Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pulmonální chlopeň, bioprotéza, Godasal

Srdce a cévy Tereza 8.10.2020

Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně mého manžela. od narození má srdeční vadu, tzv." Náhrada pulmonální chlopně bioprotézou "..asi cca po 10-15 letech jde vždy na operaci, kde mu jí vymění. Bere samozřejmě prášky na ředění krve a na nízký tlak (Godasal,Konkor) každý den. Ale jeden čas , ale je to už dlouho, je nebral rok-rok a půl a byl tedy v pořádku, nic se nestalo, ale můj dotaz je, jestli se něco může stát, když je nebral takovou dobu. Samozřejmě teď už je bere jak má.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, užívání Godasalu po implantaci bioprotézy obecně snižuje riziko vzniku krevní sraženiny a následné plicní embolie a/nebo mozkové mrtvice. Toto riziko je u různých pacientů individuálně vysoké dle celkového stavu pacienta včetně přidružených onemocnění a nálezů na srdci, a podle toho ošetřující kardiolog určuje, jak dlouho a v jaké síle má příslušné léky pacient užívat. Domnívám se, že když už manžel léky zase užívá a má implantovanou novou chlopeň, by se nic zásadního stát nemělo, ale měl by raději dodržovat předepsanou léčbu, aby si riziko komplikací zbytečně nezvyšoval. předám Váš dotaz ještě k vyjádření kardiologovi. Přeji hezký den.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jak píše paní doktorka. Pokud je nyní užívá, tak snižuje riziko komplikací. Když je nebral a v té době se nic nestalo, tak už se nic nestane. Je lepší dodržovat předepsanou léčbu a snížit komplikace.

Související dotazy

Nemocná srdeční chlopeň
Dobry den.Meho pritele ceka do tri dnu operace chlopne.Jiz...
Chlopen
dobrý den chci se zeptat mám lehký prolaps mitrální...
Chlopen
dobrý den chci se zeptat mám lehký prolaps mitrální...
Godasal
Dobrý den. Nikdy jsem neabsolvovala vyšetření krve...
Godasal
Dobrý den. Ve svých 45 letech užívám doživotně "acidum...
Godasal
Dobrý den, užívám nyní jeden týden nově lék GODASAL...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Půl roku se mě tvoří na šourku bolestivé uhříky

Dobrý den už min. půl roku se mě tvoří na šourku bolestivé uhříky někdy menší...

Půl roku sem brala na upravení menstruace antikoncepci

Dobrý den , chtěla bych se zeptat. Je mi 14 let a menstruaci mám od 11 let....

Půl roku trpím nateklým kotníkem

Dobrý den, Zhruba půl roku trpím nateklým kotníkem, nicméně mne nic nebolí,...

Půlení antibiotika

dobrý den, chtěla bych se zeptat zda vadí že jsem si přepůlila antibiotika...

Půlení argofanu

Dobrý den, protože už mi nezabírá Cipralex, doktorka navrhla změnu léčby na...

Půlení nehtů

Dobrý den, mám problém s půlením nehtů, a všimla jsem si v poradně podobného...

Půlení tablety Xorimax

Dobry den. Mel bych dotaz ohledne antibiotika xorimax 500. Hledal jsem tady...

Půlení tablety Zinnat 500

Dobrý den ,je možné půlení tablet Zinnat 500?Syn je dostal když odcházel z nemocnice...

Půlkruh pod žaludem.

Dobrý den... Zhruba 1 rok mám pod žaludem takový půlkruh.. Který je na dotyk...

Půlminutové křeče v obličeji

Příjemný den, chtěla jsem se zeptat: manžel má rok půlminutové křeče v obličeji....

Půlroční dítě odmítá stravu a mléko

Dobrý den paní doktorko, píši Vám už z úplné nouze.. Mám půlroční dcerku která...

Půlroční miminko ve vysokých nadmořských výškách

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné cestovat s pulročním miminkem do Alp.resp....

Půlroční problémy

Dobrý den uz více jak půl roku msm problémy s bolestmi v nadbrisku,byl jsem...

Půlroční problémy s krční páteří

Dobrý den, mám asi půlroční problémy s krční páteří , řeším s neurologem na...

Půlroční výrážky (kopřivka)

Dobrý den, už půl roku mě trápí vyrážky po celém těle, svědí a vůbec nevypadají...

Půlrok trvající rýma

Dobrý den, je mi 24let.Už přes 6měsíců mám rýmu a snažila jsem se jí jakýmkoliv...

Puls

Dobrý den, vážený pane Doktore,chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám puls většinou...

Puls

Dobry den již pul roku se děsím z pulzujícího krku na levé straně u mandle mi...

Puls

Dobrý den muj normální puls se pohybuje většinou kolem Sys 119-126/Dia-68-78/a...

Puls

Dobrý den spozoroval jsem docela velkou zvláštnost již necelé dva měsíce pozoruji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce a 7 denní pauza

Dobrý Den mám dotaz ohledně antikoncepce dočetla jsem se , že je těžké poznat...

Bolest v oblasti spánku

Dobrý den, mám takový problém a to, že mě bolí výhradně na pravé straně v oblasti...

Bolest pod kotníkem na vnější straně

Dobrý den, koncem září mě strašně začala bolet oblast pod kotníkem vnější...

Antikoncepce a 7 denní pauza

Dobrý Den četla jsem ,že některé ženy dostaly menstruaci během 7 denní pauzy...

Prohlubeň na stehně

Dobrý den, pane doktore, je mi třicet let, jsem poměrně štíhlá. Někdy v létě...

BOlest na levé straně hrudníku


Bolesti břicha


Hypervitaminóza K

Dobrý den, mám 9měsíčního syna, od dovršeného 6.měsíce dostává příkrmy (do té...

Listerioza

Dobrý den, manželka je ve 12 tt a včera jsme na návštěvě nevědomky jedli sýr...

Kameny ve žlučníku- možnosti léčby

Dobrý den, synovi (19let) na sono diagnostikovali vicečetné konkrementy 5-10mm...

Dieta při brániční kýle

Dobrý den, léčím se na vysoký krevní tlak,mám velkou brániční kýlu.Užívám léky...

Nitroděložní tělísko a pravděpodobnost těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali je možné otěhotnět i prez nitroděložní...

Bolest v podkolenní jamce


Nadměrná sexuální vzrušivost

Dobrý den, mám takový speciální problém. Jakmile jsem s přítelkyní v jakémkoliv...

Bolest pod žebry


Modré barvivo E133

Dobrý den, všiml jsem si že už 2 dny mám namodralou stolici respektive modrou...

Mravenčení pravé nohy a poloviny těla od prsou dolu.

Dobrý den. Muj problem popsat bude asi trochu dramatyčtější. Byl jsem rybarit...

Zvýšené hodnoty v krvi - Urea, kreatin, kyselina močová a CKD-EPI


Sex při zánětu močového měchýře


ALS obsese

Dobrý den, děkuji moc za odpověď na včerejší dotaz, ještě bych si dovolil...

Reklama