Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Puls

Vnitřní lékařství rene . 23.2.2011

Dobrý den spozoroval jsem docela velkou zvláštnost již necelé dva měsíce pozoruji svuj tlak a všiml jsem si že pokud mám systolický tlak nižší pohybující se v rozmezí 126-137 puls je vyšší pohybující se okolo 93-105 pulsu.naopak pokud mám systolický tlak občas vyšší 142-144 .puls je nižžší pohybující se vrozmezí 76-84 takže se ptám jak je to možné že my tak kolísá puls a čím to muže být zpusobeno protože naproti tomu dialostický tlak se my neustále pohybuje okolo 68-88.puls mám pouze v pořádku což je zajímavé pokud systolický tlak je na hodnotách 125-124 to mám puls 76-77 a dia 68-69 měl jsem před pul rokem holter na 24 hodin ekg ale vše bylo v pořadku aš na zátěžoví test kde jsem musel přerušit při 75 w test kvuli hypertonické reakci krve echokardiografie však vyšla přesto v normě a v pořadku takže tapu nad tím jestli muj tep nemuže byt zpusoben psychikou vnitřním napětím nebo stresem pokud byto v případě ale tímto nebylo zpusobeno tak potom čím děkuji za vaši odpověd.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,hodnoty krevního tlaku a tepová frekvence jsou u člověka proměnlivé v určitém pásmu. U některých osob dochází k nerovnováze vegetativních nervových systémů,stavu tzv.sympatikotonie.tedy jakési připravenosti organismu k akci/útěku,boji../Tato původně smysluplná reakce se pak stane chronickou,neúčelnou,může vést k fixaci krevního tlaku na vyšší hodnoty, také vzestup tepové frekvence,vhodný k aktuálnímu zvýšení srdeční práce při fysické aktivitě,je v řadě situací zbytečný.Tedy,vnitřní napětí,úzkostné nastavení,déletrvající prožitek stresu mohou být jistě důvodem k hypertonické reakci.Otázkou je,zda nasadit v této chvíli medikaci,v rozhodnutí Vám jistě poradí Váš praktický lékař,který je schopen vyhodnotit i další risikové faktory.

Související dotazy

Rychlý puls
Chcela by som sa opýtať ak mam tlak v norme ani vysoký...
Můj puls je velmi vysoký
Dobrý den, je mi 16 let Meřím kolem 158 cm Můj puls...
Již druhý den mám puls docela vysoký
Dobrý den, již druhý den mám puls docela vysoký.. pohybuje...
Puls
Dobrý den muj normální puls se pohybuje většinou kolem...
Puls
Dobrý den, vážený pane Doktore,chtěl bych Vás poprosit...
Puls
Hezký den,já jsem ještě nedodala že jsem měla ekg v...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Půlení argofanu

Dobrý den, protože už mi nezabírá Cipralex, doktorka navrhla změnu léčby na...

Půlení nehtů

Dobrý den, mám problém s půlením nehtů, a všimla jsem si v poradně podobného...

Půlení tablety Zinnat 500

Dobrý den ,je možné půlení tablet Zinnat 500?Syn je dostal když odcházel z nemocnice...

Půlkruh pod žaludem.

Dobrý den... Zhruba 1 rok mám pod žaludem takový půlkruh.. Který je na dotyk...

Půlminutové křeče v obličeji

Příjemný den, chtěla jsem se zeptat: manžel má rok půlminutové křeče v obličeji....

Půlroční dítě odmítá stravu a mléko

Dobrý den paní doktorko, píši Vám už z úplné nouze.. Mám půlroční dcerku která...

Půlroční miminko ve vysokých nadmořských výškách

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné cestovat s pulročním miminkem do Alp.resp....

Půlroční problémy

Dobrý den uz více jak půl roku msm problémy s bolestmi v nadbrisku,byl jsem...

Půlroční výrážky (kopřivka)

Dobrý den, už půl roku mě trápí vyrážky po celém těle, svědí a vůbec nevypadají...

Půlrok trvající rýma

Dobrý den, je mi 24let.Už přes 6měsíců mám rýmu a snažila jsem se jí jakýmkoliv...

Puls

Dobrý den, vážený pane Doktore,chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám puls většinou...

Puls

Dobry den již pul roku se děsím z pulzujícího krku na levé straně u mandle mi...

Puls

Dobrý den muj normální puls se pohybuje většinou kolem Sys 119-126/Dia-68-78/a...

Puls

Hezký den,chtěla by jsem se zeptat citím puls po celém těle co to může zamenat...

Puls

Hezký den,já jsem ještě nedodala že jsem měla ekg v pořádku,tak nevím proč cítím...

Puls

Hezký den, cítím puls po celém těle halvně v klidu jinak se cítím se dobře a...

Puls po celem těle

Dobrý den,chtěla by jsem se vás zeptat cítím puls po celém těle hlavně když...

Puls po celém těle

Hezký den,děkuji předem za odpověď ,mam puls po celém těle kg holter byl v pořádku...

Puls po celém těle

Dobrý den,Mám menší problém cítím puls po celém těle,byla jsem na ekg a tam...

Puls po celém těle

Hezký den,děkuji předem za odpověď a předem píši ekg 24hod.a puls mám v normě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky rukou, rtů, obličeje a vysoká spavost

Dobrý den, chtěla bych poprosit o určení diagnózy. Od čtvrtka mi z ničeho nic...

Možné těhotenství ?

Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství. Ačkoliv jsem menstruaci normálně po...

Bušení srdce hormonálního původu

Dobry den.Pred dvema lety se u me objevilo buseni srdce v klidu.Nejvice kdyz...

Mikroskopická hematurie

Vážený pane doktore. Začátkem srpna jsem dostala svůj první zánět moč. cest....

MUDr. Edita Dragančevová

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Snášení alkoholu v malém množství

Dobrý den Měl bych dotaz ohledně tělesné snášenlivosti alkoholu. Asi půl roku...

Těhotenství a menstruace


Bolest nadvarlete

Zdravím mam problem s ľavým semenikom. Asi pred 3dnami som mal silnu bolesť...

Streptokok


Dušnost

Dobrý den. Před rokem jsem měla zánět průdušek, těsně před Vánoci další, vždy...

Nežád. učinky léku Agen 5 a Cynt 0,3


Každodenní bolest hlavy

Dobrý den, už rok a půl trpím každenní bolesti hlavy v oblasti čela, která je...

Pilonidální cysta s abscesem, diagnoza L050

Dobrý den, pane doktore byla mi zjištěna pilonidální cysta s abscesem, diagnoza...

Abnormality krevního obrazu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na hodnoty bílých krvinek u dítěte. Dceři je...

Artroskopie kolene


Škodlivost rentgenového záření


Bolest nohou

Dobrý den, už tak 5 let mám po ránu problém vstát z postele, cítím se unavený...

Vysoký cholesterol se možná týká i vás. Víte, jak ho snížit?

Vysoká hladina cholesterolu zvyšuje riziko infarktu a dalších onemocnění srdce...

Kůže vpichy

Dobrý den, na kůži (na koleni) se mi objevili červené jakoby vpichy 4 a jsou...

Těhotenství - kdy nejdříve se zjistí z moči


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×