Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Riziko infekce

David . 17.10.2015

Dobrý den před nedávnem jsem použil holící strojek (normální žiletku ne elektrický) který používala riziková osoba která jednu dobu užívala i nitrožilně drogy a měla podobně rizikovou a pravděpodobně i promiskuitní partnerku v době kdy jsem holící strojek použil jsem o těchto rizikových faktorech nevěděl a prostě jsem si ho půjčil protože jsem zrovna neměl svůj můžete mi říct jakými všemi nemocemi jsem se mohl touto cestou nakazit a jaká bych měl podstoupit vyšetření abych mohl být klidný ? hlavní strach mám z onemocnění které by se u mě neprojevili ale mohl bych jimi nakazit své okolí a ještě se chci zeptat jestli existuje něco jako komplexní vyšetření krve kde by moji krev vyšetřili na všechny krví přenosné nemoci nerad bych něco zanedbal a nakazil někoho jiného předem díky za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, u pacientů užívající drogy nitrožilně hrozí přenos hepatitidy /žloutenky/ B, C, HIV. Ve většině laboratoří si můžete nechat odebrat krev na vyšetření protilátek proti těmto virům. Odběr by měl být zopakován s odstupem cca 2-3 měsíců od rizikového kontaktu, tvorba protilátek nenastává ihned po kontaktu s virem, ale až z určitým časový odstupem. Vzhledem k riziku přenosu žloutenky, bych ještě doporučovala si nechat vyšetřit jaterní testy.

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Riziko infekce
Dobrý den, nevím co mě to napadlo v práci leželo holítko,...
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
HCV infekce
Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit...
HCV infekce
Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi...
HPV infekce
Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko embolie

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, red lety jsem měla plicní embolii,brala...

Riziko embolie při operaci

Dobrý den, mám možná zbytečný dotaz ohledně chirurgického zákroku na zápěstí. Budou...

Riziko hantavirové infekce od myšice lesní v ČR


Riziko hepatitidy C

Dobry den, jake je roziko nakazy hiv nebo hepatitidy c, kdyz jsem v obchode...

Riziko HIV

Dobry denden, potrebuji uklidnit. Do nasi popelnice, ktera byla zrovna prazdna,...

Riziko hiv

Dobry den, takze ted za lekarem nema cenu chodit po 3 dnech, kvuli tomu, ze...

Riziko hiv

Dobry den, pred 2 dny jsem mela pohlavni styk s cizincem. Meli jsme kondom,...

Riziko hiv

Dobry den, pred 2 dny jsem mela pohlavni styk s cizincem. Meli jsme kondom,...

Riziko HIV

Dobry den, prosim vas jake je riziko prenosu HIV pri pohlavnom styku so ženou...

Riziko chorob srdce

Dobrý den. Jsem muž, v květnu mi bude 55 let, už 5 let trpím cukrovkou a léčím...

Riziko infekce

Dobry den, rad bych Vas poprosil o zodpovezeni nekolika otazek. Bohuzel jsem...

Riziko infekce

Dobrý den Chtěl bych se zeptat, když šlápnu do zvratků, a pak se mi po ňake...

Riziko infekce

Dobrý den, nevím co mě to napadlo v práci leželo holítko, bohužel jsem se s...

Riziko infekce

dobry den, potrebovala bych vysvetlit par veci,ktere nechapu.1) Hiv... Pry neni...

Riziko infekce ?

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit možná o trochu zvláštní radu....

Riziko infekce od uhynulých myší

Dobrý den, včera jsme byli se 4 letým synem u prarodičů na chatě. Syn si tam...

Riziko infekce po lumbální punkci

Dobrý den. Dnes dopoledne jsem byl na ambulantní lumbální punkci. Teď už je...

Riziko infekce po polibku

Můžu něco chytit? Nevím, s čím se ještě na recepci setkám. Mužští návštěvníci...

Riziko infekce příušnic

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že jsem se nakazila...

Riziko infekce skrz ranku?

Dobrý den, paní doktorko, předem se omlouvám za svůj asi hloupý dotaz. Jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest bricha v tehotenstvi


Panenská blána


Krk, plíce , dech

Dobry den, chtela jsem se optat.. V listopadu jsem se stresove zhroutila, od...

Roztroušená skleroza a změna medikace


Trombóza


Slabá menstruace


MUDr. Jitka Kulhánková

Gynekologická ordinace

Hnis v palci u nohy


Bulky mezi prsy


Stres a obavy


Anxiozně-depresivní sy


MUDr. Renata Göblová

Praktický lékař stomatolog

Boreliosa


MUDr. Milan Sedláček

Ordinace stomatologa

Nekuřák s rakovinou plic? Víc případů, než tušíte!


Problém s chozením na velkou u 3 letého syna


Pálení při močení


Bolest v podbřišku


MUDr. Radmila Šlapalová

Privátní gynekologicko-porodnická ambulance

Alergie na mléčné výrobky


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×