Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Psychosomatické obtíže

Psychiatrie Václav 3.11.2019

Dobrý den, již několik měsíců mě trápila únava, i svalová spojená s mírnou bolestí hlavy při větším hluku. Vše se stupňovalo. Před dvěma týdny jsem se probudil po noční a musel jsem si zavolat rychlou s podezřením na infarkt. Vše ale bylo v pořádku. O dva dny později v pondělí mi obvodní lékař objevil pásový opar, který jsem léčil pomocí tří balení Herpesinu 400 4*2tablety denně. Opar jsem zaléčil, ale potíže přetrvávají. Nijak zvlášť se nelepší. Obvodní lékař mi řekl, že opar je zaléčený a to ostatní mám řešit s odborníky.
Vyhledal jsem tedy jiného doktora který mi odebral několik vzorků krve počínaje západonilskou horečkou, HIV konče. Plus tumorové markery atd. Jediné co bylo mírně pozitivní byla klíšťová encefalitida (prý něco proběhlo). Stále mě ale trápí únava, i svalová, stále mě při větším hluku bolí hlava, navíc se pomalu učím jíst, protože od nervů z čekání na výsledky jsem téměř nic nejedl. Do toho pociťuji při menších záchvatech, nebo při požití většího množství jídla tlak na prsou. Spousta lidí mi říka, že to mám v hlavě a mám vyhledat odborníka. Dokonce jsem dostal i Lexaurin 1,5mg, který bolest hlavy a drobnou úzkost zabírá, ale únava a únava svalů stále přetrvávají. Již dva týdny marodím a zdravotní stav mi nedovoluje jít ani do práce. Mám strach, mám rodinu a malého syna, které můj stav tak nějak omezuje a já nefunguji jako rodič pro syna kterého miluju. Navíc jsem byl vždy velmi sportovně založený. Můžete mi prosím poradit a popřípadě na koho, nebo kam se obrátit. moc děkuji

Doplňující informace Současný zdravotní stav Po léčbě pásového oparu. Bolesti (únava) rukou a nohou, kloubů a celková únava – každým dnem větší. To vše doplněno nechutenstvím, nervovými problémy (strach ze zdravotního stavu), nevolnost, mírný tlak na prsou, dále drobné škrábání v krku a neustálý hlen v krku (dle lékaře nic nezjištěno, nutno prý vyhledat návštěvu ORL – možná následky užívání Herpesinu 400 – užíváno 4x2tablety denně). Velmi časté říhání a nadýmání-plynatost, při hluku bolesti hlavy. Přes noc úbytek váhy. Byl mi předepsán Lexaurin 1,5g po jeho užití částečně zmizí nechutenství, nervové problémy a i bolesti hlavy. Nadále však přetrvává bolest (únava) rukou a nohou, kloubů a celková únava, drobné škrábání v krku, hlen v krku, mírně zhoršená konzumace potravin při polykání a v oblasti hrudníku. Při větší námaze zadýchávání, zhoršené dýchání, nevolnost.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

nepopisujete konkrétně epizodu, kdy jste se domníval, že se jedná o infarkt, nicméně tato situace je zcela typická pro úzkostné stavy (panické ataky). Člověk má bolest na hrudi, obtíže s dechem, silnou úzkost, svírání, pocení, stach o vlastní život. Zavolá si záchranku, je komplexně vyštřen, a na nic se nepřijde. A opravdu nejčastěji tyto obtíže souvisí právě s psychikou, taktéž únava, bolesti hlavy a další příznaky, které popisujete. Na psychické obtíže také ukazuje to, že po Lexaurinu se stav zlepšuje, což tuto doměnku pozvrzuje.
Obecně se tomuto jevu říká psychosomatizace. Do našich fyzických stesků (bolesti hlavy, únava, obtíže s trávením atd.) promítají psychické obtíže, stres, pracovní vytížení, rodinné či osobní problémy apod. - tělo nám takto dává najevo, že něco není v pořádku. Abyste se zbavil obtíží, je potřeba zapracovat právě na psychické stránce. Můžete i samostatně, pomocí knih, materiálů na internetu atd. či osobně, konzultací např. v ambulanci psychosomatické medicíny či psychiatra. Objednat se můžete takto kamkoliv, samostatně, bez doporučení praktika. Doporučuji si taktéž o psychosomatických obtížích něco důkladněji pročíst, myslím, že se v tom jistě najdete. V případě zájmu Vám s vyhledáním vhodného pracoviště či objednáním může pomoci sestřička z naší poradny.

