Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Rychle buseni srdce a pichani

Vnitřní lékařství Kristyna . 12.5.2012 redakce uLékaře

Dobrý den mám 5 mesicu po porodu a už po dvou měsících sem si byla zacvicit do fitnnes centra. Ten den večer me odvezla zachranka hrozne se mi rozbusilo srdce. Delallli mi rentgen a odbery na stitnou zlazu vse sem mela v poradku stejne se to opakovalo tak me obvodní lekarka poslala na internu tam mi delali EKH hollter ukazalo se ze mam že mam zákl. r. je sinusvivý s častymi useky sin arytmie s trendem vyssi tep. frekvence prum: 82/min max. f. je 171/min sin. tachykardie min . t. fl 42/min a UZ srdce v normě. beru pul tablety denne Egilok succ . Nevíte čím jiným by to mohlo být když mám vše v pořádku?

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Myslím si, že vzhledem k Vašemu věku a normálním nálezům provedených vyšetření nepůjde o patologický stav. Zřejmě půjde o tzv. vegetativní dystonii - kdy sklon k vyšší tepové frekvenci není způsoben žádným jiným onemocněním. Nelze úplně vyloučit vliv nedávného těhotenství, porodu, také předpokládám, že se Vám život výrazně změnil, jste vystavena stresu z péče o miminko. Místo cvičení ve fitness centru bych Vám doporučil pravidelnou aerobní aktivitu, např. zpočátku rychlejší procházky, pak třeba běh, vše s cílem zvyšování výdrže a celkové kondice. Pokud chcete chodit do fitness, pak spíše kardiotrénink, běhátko, rotoped než cvičení se závažím. Pak obtíže zmizí nejspíše časem samy a bude možné betablokátory vysadit. Dále doporučuji vynechat kávu, černý čaj, nekouřit (což snad není Váš případ). Můžete zkusit nápoje s kofeinem nahradit ovocným nebo ještě lépe bylinkovým čajem (např. s meduňkou a kozlíkem - poradí Vám v lékárně). Mohlo by pomoci zvýšit příjem hořčíku, buď ve formě tablet či sáčků (Magnosolv, Magne B6), multivitamínu s minerály, minerální vody (Magnesia) nebo např. granulátu Dologran.

Související dotazy

Bušení srdce
Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem....
Bušení srdce
Dobrý den, je mi 27 let a v pondělí mi byla dvakrát...
Únava a bušení srdce
Neprijemny ak v trojuhelniku,spatne se mi dycha,unava,obcas...
Bušení srdce
Dobrý den, mám bušení srdce a občas mi buší i v levé...
Dušnost a bušení srdce
Dobrý den, asi měsíc pociťuji tlak na hrudi a obtížné...
Bušení srdce
Dobrý den, je mi 17 let a od léta 2015 mám velké bušaky...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rychlá ejakulace.

Dobrý den. Mohli byste mi prosím poradit? Co byste poradil člověku, který...

Rychlá erekce

DOBRY DEN TOUTO CESTOU BYCH POTŘEBOVAL RADU . KDYŽ JDE O SEX UDĚLÁM SE STRAŠNĚ...

Rychla erekce

Dobry den,mi mate s pritelem problem v tom ze kdyz se milujeme tak to nikdy...

Rychlá erekce

Dobrý den, Mám takový problém že mám příliš rychlou erekci a pak penis slabne...

Rychlá chůze ze schodů

Dobrý den,můj 70letý manžel (diabetik, kardiak,hypertonik, dříve léčený antidepresivem...

Rychlá tepová frekvence

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je u 60ti letého člověka normální tepová...

Rychlá tepová frekvence

Dobry den prajem . mam jeden problem,tyka sa to rychleho pulzu. mam nasadeny...

Rychlá tvorba smegmatu

Dobrý den, již od podzimu 2012 trpím nečím, že se mi na za předkožkou a na...

Rychlá únava

Dobrý den pane doktore, mám takový dotaz. Je mi 22. Minulý měsíc jsem měla problémy...

Rychla ztrata erekce

Dobry den. Se svou partnerkou jsme asi rok sexualne aktivni (pohlavni styk mame...

Rychle buseni srdce,bolest na hrudi

dobry den chci se srdce a zeptat na moje potize se srdcem...je to tak 1 do mesice....vzdy...

Rychlé bušení srdce

Ahoj je mi 14 ptám se protože je mi to divné už 8 let hraju fotbal každý doktor...

Rychlé bušení srdce

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí problémy se srdcem. Je mi 22 let, jsem...

Rychlé bušení srdce

Dobrý den, zhruba před dvěma lety jsem najednou začal mít časté problémy s...

Rychlé bušení srdce

Dobrý den, ráda bych se zeptala: Je mi 24 let, otec měl asi v 50 letech infarkt....

Rychlé bušení srdce

Dobrý den!je to 4 měsíce co se mi začalo oběvovat bušení srdce,i když jsem v...

Rychlé bušení srdce a nevolnost od žaludku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat už delší čas mám problémy rychle mi začne bušit...

Rychlé bušení srdce v noci

Dobrý den, pane doktore, v noci jsem měla děsivý sen (ve snu jsem byla v nebezpečí),...

Rychlé bušení srdce, cítím ho až v krku,mota se mi hlava, připadá mi,ze omdlím, začnu byt slabá

Dobrý den.14 dní v kuse, pokaždé kdyz jdu spát,mam tyto stavy: rychlé bušení...

Rychlé bušení srdce, sucho v ústech, svalový třes, hyperaktivita

Dobrý den. Je mi 17 let. V noci ze čtvrtka na pátek se u mě projevilo rychlé...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na kořenu penisu


Bolest na hrudi


Vyšetření cév, srdce


Negativní těhotenský test


Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?


Ucpaný nos stále dokola


Pálení a řezání při močení, výtok, puchýřky na vagíně...


Biseptol


Tvarohovitý nález v pochve


Opakované kvasinkové infekce, opary na rtu a bolest dásní


Vložka v zubu


Žilní nedostatečnost


Preventan a antibiotika


Citalec 20 mg v těhotenství


Test na protilátky po antibiotikách


MUDr. Rudolf Sirota

Odborný lékař kožní

Černé lokty


HIV a darování spermatu


Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×