Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Roztroušená skleróza

Mozek a nervy Lukáš 19.8.2018

Dobry den, RS mi byla diagnostikovana cca pred deseti lety. Pravidelne navstevuji RS centrum a lekar mi nepredepsal zadnou lecbu. Ziju pomerne aktivni zivot, beham, sportuju atd. Ale v posledni dobe se mi zacaly az nezvykle trast kolena pri chuzi ze schodu. Byl jsem se svym mesicnim synem u ortopeda a ten mi doporucil, ze si mam pri aktivite davat hodne prestavek. Mluvil neco ohledne laktaci ve svalech ci necem podobnem. Svuj laktatovy prah mam podle mne docela solidne zmereny a vim, co si muzu dovolit. Moje telo je na pohyb dost zvykle, tak mi to prijde zbytecne a do dalsi navstevy RS centra mam jeste dost casu, proto se obracim tady. Myslite, ze na muj problem s tresoucimi se koleny ma spis vliv RSka, nebo to co mi povedel ortoped. Nerad bych se pohybu vzdaval, protoze nechci dat svou kuzi te potvore zadarmo a pohybem ji aspon trochu zbrzdit. Dekuji, Lukáš PS: nechť Vás provází síla, drazí kolegové s hloupou diagnozou ! My se nedáme :)

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

takto po internetu to lze těžko říci - ano, tyto příznaky mohou souviset se zhoršováním stavu při roztroušené skleróze - ale to Vám může potvrdit pouze neurolog při vyšetření v ambulanci. Tyto a jim podobné obtíže byste měl konzultovat vždy při pravidelných kontrolách v RS centru.
Jinak nemyslím si, že by třes kolen při chůzi ze schodů měl souvislost s metabolismem laktátu ve svalech. Ale samozřejmě jestli jsou tyto obtíže pouze po velké fyzické námaze, tak ano, může to souviset i se svalovou únavou.

Pohybu se jistě vzdávat nemusíte. Samozřejmě nic by se nemělo přehánět a není vhodné tělo ve Vašem případě extrémně zatěžovat,ale běžné pohybové aktivity jsu jistě vhodné.
Pokud by se stav rapidně zhoršoval a přidávaly se i další příznaky, nečekejte a objednejte se na kontrolu do RS centra dříve.

Přeji hezký zbytek léta, s pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Roztroušená skleroza a magnetická rezonance
Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické...
Roztroušená skleroza
dobry den, chci se zeptat na priznaky roztrousene sklerozy....
Roztroušená skleroza
dobry den, chci se zeptat na priznaky roztrousene sklerozy....
Roztroušená skleroza
Dobry den, mam od roku 2010 RS ale z finančnich duvodu...
Roztroušená skleróza
dobrý den, ráda bych se zeptala, jakým způsobem lékař...
Roztroušená skleroza
Dobrý den, zhruba před 10 dny mi začalo brnět pravé...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Roztroušená skleróza

Dobrý den,může být mezi prvními příznaky RS dlouhodobě přetrvávajíci(2 a půl...

Roztroušená skleroza


Roztroušená skleróza

Dobrý den, Je mi 53 let, jsem z Brna a trpím roztroušenou sklerózou (RS)....

Roztroušená skleroza

Hezký den je možné aby po vyšetření neurologem s tím že mag rezonance dopadla...

Roztroušená skleroza

Ještě jednou Irena Jevická,mám RS a udělanou druhou lumbálku dělali mi americkou...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, od března mám potíže s brněním těla od pasu dolů. Brnění DK, levé...

Roztroušená skleroza

Dobrý den,píšu svůj výsledek z MR.Ráda bych věděla,co by podle Vás mohla být...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, může lékař vyloučit roztroušenou sklerozu pouze z provedeného CT...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, mám pocit mravenceni v levé noze, pocit zatuhle levé ruky a bolesti...

Roztroušená skleroza

Dobrý den Před měsícem mi zjistili podle mozlo míšního moku roztroušenou sklerozu,ale...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, Asi před deseti lety mého přítele popíchalo několik vos a on dostal...

Roztroušená skleroza

Paní doktorko dobrý den. Dcera má 5 let RS, týdenní aplikace avonexu, pracuje....

Roztroušená skleroza

Dobry den ,chtel jsem se zeptat jestli je mozna diagnoza roztrousene sklerozy...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, již delší dobu mě trápí zdravotní problémy. U lékařů už si připadám...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, mám problémy které odpovídají RS, na neurologii mi dělali CT vyšetření,...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, léčím se RS už od 15 let. Nedávno jsem zjistila že jsem těhotná...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem se zobudil a všiml si že se mi při běžných...

Roztroušená skleroza

Dobry den, Mam RS od roku 2003 Chtela jsem se zeptat. V roce 2009 jsem prodelala...

Roztroušená skleróza

Dobry den. Chci se zeptat Rs mam od 19 ted v lednu sem porodila zdravoz holcicku...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, k léčbě RS aplikuji interferon beta - je to biologická léčba? Děkuji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Reaktivní lymfatické uzliny

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o Váš názor, vopred ďakujem. Asi osem rokov mam...

CT vyšetření

Dobrý den, dne 25.1.12 jsem absolvovala CT vyšetření, které ukázalo rozsáhlý...

Campylobacter

Dobrý den, v listopadu jsem onemocněl Campylobacterem. Léčil jsem se skoro měsíc,...

Puchýře na zádech

Dobrý den, máme takový dost specifický problém. ... staráme se o ležícího dědečka....

Dotaz ale zní ohledně bolestivých křečích v lýtkách

Dobrý den. Je mi 52 let a jsem po operaci varixů pravé nohy již 3 roky. Dotaz...

Bolest a nevolnost z hladu


Nízký tep, únava, točení hlavy a další potíže

Dobry den, je mi 40 let...od 23 roku leceny na hypertenzi Lokrenem (beta blokator).....

CT vyšetření páteře

Dobrý den,prosím o vysvětlení z vyšetření ČT Solidní nález vlevo S2, dorzálně Stenceni...

Nález RTG lebky +páteře

Krásný dobrý večer, již cca 1 rok trpím silnou migrénou, ze začátku to bylo...

CT vyšetření a možná rizika

Dobrý den, asi mám možná neobvyklý dotaz. Byla jsem na CT vyšetření páteře a...

Strach z infarktu

Dobrý den, mám strach o tatínka, je mu 54 let, v 50 let prodělal infarkt, který...

Tlak v oblasti pánve

Dobrý den, mám takový menší dotaz už více jak týden,, možno skoro 14 dní mám...

Bolest hlavy


Bulka v bradavce

Objevila se mi bulka v pravé bradavce bradavky mám zasunuté dovnitř, mamka říká...

Svědění prsů a bradavek

Dobry den, uz skoro tyden me hrozne svedi bradavky i cela prsa. Jsou trochu...

Riziko při vyšetření CT

Dobrý den.Přemýšlím že bych se šel nechat preventivně vyšetřit na vnitřní kýlu,ačkoli...

CT vyšetření

Dobrý den,mám vleklé zdravotní problémy .PL mě vyšetřuje pouze moč,krev,stolice...

Nervy, nohy, stres

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli spolu může nějak souviset stres, pocit...

Pálení stehna


Vousy

Hezký den přeji.Mam problém s vousama.Už asi druhým rokem mi přestávají růst...

Reklama