Přeji brzké zlepšení stavu, s pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den
asi ve vašem případě by bylo opravdu dobré úzkost nějak terapeuticky ovlivnit, MOžná po snížení úzkosti se vám uleví celkově, jinak je možné že se jedná o pseudoneurastenický postencefalický syndrom, který se může táhnout trelativně dlouho, určitě vým doporučuji návštěv u psychiatrické ambulance takhle asi nic jiného přes poradnu nevymyslíme

MUDr. Miroslav Sekot
psychiatr

Související dotazy

Psychosomatické obtíže
Dobrý den, měl bych dotaz, už asi 2 měsíce mě bolí...
Psychosomatické obtíže?
Dobrý den, moc by mne zajímal Váš názor na můj problém,...
Psychosomatické obtíže - nestabilita
Dobrý den, měla jsem asi před půl rokem velké zdravotní...
Psychosomatické obtíže
Dobrý den chtěl bych se zeptat, když otáčím s hlavou...
Psychosomatické obtíže
Dobrý den jmenuji se Dominik je my 20 let.. mam už...
Psychosomatické obtíže
Dobrý den, na přelomu května a června se u mě začaly...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychosomatická potíž

Dobrý den, udělal jsem chybu, řekl jsem si že bych měl jíst méně cukru a...

Psychosomatická potíž

Dobrý den, v čem přesně prosím spočívá psychosomatická léčba. Byla mi doporučena.

Psychosomatická potíž

Dobrý den, loni v březnu jsem marodil, přechodil jsem asi chřipku a od té doby...

Psychosomaticka pricina?

Dobry den Moja vseobecna lekarka, ktora ma blizko k alternativnej medicine...

Psychosomaticke bolesti

Dobrý den, již ptes rok se potýkám s bolestmi zad a svalů a hlavně nemohoucnousti...

Psychosomaticke bolesti

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se s Vámi poradit, zda moje dlouhodobé...

Psychosomatické nemoci

Dobrý den už více než 6 měsíců mě trápí zhoršené dýchání ( jako kdybych se nemohl...

Psychosomatické nucení na močení

Dobrý den, mám problém s nucenim na močení psychosomatickeho rázu. Je to pouze...

Psychosomatické nucení na močení

Dobrý den, mám problém s nucenim na močení, když jsem mimo domov. Myslím si,...

Psychosomaticke obtize?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár problémů, které mě nějakou dobu trápí. 1)...

Psychosomatické obtíže

Dobry den.Prosím o radu.Již po několikáté mě bolí na pravé straně břicha i pod...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den, na přelomu května a června se u mě začaly objevovat arytmie / palpitace...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den,mám dotaz..už docela dlouho(cca rok) mám takové problémy. Slabost...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den, měl bych dotaz, už asi 2 měsíce mě bolí pod levým prsem jako by u...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den moji mamce každý den brny ruky az mravenčí a jdejito i donohou uz...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den, mou matku již několik měsíců trápí problémy spojené s neustálým tlakem...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den chtěl bych se zeptat, když otáčím s hlavou , předkloním se nebo tak,...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den, Před třemi roky mi byl zjištěn zánět prostaty a semenných váčků....

Psychosomatické obtíže

Dobrý den nedavno jsem vám psala že me trapi motani hlavy,celkova slabost atp.doporucily...

Psychosomatické obtíže

Dobrý den jmenuji se Dominik je my 20 let.. mam už 3 roky určitý problém který...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dieta po operaci štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou nějaká omezení ve stravě pro...

Tiky

Dobrý den, trpím v současné době tiky v končetinách, kde přesně - je různé,...

Husí kůže při jezení jídla

Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat. Když jím nějaké tvrdé, nebo křupavé...

Bolest břicha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat už cca 2 měsíce mě trápí bolest břicha.Na právě...

Loupání kůže na dlaních

Měl bych pro vás jeden dotaz když celkem dost se mi loupe kuže na dlaních?...

Bolest páteře

Dobrý den,ve zprávě má maminka napsáno těžší vert.algický sy celé páteře,zvl.C...

Skolióza a nestejně velké kliční kosti

Dobrý den, je mi 25et a od 12 ti let mám skoliozu a vlivem toho mám asymetrické...

Výrůstek v kotníku

Dobrý den, mám výrůstek v kotníku brání mi v chůzi, je to dost bolestivé. Možná...

Ischias, vyhřezlá ploténka


Pupínky na genitáliích

Dobrý den, již po několikáté se mi vždy objeví droboučké pupínky (něco jako...

Bursitida

Dobrý den Dejte mi prosím vědět, zda máte odborníka z orpothedy, který mi pomůže...

Po vytržení zubu výplach peroxidem


Búšenie srdca, zvýšený pulz, nepríjemný tlak na hrudníku

Dobrý deň, Asi pred rokom som sa začala liečiť na črevnú kandidozu. Asi...

Trittico a zvětšená sexuální touha

Dobrý den je mi 21 let a beru Trittico 2/3 večer a Risperdal 1,5mg-0-2mg. Dřív...

Bolest zad

Dobrý den měl bych takový dotaz ,trpím bolesti bederní páteře víc jak 25 let...

Bílek z vejce u dětí


Bolest hlavy,dutin a pateře

Dobrý den,již několik týdnů mě bolí,krční páteř,před měsícem se k tomu přidaly...

Orální sex a růst penisu

Orální sex Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli orální sex brání k růstu...

Dostinex,antkoncepce


Bolest na hrudi

dobrý den je možné že bolest na hrudi může být způsobena střevama že trpím zácpou...

Reklama