Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Reakce na včelí bodnutí

Alergie Markéta . 9.7.2012

Dobrý den, včera ráno jsem šlápla na včelu. Píchanec mě dost bolel...chvíli jsem nebyla schopná nic dělat..bolelo to tak že jsem se nechtěla ani hnout a tak jsem si žihadlo vyndala až po chvilce. Chodidlo mi oteklo a zčervenalo a bolelo mě celý den. V noci mne vzbudilo to, že mě začalo chodidlo svědit. Svědí to také pekelně. Nepomáhá ani mastička Fenistil ani kapky.....chladím to...dělám psí kusy aby to přestalo, ale nic...navíc kromě svědění ten červený flek i tak divně bolí. Jsem alergická na včelí bodnutí? Nikdy jsem totiž nebyla. Nikdy jsem takové problémy neměla. Co udělat pro to aby to přestalo svědit? A mám ještě jeden dotaz. Slyšela jsem že lidé s roztroušenou sklerozou používají včelí boddnutí jako podpůrnou léčbu...já RS mám, ale pokud bych měla alergii tak tato terapie asi pro mne vhodná není. Jak se mám v budoucnu chránit aby k takovýmto reakcím na píchnutí nedocházelo? Moc děkuji B

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, nelze vyloučit, že se může jednat o alergickou reakci na včelu. Jednalo se však o lokální reakci v místě vpichu, bez celkové reakce, tak že zde by léčba vakcínou vhodná nebyla. Tím že máte RS, tak tato léčba nepřipadá v pvahu. Doporučovala bych vyšetření na alergologii , ale s odstupem několika týdnů po bodnutí. Zde Vás vybaví pohotovostním balíčkem, který byste užila při opakovaném bodnutí. Lokálně pokračujete v aplikaci Fenistilu, chladivých obkladů, nasaďte si cca na 4-5 dní anithistmainika např. Xyzal, Zyrtec, Claritine zpočátku 2x denně, dále 1x denně. Pokud by otok,svědění neustupovalo nebo se naopak zhoršovaly, dop. vyšetření u lékaře, který by zvolil další postup.

Související dotazy

Nespavost, porucha spánku, včelí bodnutí
Dobrý den, asi před týdnem jsem dostal dvě včelí žihadla...
Alergie na včelí bodnutí v těhotenství
Dobrý den paní doktorko, mám diagnostik. alergii...
Alergie na včelí bodnutí
Dobrý den, včera mě bodla včela do chodidla pod ukazováček,...
Včelí bodnutí
Dobrý den, v pondělí se mi povedlo dostat včelí kousanec...
Alergie na včelí jed
Dobrý den, syn 11 let má mmj. alergii na včelí jed....
Reakce po tetanovcw
Dobrý den, minulý týden jsem byla na tetanovce po 10...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Reakce na stres

Dobrý den, včera jsem byla ve vypětí, kdy jsme se přihlašovali úderem půlnoci...

Reakce na špatnou zprávu

Dobrý den mám dotaz co by to mohlo býti. otec přišel v úterý domů a oznámil...

Reakce na štípnutí

Dobrý deň. Pred dňom som bola v lese a niečo ma asi uštiplo do nohy. Teraz...

Reakce na štípnutí hmyzem

Dobrý den, něco mě poštípalo a asi cca třetí den se mi udělali zvláštní...

Reakce na štípnutí hmyzem

Dobrý den. Již poněkolikáté mě kousnul/bodnul nějaký hmyz. Přesně nevím co to...

Reakce na tetanus

Dobrý den, Je to týden, co jsem byla očkovaná na tetan a černý kašel. Pravidelně...

Reakce na thyrozol

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Asi 16 dní beru thyrozol 2x...

Reakce na uzeniny

Pěkný den, již několik měsíců zjišťuji, že po komzumaci uzenin-šunka,trvanlivé,i...

Reakce na vakcínu pod jazyk

dceři byl předepsán staroral vakcína pod jazyk dceři jsem dala druhou dávku...

Reakce na Vaší odpověď

Dotaz od: Jan | Publikováno: 5.6.2012 .Dobrý den, rád bych o spíš takové...

Reakce na Vigantol?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné aby můj 8 měsíční chlapeček měl...

Reakce na vlastni sperma

Už delší dobu při zřídkavých kontaktech vlastního ejakulátu s pokožkou penisu...

Reakce na zodpovězení dotazu "Boule na hlavě" ze dne 14.7.2012

Mohu se Vás tedy zeptat, jak se zvápenatělý krevní výron léčí? Není možné, že...

Reakce očí

Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že venku mé oči reagují zčervenáním a...

Reakce okolí na nemoc

Dobrý den, mám na vás menší dotaz. Řekla jsem kamarádce po roku co se známe...

Reakce organismu po požití cukru

Dobry den.Chtela bych se zeptat zda muze byt problem s cukry.Kdyz snim neco...

Reakce po aplikaci nitroděložního tělíska

Dobrý den, ve čtvrtek 9.10. jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko Jaydess....

Reakce po holení nohou

Zdravím Vás, měla bych dotaz který se týká pokožky na nohou. Kdysi jsem měla...

Reakce po chemoterapii

Dobrý den pane doktore, manželovi byl diagnostikován v listopadu 2013 karcinom...

Reakce po injekci

Dobry vecer, chtela bych se zeptat - muj manzel mel bolest v zadech a šlo mu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otěhotnění

Dobrý den,mám dotaz v srpnu sem byla na kyretazi(mela jsem zamkly potrat v 6tt),po...

Snížená funkce štítné žlázy a deprese

Hormony štítné žlázy tyroxin a trijodtyronin jsou zodpovědné za celou řadu funkcí....

Vynechání menstruace

Dobrý den! Mam jeden problém. Je mi 21 let a už 9 let nemám menzes. Moje doktorka...

MUDr. Ladislava Holubcová

Praktický lékař pro dospělé

Rovnání nosní přepážky


Potvrzení o způsobilosti řízení vozidla


U 5 leté dcery recidivuje spála


Plicní adenopatie


Kůže při ekzému potřebuje vlhkost. Jak ji nejlépe dodat?


Boříme mýty: léčba tabletami není méně účinná než injekce

Vážná onemocnění je nutné léčit injekcemi, protože pilulky tolik nezabírají....

Najedenou mám strach úplně ze všeho


Modřiny po těle


Krvácení mimo menstruační cyklus


Zvýšené trombocyty u těhotné


Panthenol

V e-shopu jedné lékárny, která mi zaslala novou akční nabídku pro letošní léto,...

Předkožka při erekci


Folikulitída genitálu po holení

Dobrý den, Co by tohle prosím mohlo být, je to jen v oblasti ochlupení....

Antikoncepce a Loseprazol 10 mg

Dobry den, jiz pres rok pouzivam antikoncepci Bonadea. A mam takovy dotaz. Dostala...

Celkové vypadávání ochlupení a vlasů

Dobrý den, přibližně 2 až 3 měsíce porozuji řídnutí vlasů na hlavě , odhadem...

Mám pravidelně vždy ke konci měsíce opakující se chřipku

Dobrý den, je mi 20 let. Od ledna mám pravidelně vždy ke konci měsíce takovou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×