Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reakce na odpověď MUDr. Jan Sládeček

Antikoncepce Lenka 14.9.2011

Dobrý den. Za jak dlouho se dostatečně v těle vstřebá antikoncepce Sunya? V neděli o půlnoci jsem si vzala poslední prášek z plata a druhý den (pondělí) ve 22:00 jsem měla jednorázovou řídkou stolici a další den (úterý ráno) jsem byla hned 3X. Nyní mám strach, aby tělo tu poslední tabletu, kterou jsem vzala v neděli o půnoci, stihlo vstřebat a bralo ji teda za vzatou. A aby náhodou nedošlo k tomu, že by ji tělo nestačilo vstřebat a vznikla by tak 8-mi denní pauza místo 7-mi denní. Antikoncepci beru 2. rokem a stále ji nedůvěřuji kvůli častým průjmům. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Při průjmovém onemocnění skutečně spolehlivost antikoncepce klesá,od nedělní půlnoci do pondělí 22 hodin je to 22 hodin,to by jistě stačilo,ale další tabletu jste tedy měla brát o půlnocii v pondělí a hned ráno byl 3 x prujem, v tomto cyklu se raději chraňte ještě kondomem příjemný den

RE: Děkuji Vám moc za rychlou odpověď. V neděli o půlnoci jsem si brala poslední (21.prášek) ... v pondělí o půnoci už jsem si tedy žádný nebrala ... Stačí tedy těch 22 hodin (nedělní půlnoc - pondělí 22:00) na vstřebání poslední tablety a budu tedy 100% chráněná po sedmidenní pauze až začnu s novým platem? Ještě jednou moc děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Byla li to poslední tableta potom nemusíte mít obavy,ale to jste nezmínila
příjemný den...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Reakce po tetanovcw
Dobrý den, minulý týden jsem byla na tetanovce po 10...
Sex s HPV
Dobrý den, myslím po zahájení odstraňování bradaviček. Odpověď...
Metformin a alergická kožní reakce
Dobrý den, mám takovýto dotaz známá začala užívat Metformin...
Reakce na očkování
Dobrý den, jako dítě (před cca 12ti lety) jsem byl...
Velmari X atb Doxybene
Dobrý den, prosím o laskavé vyjádření. Níže je můj...
Posunutí menstruace kvůli dovolené
Dobrý den. Nedávno sem se ptala na HA odpověď byla..abych...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Reakce na očkování proti tetanu

Reakce na očkování proti tetanu Dobrý den. Před týdnem jsem byla očkovaná proti...

Reakce na očkování proti tetanu

dobrý den v úterý (skoro týden) jsem byla na přeočkování tetanu. Paže začla...

Reakce na očkování proti tetanu u 5-leté dcery

Dobrý den, pane doktore, dne 2.2. letošního roku byla dcera na preventivní pětileté...

Reakce na odpověď

Pokud mě jenom utřenou ruku do pěřiny a po té době to teprve udělal jaká je...

Reakce na odpověď

Děkuji za předešlou odpově´ď. Budu tedy čekat a snad se dostaví. U gynekoložky...

Reakce na odpověd

Tak vám pane doktore velice děkuju za upřímnou odpověď, kdybych věděla, že si...

Reakce na odpověd

Děkuji vám v tom, že ste mě ujistili, že i kdybych přišel až po měsíci k chirurgovi...

Reakce na odpověď - druhy porod spondylolysteza

Pane doktore, děkuji za Vaši odpověď. Jen bych se ještě chtěla zeptat, opravdu...

Reakce na odpověd : Bolest a přeskakujicí bulka v koleni.

Zdravím, reaguji sem na můj položený dotaz. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-a-preskakujici-bulka-v-koleni-99418 Jednalo...

Reakce na odpoved doktorky

pani doktorko velmi dekuji za odpoved ale je v tom jediný problem chodim k lekari...

Reakce na odpověď ohledně darování krve a nepravidelné menstruace

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď na můj dotaz "Může mít darování krve vliv...

Reakce na oslunění

Dobry vecer, mam problem z pokozkou na hlave.Normalne me hlava nesvedi, ale...

Reakce na ovoce

Dobrý den, přibližně v pubertě se u mě začala projevovat zvláštní reakce na...

Reakce na popálení od sluníčka

Dobrý den, v červnu jsem utrpěla na rukou popáleniny od sluníčka – silné začervenání,...

Reakce na potravinu či její složku

Dobrý den, v puse se mi již po 3 objevila tato vyrážka ( foto v příloze). Poprvé...

Reakce na prášky

Dobrý den, jsem z pěstounské péče, vše je v pořádku. no, až na to, že od malička...

Reakce na prášky Lusopress

Pěkný den.Mám vysoký tlak, na který beru Ramipril Actavis 5 mg 1x ráno. Protože...

Reakce na priorix

Dobrý den.V pátek 17.10. byl 15. měs.chlapec naočkován priorixem. Ten den měl...

Reakce na sertralin?

Dobrý den, Před necelými dvěma měsíci se u mě objevily stavy panické úzkosti.Musela...

Reakce na smulu z jehlicnanu

Dobry den, na meho syna (6let) vcera vystrikla smula z jehlicnateho stromu do...