání antikoncemce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu otěhotnět, když už asi měsíc mám...

Průjem ráno

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co to asi může být. O pondělí (dnes je čtvrtek)...

Průjem s bolestmi břicha

Dobrý den paní doktorko, Minulý pátek (19.9.) jsem byla v práci a najednou...

Průjem s hlenem a krví

Dobrý den,vážená paní doktorko.Je mi 21 let.A v listopadu 2011 mi byl operován...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou


Mám dotaz, může Ivuška z toho úplně zešílet?


Bušení srdce


Dotaz


Pasivní kouření škodí i plodu v děloze!


Únava


Alzheimerova demence


MUDr. Renata Štěpánková

Ortodoncie, praktické zubní lékařství

Medrol

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to...

Bolesti třísel a varlat


Alergie – červené oko, které nebolí


Skřípnutý mezižeberní nerv


Váha plodu


EKG výsledek


Molusky


CNS - centrální nervový systém


Větry


Brnění konečků prstů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×