Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Rychlost na kapavku

Pohlavní nemoci Bara 28.11.2020

Dobrý den, dělala jsem si domácí testy na kapavku, 2 výtěry z pochvy byly negativní, 1 výtěr z krku také, ale 2 výtěry z análního otvoru vypadají nějak takto (viz fotka). Chci se Vás zeptat, jestli jsou testy pozitivní? Případně na koho se obrátit? Mívala jsem dřív příznaky jako bolest v podbrisku a výtok, ale vzhledem k negativním testům z pochvy a take už je nemam.... navíc jsem byla kvůli jiné nemoci prelecena 10dni doxycyclinem, stačilo by to tenkrát i na přeleceni případné kapavky?

Děkuji a přeji pěkný den


1. doplňující informace 30.11.2020:
Dobry den, děkuji moc za odpověď. Na ostatní pohlavně přenosné choroby jsem testovaná, pouze ta kapavka mě znepokojuje, každopádně doxycycline jsem měla 1x denně 10 dni, ale od té doby byl pouze nechráněný styk s dlouhodobým přítelem, tak právě nevím, jestli se nechat testovat znovu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: FN Plzeň

Dobrý den, paní Báro, děkujeme, že se na naši poradnu obracíte s takto citlivým dotazem.
Chápu, že se obáváte pohlavně přenosné choroby a chválím Vás, že jste zodpovědná a děláte si domácí testy.

Kapavka u ženy nemusí probíhat typicky jako u mužů, ale může probíhat s nespecifickými příznaky jako jsou bolesti při pohlavním styku, zduření zevních rodidel, výtok z pochvy, nepravidelná menstruací (krvácení mimo cyklus), bolesti v podbřišku, bolesti při močení...někdy může být i bezpříznaková, nebo bez výrazných příznaků. I u žen může dojít k postižení konečníku kapavkou.

Na přiloženích fotografiích není zřetelně viditelné, že by vzorky měly jasnou pozitivitu, vidím zde jen možná jakéhosi "ducha", ale na fotografii to někdy nelze stoprocentně hodnotit. Aby se test bral jako pozitivní, musí být čárka jak u C tak T, zde u T vidím jen možná lehké rozmazání či tzn. "ducha". Nevím ale, za jak dlouho po provedení byl test hodnocen kdy byla fotografie provedena. Obvykle se odečítá za 15 - 20 minut dle pokynů výrobce.

Pokud jste byla z jiného důvodu léčena 10 dní doxycyclinem, pak byla léčba dostačující i na kapavku (obvyklá léčba je doxycyklyn 100mg 2x denně po dobu 7 dní).

Pokud jste ale měla rizikový pohlavní styk, kvůli kterému se obáváte nákazy kapavkou, doporučila bych Vám i přes výše uvedenou léčbu navštívit venerologickou ambulanci, kde by Vám provedly testy na ostatní pohlavně přenosné choroby a tím by jste měla vyřešenou i Vaši případnou nejistotu ohledně testů na kapavku z konečníku. Vyšetření na venerologické ambulanci se nemusíte obávat.

S pozdravem Jana Braunová.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Pokud jste byla přeléčena doxycyklinem, pak by případná kapavka byla zlikvidovaná. V případě, že by se objevily nějaké nové obtíže, doporučuji provést přesnější testy na venerologii.

Související dotazy

Kapavka
Dobrý den Chtěl bych se zeptat ,byla my zjistena kapavka,mam...
Kapavka
Dobrý den,měla bych takoví menší dotaz bohuzel jsem...
Kapavka
Dobrý den. Vystřídal jsem několik sexuálních partnerů....
Kapavka
Dobrý den, zajímalo by mě zda je teoreticky možné chytit...
Kapavka ?
Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex (ja ji)....
Kapavka
Při gynekologické prohlídce se zjistilo že jsem nakažená...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rychlejsi tep srdca

Dobry den, mam 28r, som aktivny cyklista, dva krat do mesiaca robim jednu alebo...

Rychlejší nárůst HCG

Dobry den, chcem sa opytat na hladinu hcg - 15 dpo (odsledovana ovulacia) -...

Rychlejší pulz

Prosím o radu , mám zápal plic ,zřejmě nozokomiální infekce , teploty byly 8...

Rychlejší růst kostí u dcery

Dobrý den, ráda bych poprosit o vyložení zpráv z RTG (kde nám k nim nic neřekli,...

Rychlejší srdeční tep

Dobry den , chtel bych znat vas nazor na celkovou rychlost srdceniho tepu porovnavame...

