Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Rýma novorozence

Dětské nemoci Žaneta . 11.1.2008

Dobrý den,měla bych otázku,mám sedmi týdení dceru a má od 1týdne rýmu ale nejde mi vysát ani odsávačkou ustní ani na vysavač koupila jsem Libenar a Nasivin pro novorozenata ale rýmu má pořád přijde mi,že má rýmu v dutinách,doktor mi poradil vyměnit kapky ale nechce se mi už skoro od narození dceru zatěžovat tolika léky,v ložnici máme docela chladno v noci nám vypínají topení je možné že by to měla z velké změny teploty,začala jsem v ložnici sušit i prádlo aby měla vlký vzduch,když spí sama v postýlce tak je celá studená tak spinká se mnou v posteli což není asi moc dobré?ještě jsem se chtěla zeptat koncem těhotenství jsem měla asi tři týdny rýmu a po porodu mi zmizela je možné,že by si jí dcera vzala ode mě?děkuji za odpověd

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, běžné nosní kapky se nedoporučuje užívat delší dobu ani u dospělých a tím více to platí pro malé děti. Například Nasivin pro kojence nedoporučuje výrobce v příbalovém letáku užívat déle než jeden týden. Nemusíme brát toto omezení doslova, avšak dlouhodobé užívání nosních kapek je určitě nevhodné. Můžete však vyzkoušet přípravky z mořské vody, v lékárně je k dostání několik druhů, z toho některé jsou vhodné i pro nejmenší děti. Jejich dlouhodobé užívání neškodí. Také by bylo dobré upravit teplotu v místnosti, kde Vaše dcera spí. Opravdu není příliš vhodné, jak správně píšete, aby spala s Vámi v posteli. Uvádí se, že oblečený malý kojenec vyžaduje teplotu okolí alespoň 24°C. K Vaší poslední otázce: je možné, že svou dceru nakazíte infekcí. Pokud ji kojíte, je to dokonce pravděpodobné. Avšak není žádný důvod, proč Vy sama byste se při tom měla náhle uzdravit.

Související dotazy

Rýma
Dobrý den uz asi měsíc mám problem měl sem rýmu rýma...
Rýma
Dobrý den dnes jsem byl na kontrole u doktorky a jen...
Neštovice u novorozence ??
Dobrý den, jsem ve vysokém stupni těhotenství, zbývají...
Kyčle novorozence
Dobry den,prosim muzete mi sdelit,podle teto zpravy...
Dlouhotrvající rýma
Dobrý den začátkem dubna jsem jezdila na rehabilitaci...
Chronická rýma
Dobrý den, už 2 roky mám neustále rýmu ale jen ráno...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rýma a uši

Dobrý den,moc bych chtěla od Vás poradit,dcera 20měsíců teď prodělala zánět...

Rýma a zalehlé ucho

Dobrý den, chtěl bych se poptat, co mám dělat když už tři dny mam zalehlý ucho...

Rýma a zalehlé ucho

Dobrý den, od úterý mám rýmu. Dnes (za dva dny) mně zalehlo i pravé ucho - neslyším...

Rýma a zalehlé ucho

Dobrý den, mám celkem velikou rýmu a zalehlo mi ucho. A když sklopím hlavu nebo...

Ryma a zanet oci

Dobry den, dcera 5 rokov, trpi na castu rymu. Vacsinou cez den je ryma vodova,...

Rýma a zuby

Dobrý den,mám asitak týden hustou zelenou rýmu a kašel,včera jsem s tím už byla...

Rýma a zvýšené CRP v 1. trimestru

Dobrý den, v 9+3tt jsem dostala rýmu a cítila se trochu slabě, paní doktorka...

Rýma dítěte

Dobrý den, moje 14měsíční dcerka má asi pátý den rýmu. Kapeme do nosu dětské...

Rýma kašel

Dobrý den první 3 dny mne bolelo v krku tet už ne ale mam už dva týdny kašel...

Rýma kojence a antibiotika

Dobrý den, mojí dceři je 7 týdnů. Již z porodnice jsme odcházeli s ,,rýmou,,....

Rýma obsahující zelené částečky

Dobrý den, už řadu let trpím chronickou rýmou. Má bílou barvu a obsahuje několikamilimetrové...

Rýma od ledna do dubna

Tak každé 2 roky mám v lednu až dubnu stále se opakující rýmu, kdy začnu po...

Rýma po 4 týdnech od rizikového chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nutné, aby rýma souvisela se chřipkou?...

Rýma po 4 týdnech od rizikového chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. 1.4. jsem měla nechráněný sex a 3.5 se mi...

Rýma po 4 týdnech od rizikového chování, jakou jsou HIV testy spolehlivé?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Koncem čtvrtého týdne po nechráněném pohlavním...

Rýma po operaci osmiček

Dobrý den, zhruba před 4-5 týdny jsem byla na vyndání všech 4 osmiček najednou...

Rýma po požití alkoholu

Dobrý den, mám problém. Když se napiji alkoholu často se mi spustí rýma, která...

Rýma po rizikovém chování

dobrý den, prosím vás chtěla bych se zeptat. 1.4. jsem měla nechráněný sex s...

Rýma pod okem ??

Dobrý den! Je možné aby se po okem usadila rýma? Tento problém mám již asi...

Rýma při jídle

Dobrý den, již od mala trpím problém při jídle. Cokoliv sním, tak již během...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou


Mám dotaz, může Ivuška z toho úplně zešílet?


Bušení srdce


Dotaz


Pasivní kouření škodí i plodu v děloze!


Únava


Alzheimerova demence


MUDr. Renata Štěpánková

Ortodoncie, praktické zubní lékařství

Medrol

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to...

Bolesti třísel a varlat


Alergie – červené oko, které nebolí


Skřípnutý mezižeberní nerv


Váha plodu


EKG výsledek


Molusky


CNS - centrální nervový systém


Větry


Brnění konečků prstů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×