Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Psa, ejakulace, masáž prostaty, ureaplasma

Praktické lékařství Jiři 11.7.2016

Dobrý den, 19.10 2015 rozbor krve pro mikční potíže
psa 0.47 fpsa/psa 27,7% volný antigen 0,13 prosím o zhodnocení výsledků . Mikční problémy plus bolest kloubů a svalů pokračuje ,dnes znovu odběr fpsa/psa v 12,20hod upozornoval jsem lékaře že včera v cca12,30hod
měl s přitelkyní ejakuaci a masáž prostaty ještě těsně před odběrem krve mě lékař vyšetřoval prostatu přes konečník prosím o zhodnocení zdali to může výsledky ovlivnit a jak.
Jinak mi byla stanovena diagnoza N411 protože mi byla
21.9. 2015 diag.ureoplasma co myslíte vy mám neustalé potiže s močením,nutkáním,řezaním, bolesti kolenních kloubů a svalů dolních končetin .Jinak mi ještě dělali CT malé pánve popis: 6.11.2015 prostata nezvětšena s ojedinělými kalcifikacemi,močový měchyř ostrych hladkých kontur bez zřetelného zesílení stěny,lymfatické uzliny v retroperitoneu v pánvy a tříslech nezvětšeny prosí o zhodnocení bojím se rakoviny děkuji K.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den Jiří, nejprve bych se chtěla vyjádřit k ejakulaci, masáži prostaty a vyšetření prostaty přes konečník, všechny tyto aktivity jistě mohou ovlivnit a ovlivní hodnotu PSA ve smyslu dočasného zvýšení hodnoty tohoto enzymu. Co se týče popisu CT, rakovinné bujení ve smyslu nádoru v prostatě nalezeno nebylo, ale pro přesnou diagnozu, resp. máte-li obavu z rakoviny by bylo vhodné provést tzv. biopsii prostaty, budou li zachyceny nějaké "podezřelé" bunky. Konzultujte prosím se svým urologem, jelikož ten zná Váš přesný zdravotní stav a také by Vám měl dát konkrétní doporučení co se týče režimových opatření před odběrem PSA ( např. nejezdit na kole, nenechat se vyšetřovat per rectum atd...) Co se týče bolestí kloubů a svalů DK bych Vám doporučila konzultaci s Vašim praktikem, žíváte nějaké léky, resp. léčíte se dlouhodobě s nějakou chorobou, např. cukrovkou, vysokým krevním tlakem či vysokou hodnotou cholesterolu? Od jaké doby tyto bolesti máte? Byla Vám podána nějaká léčba na Ureoplasmu? Moč máte sterilní, bez nálezu jiné bakterie? Přeji Vám, at se Vaše potíže brzy vyšetří, s pozdravem, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, o rakovinu prostaty určitě nejde. Může jít o trvání infekce ureaplasmou nebo o zánětlivé komplikace v důsledku infekce ureaplasmou. Zvětšené uzlin je každopádně vhodné dovyšetřit

Související dotazy

PSA
Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili...
Masáž prostaty
Dobrý den, našel jsem pomůcky na masáž prostaty na...
PSA a cvičení
Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li fyzická námaha,...
Přenos ureaplasma urealyticum
Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum...
Vyšetření PSA
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je zpoplatněn...
Hodnoty PSA
Otec, ročník 1952. Kontrolován z genetických důvodů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

PSA

dobrý den je mi 53 roků přišly mně výsledky prostaty PSA 2,75 PSA-volný O,26...

PSA


PSA

Dobrý den, moc Vás prosím o Váš úsudek a odb. názor k mojí aktuální situaci...

PSA

Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření mu zjistili u obvodního...

PSA

Dobrý den. Při preventivnīm vyšetřeni byla naměřena hodnota PSA 9,54 a FPSA/PSA...

PSA

Před rokem jsem měl na urologii PSA 4. Nyni mi naměřili 7. Odběr krve jsem měl...

PSA a cvičení

Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li fyzická námaha, posilování (např. vzpírání...

PSA a fPSA /PSA

Dobrý den mám výsledek krevního testu: PSA celkový 0,87 a poměr FPSA/PSA 11,5%....