Rychlejší tep při zátěži

Dobrý deň.mňa ten môj tep už fakt štve.tak mi dali ekg holter.a vyšlo mi toto?ten...

Rýchlejšia činnosť mozgu

Mám dlhšie bolesti hlavy, bol som na Magnetickej rezonancií - ta je v poriadku,...

Rychli tep, slabost,upadani do soku

Je mi 26. V klidu je můj tep 130-145, dusim se a velice se potim. To vždycky...

Rychlost alergické reakce

Dobrý den. Sužují mě různé alergie a v poslední době jich přibývá. Čeká mne...

Rychlost eliminace kortikoidů z těla

Dobry den jak dlouho mi z tela vyprcha kortikoid po 13 letem uzivani na RS....

Rychlost působení antikoncepce

Dobrý den, již dlouho užívám antikoncepci Marvelon(3x21) a právě mi skončila...

Rychlost rozpuštění čípku

Dobry den, chtěla bych se zeptat,můj roční syn ma teplotu a kdyz jsem mu zavedla...

Rychlost růstu ochlupení kolem penisu

Dobrý den. Chodil jsem asi půl roku po vyšetřeních a lékař mě požádal jestli...

Rychlotest z krve na gynekologii - je tento test spolehlivý?

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Nedostavila se mi menstruace a dnes 12 den po...

Rychlu pulz

Mam rychly pulz okolo 100/112 ako kedy. Ak si dam concor cor 2,5mg teda polku...

Rychlý metabolismus

Dobrý den, již asi rok cvičím v posilovně, ale jsem ektomorf, snažím se nabrat...

Rychlý metabolismus

Dobrý den,chtěla bych se zeptat-jsem štíhlá a vždycky jsem byla ale chtěla bych...

Rychlý nárust váhy


Rychly orgasmus

Dobry den, mam problem s vydrzi pri sexu. Mam partnerku 2 a pul roku, ale nedari...

Rychly orgasmus

Dobry den, mam problem s vydrzi pri sexu. Mam partnerku 2 a pul roku, ale nedari...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kloubů po viroze

Dobrý den, již několik týdnů mne trápí bolesti dolních končetin, kterým předcházelo...

Homosexualita

Dobrý den pane doktore . Ještě na vás mám už vážně poslední dotaz. Je pravda...

Bušení srdce, brnění končetin

Dobrý den, ráda bych se poradila s někým nezávislým ohledně mého zdravotního...

Pocit husí kůže

Dobrý den, paní doktorko. Již třetí den zažívám několikrát denně jakýsi podivný...

Bolest kloubu palce

Dobrý den, již měsíc pociťuji bolest kloubu pod palcem, při protažení palce...

Plíseň v dutině ústní

Dobrý den, asi před 3/4 rokem mě strašně bolelo v krku. Proto jsem zašel ke...

Zubní váček u dítěte

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se zubních váčku u dítěte. Syn 7 let. Pravidelně...

Bolesti břicha, stav po kolonoskopii

Krásný den, předem Vás srdečně zdravím a zároveň mám na Vás velkou prosbičku. Jsem...

Genitální opar

Dobry den, jsem ve 23. tydnu tehotenstvi, od zacatku mam problemy s vytoky,...

Nafouklé břicho

Dobrý den, mám takový menší problém se zažíváním.Jsem neustále nafouklý a když...

Crohnova chororba

Dobrý den . 27.12 jsem začala mít průjem a bolesti břicha, které trvaly asi...

Výsledek histologie kožního znaménka

Hezký večer, před pár dny jsem si všimla pihy nebo znaménka, cca 4 - 5 mm velké....

Hemoroidy

Dobrý den, už nějakou dobu pozoruji netradiční bulky v konečníku (viz foto)....

Bércový vřed

Dobrý den, moji babičce se toto udělalo na noze zezadu. Doktor rekl ze se jedna...

Zanícená mazová žlázka na penisu

Dobrý den, v posledním týdnu se mi na penisu objevil takový bolák. Mírně svědí...

Angina


Palpitace

Dobrý den, již dva týdny mě trápí velmi zvláštní obtíže, se kterými jsem se...

Raynaudův syndrom

cca v posledním půlroce se mi začaly dělat malé "vřídky" - abscesi? na konečcích...

Reflux a esofagitida

Dobrý den, děkuji za odpověď na můj dotaz #423338. Pokoušela jsem se otázky...

Pigmentový névus

Dobrý den, prosím o radu, zvětšilo se mi znaménko na zádech. Je možné, že jsem...

Reklama