Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Reflexna stimulacia

Meggy . 28.11.2015 redakce uLékaře

Dobry den, chcela by som sa spytat ci sa klinicky preukazalo pozitivne ovplyvnenie pacienta po aplikacii reflexnej stimulacie technikou T.A. Bowlera. Strestla som sa s viacerymi protichodnymi dotazmi na spominanu techniku a chcela by som vediet aj vas nazor. Dakujem

Odpovídá:

MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace Pracoviště: Ordinace funkční terapie bolesti Suchajehla.cz

Myslíte zřejmě Bowenovu techniku. To jestli se klinicky prokázala nějaká mimořádná účinnost netuším a silně pochybují, že se tím někdo z kliniku zabýval. Je potřeba si uvědomit, že se jedná především o masážní techniku. Nikoliv lékařský postup. Všechny masážní techniky, ať jsou prezentovány jakkoliv bombasticky a s různými "vedecky" odbornými přívlastky, jsou pouze různým typem práce s měkkými tkáněmi a všechny využívají naprosto stejných mechanizmů. Tedy podráždění kožních, kloubních a svalových receptorů a reflexní odezvu řízenou nervovým systémem. Nic víc a nic míň.

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Redukční dieta

Dobrý den,mám dotaz ohledně diety. Dietu držím už déle a daří se mi ale ted...

Redukční dieta při užívání antidepresiv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je při užívání antidepresiv možné držet...

Reendodoncia

Dobrý deň, rád by som Vás poporsil o radu. Pred dvomi rokmi som mal akútnu pulpitídu....

Reendodoncie a nachlazení

Dobrý den, prosím o radu, jsem tento týden od pondělí 6.10. nachlazená (velká...

Reentry tachykardie

Dobry den pane doktore/doktorko, pisu z ciziny, proto bez diakritiky. Chtel...

Referenční mez hormónů štítné žlázy

Dobry den ,chtela bych se zeptat jestli hodnoty na štitnou žlazu mam v pořadku...

Referenční meze

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to přesně s referenčními mezemi při...

Referenční meze testů?

Dobrý den, chtěla jsem se prosím přeptat na výsledky mých těhotenských testů...

Reflex

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat - chvíli (kolem 30 minut) jsem seděl u počítače,...

Reflex jícnu

Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil. Před časem (4 roky zpět) mi byl zjištěn...

Reflexní masáž - účinky, opakování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký účinek mi mohou přinést reflexní masáže...

Reflexní nemoc jícnu

Dobrý den,prosím o vysvětlení zprávy z gastroskopie. GER s dikst.refluxní esofagitidou...

Reflexní onemocnění jícnu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na jaře mě čeká operace ohledně onemocnění...

Reflučni porucha

Dobry den,chci se svami poradit zda operace jicnu neni moc riziková,hlavně po...

Reflux

Dobrý den, mého přítele zlobí reflux jícnu a kýla na jícnu. Poboliva ho tedy...

Reflux

Dobrý večer, můj 4,5 letý syn se narodil s refluxem, doktorka nám řekla, že...

Reflux

Dobrý den, už jsem psala mám dlouhodobý suchý kašel a pocit něčeho v krku, všechny...

Reflux

dobrý den, při Endo-vyšetření je závěr "Inkompetentní pylorus s duodenogastrickým...

Reflux

Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak se má správne stravovat 6-leté díte s...

Reflux

dobry den mam 4leteho syna ,ktery mi neustale od kojeneckeho věku blije obloukem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Světlá stolice

Dobrý den, již několik dní mě trápí světlá stolice (mírně nažloutlá), ale žádné...

Nevolnost po chemoterapii? Nové léky vás jí zbaví

Mnoho onkologických pacientů má velké obavy z nežádoucích účinků protinádorové...

Zánět/zarostlý nehet na noze


LS páteř

prosím o vysvětlení mého vysledku po RTG a odpověď zda je šance na bezoperativní...

Pobolívání v krku

Dobrý den, asi už přes 14 dní me pobolívá v krku. Normálně mě v něm nebolí ani...

Problém s kotníkem

Dobrý den, po úraze na fotbale, kdy jsem si vyvrtl kotník, kdy následoval...

Genetické testy

Dobrý den, mně a příteli je 35 let, ještě žádné děti nemáme, jaké testy si...

Pohyby miminka

Dobrý den, jsem právě ve 30tt. Chci se zeptat na četnost a citlivost pohybů....

MUDr. Jitka Vinšová

Stomatologická ordinace

Pupinek na penisu

Dobrý den, na penisu se mi udělaly menší pupinky.nevíte co by to mohlo být?...

MUDr. František Pražský

Kardiologická poradna

Končím s kouřením… Čím ale cigaretu nahradit?

Po poslední cigaretě nastane podivné prázdno. Kdo pocit, že mu něco chybí, dokáže...

Fromilid 500

Dobrý den, ještě jednou děkuji za odpověď na mé dva dotazy a omlouvám se, že...

Otrava z jídla

Takzvaná otrava z jídla většinou není vážný stav a nejpozději do dvou dnů sama...

Rudý hrtan

Mam trošku rudý hrtan a trošku to bolí když polykám a to cokoliv. Jinák nekašlu...

Při větším a delším smíchu začnu kašlat a zároveň se mi špatně dýchá až se dusím

Dobrý den Je mi 25 žena. Mám problém při větším a delším smíchu začnu kašlat...

Boule na penisu

Dobrý den, je mi 15let a zhruba před týdnem se mi na penisu, těsně nad šourkem...

Poslední dobou mívám, hlavně večer, oteklé kotníky i nárty u obou nohou.

Dobrý den, poslední dobou mívám, hlavně večer oteklé kotníky i nárty u obou...

Kolonoskopie

Dobrý den,dnes ráno jsem byla na kolonoskopickém vyšetření,které dopadlo dobře...

Zapáchající výtok

Dobrý den,3 měsíce mám zapáchající výtok,nejdříve mne lékař léčil na vaginální...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×