PSA a PSA frakce

Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml, frakce 10%. Děkuji.

PSA vyšetření praktickým lékařem

Dobry den.Muj obvodni lekar mi vzal krev a rekl ze PS mam v poradku,tudiz nemusim...

Psaní v první třídě

Dobrý den, nevím zda dotaz píši správně. Můj syn chodí do první třídy a když...

PSC a klystyr

Dobry den, Manzel ma jiz 10 let diagnostikovanu PSC. Hlavnim a nesnesitelnym...

Pseudoartroza klíční kosti

Dobrý den, dne 29.6. jsem měl úraz na kole, kdy jsem si přerazil klíční kost,...

Pseudoartroza klíční kosti

Dobrý den pane Doktore, dne 29.6. jsem měl úraz na kole, kdy jsem si přerazil...

Pseudoartroza klíční kosti

Dobrý den, byl jsem již na druhé operaci po nezhojené klíční kosti, byl mi odebrán...

Pseudocysta

Dobrý den, chci se zeptat na syna , který má 9 let. Měl časté bolesti hlavy,...

Pseudocysta

Dobrý den, bohužel na svůj dotaz nedokáži najít adekvátní odpověď v literatuře,...

Pseudocysta

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit jestli by jste mi nevysvětlili nález zobrazený...

Pseudocysta

Dobrý den, chtěl bych se zeptat byla mi zjištěna na MR mozku - arachnodiální...

Pseudocysta

Dobrý deň! Chcela by som sa spýtať aké následky môže mať pseudocysta v pravom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení žáhy

Dobry den, trapi me paleni zahy, a to bez ohledu na to, co jim nebo nejim....

Studium

Vážená poradno, ačkoliv Vám mohu připadat na studentku přiliš stará, naopak...

Znaménko

Dobry den, chci se jen zeptat zda je tohle znamenko v pořádku, je velké asi...

Bolest lýtek

Dobry den. Jiz 2 mesice trpim bolesti lytek. Ne v kuse, ale obcas ano. Posledni...

Spálenina

Dobrý den, dcera mi při jídle plácka do talíře a na čelo jí přistálo kousek...

Genitální opar

Dobry den, jsem ve 23. tydnu tehotenstvi, od zacatku mam problemy s vytoky,...

Sex po odstranění dělohy

Dobry den chtěla bych se zeptat,jestli odebráni dělohy muže ovlivnit a jak u...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, Docela často mívám vysoký krevní tlak. (160/110 ; 185/120 jednou...

Bolest kycle ze dne na den

Dobry den, jiz delsi dobu mne boli kycel, bolest strili zezadu na noze az ke...

Astigmatismus

Dobrý den, od malička nosím brýle a mám astigmatismus. Nedávno jsem byla u nového...

Stav po artroskopii

Dobrý den, jsem po artroskopii levého kolena. Operace proběhla 22.06.2017 chci...

Bolí mě to u těsně nad zadkem

Dobrý den. Mám bolest v oblasti ledvin, byla jsem u lékaře a v moči něco našli...

Vyrážka na pažích a v podpaží (plíseň)

Dobrý den.cca před půl rokem se mi objevyli tyto skvrny v podpaží a na pažích,před...

Mám bílý výtok s trochou krve

Dobrý den, už tři měsíce po sobě se mi stalo následující. První měsíc 10 dní...

Bulky v oblasti paty při došlapu.

Dobrý den, Před pár dny jsem byl u přítelkyně, a všimli jsme si jedné věci....

Leukocytoza v těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat na názor. V 8 tydnu těhotenství mi byla brán krevní...

Léky na spaní v těhotenství

Dobrý den,léčím se už pět let s uzkostne-depresivnim syndromem,k tomu panička...

Zvýšená hladina cukru v krvi

Dobrý den. Poslední dobou jsem měla úporný průduškový kašel, skoro 1 měsíc....

Bolest břicha, nadýmání

Dobrý den. 28.5. mi byla laparoskopicky odstraněna žaludeční kýla. Od té doby...

Neurofibromatóza

Dobrý den, nepíšu ani tak s prosbou o radu,ale ráda bych znala názor ještě někoho...

Reklama
Zavřít