Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Sarkom kosti

Ortopedie Miroslav 16.6.2020

Dobrý den,

přikládám zprávu z ošetření, které jsem podstoupil 12.6.2020.
Přikládám také rentgenové snímky mého pravého kolene z onoho vyšetření 12.6.2020.
Je mi 41 let, 178 cm, 140 kg.
Jedná se mi o nález na RTG snímcích.
Podle pana doktora zde existuje riziko kostního nádoru.
Jak je ze zprávy patrné, bude doktor konzultovat ještě na vizitě s kolegy ortopedy.
Zatím nemám vyjádření a vzhledem k riziku závažného onemocnění bych chtěl prozatím znát názor i jiných specialistů.
Je toto riziko vysoké - podle snímků RTG ?
Jaká je cca. procentuální pravděpodobnost, že jde o kostní nádor, sarkom ?
Co jiného by to mohlo být ?
Má praktická lékařka mě zatím dnes poslala na rentgen plic a EKG.
Rentgen i EKG jsou v pořádku.
Před dvanácti lety na rentgenovém snímku byla kost v pořádku a žádný nález tam podle doktorky nebyl ( tehdy před 12-ti lety na této noze byla provedena operace menisku ).
Nechci předjímat, ale rozhodně, pokud se na vizitě při konzultaci nerozhodne jinak, nechci čekat čtvrt roku na další rentgen, jestli to roste či nikoliv.
Chtěl bych mít jistotu o co se opravdu jedná.
Kam se obrátit, jakým způsobem se objednat, co k tomu potřebuji ?

Děkuji
S pozdravem
Miroslav Opravil

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Miroslave.
Děkujeme za Váš dotaz. Dle mého názoru nelze předjímat, že nález na rentgenu, je suspektní z nádoru. Kdyby to tak bylo, tak by Vás lékař okamžitě objednal k dalšímu vyšetření. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Vyčkejte prosím na jeho vyjádření. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Mgr. Monika Frydrychová

Specializace: Ortopedie, Traumatologie Pracoviště: Ortopedická klinika Nemocnice Na Bulovce Praha

Dobrý den, pane Miroslave. Chápu Vaše obavy. Nález na rtg připomíná spíše nezhoubné postižení kosti, v kostech se občas vyskytují okrsky chrupavky nebo vaziva, které časem kalcifikují. Ani věkem neodpovídáte kategorii pacientů, u kterých se objeví primární kostní nádor (osteosarkom). Ale v medicíně nic neplatí 100%, takže bylo-li vysloveno podezření, je vhodné doplnit jiné zobrazovací vyšetření, např. CT nebo MRI, které by nález trochu více objasnily. 100% jistotu ale poskytuje jedině histologické vyšetření vzorku kosti, které ve Vašem případě není zatím indikováno. Pokud nemáte jiné celkové potíže (nechutenství, noční pocení, úbytek na váze), je primární kostní nádor i případné metastatické postižení málo pravděpodobné. Držím palce, ať vše dobře dopadne! MF

Související dotazy

Sarkom
Vážený pane doktore, Obracím se na Vás s prosbou o...
HIV
Dobry den mam nizke cd4 150 ...mam nasazenou antiretrovirovou...
Na levé noze pod kolenem mám delší dobu malou bulku
Dobrý den, na levé noze pod kolenem mám delší dobu...
Kaposiho sarkom
Moje máma má kaposiho sarkom, zdá se mi, že léčba leasrem...
Kaposiho sarkom ?
Dobrý den, mám 3 měsíce na noze tento "strup"...
Nádor
Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sarkoidoza

Omlouvám se , ale ještě doplním dotaz, který jsem dnes položila ohledně sarkoidozy...

Sarkoidoza a kortikoidy

Dobrý den, asi před 14dny mi byla potvrzena nitrohrudní sarkoidoza (plice...

Sarkoidoza a očkování

Dobrý den, mám dotaz ohledně sarkoidozy a očkování proti Hepatitidě A a memingokoku...

Sarkoidóza a sport

Dobrý den, mam Sarkoidozu 1.st. Lofgrenovým Syndromem. Užívám Diclofenac AL...

Sarkoidoza a užívání třezalky

Dobry den, byla mi diagnostikovana sarkoidosa plic 2 st,obcas trpim stavy uzkosti...

Sarkoidóza koronavirová infekce

Mam sarkoidozu plic jak velký je problém v případě onemocnění coronavirem

Sarkoidóza plic

Dobrý den, před několika dny jsem se dozvěděla, že můj strejda má sarkoidózu...

Sarkoidoza plic

Dobrý den, byla mi diagnostikována sarkozioda plic. Chtěla bych se zeptat zda...

Sarkom

Vážený pane doktore, Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Můj syn se v současné...

Sarkom - konzultace

Otec /77 let/ byl odeslán kožní lékařkou na onkologické oddělení do Ústí nad...

Saturace u Covid-19

Dobrý den Od 21.12. jsem pozitivni COVID podle PCR testu, od te doby lezim. Mel...

Saturované tuky

Dobrý den, poslední dobou se objevuje hodně nových zpráv ohledně saturovaných...

Satv po operaci žlučníku

Dobrý den, jsem mesic po operaci žlučníku. Všechny jizvy mam krásné zhojeny....

Sauna

Dobrý den pane doktore, manžel mi dal k Vánocům wellness pobyt, ve kterém je...

Sauna a hypertenze

dobrý den, je sauna nebezpečná pro vysoký tlak? děkuji D

Sauna a kojící žena

Dobrý den, prosím o informaci, zda je možné navštívit saunu a vířivku. Mám...

Sauna a vliv na léky

Dobrý den, rád bych věděl, zda použití sauny může potlačit účinky léků, konkrétně...

Sauna po operaci slepého střeva

Dobrý den, jsem 3 týdny po operaci slepého střeva /řezem), vše je v pořádku,...

Sauna po ozařování prostaty

Dobrý den, absolvoval jsem ozařování prostaty z důvodu karcinomu prostaty a...

Sauna v těhotenství

Dobrý den, nyní jsem v 15. týdnu těhotenství, mám obavy o vývoj miminka, v...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Duch na těhotenském testu a případné těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu být těhotná. Brala jsem HA 4,5 roku,...

Nechutenství, váhový úbytek, psychika

Dobrý den, již několik let trpím nechutenstvím a pocitem na zvracení s občasným...

Zalehle ucho a piskani v nem-nahle

Dobry den. Prosim Vas o nazor. Pred tydnem mi nahle zalehlo ucho. Prvni den...

Pichlava bolest v ruce

Dobry den obracim se na Vas z duvodu pichlave bolesti v me prave dlani a zapesti...

Cinarizin

Dobrý den, začala jsem užívat Cinarizin, protože trpím častějšími bolestmi hlavy....

Piha

Dobrý den chtela bych se zeptat měla jsem na ruce pihy a byla jsem na sluníčku...

Noční dušnost

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat.Trpím noční dušnosti a proto jsem byla poslána...

“tiky” ve svalech na nohách

dobry den, asi tyden mam takove “tiky” ve svalech na nohách.. neni to nijak...

Zánět po vytržení zubu


Výrůstek na stydkém pysku

Dobrý den, cca týden zpět jsem si všimla při utírání takového nepříjemného...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


''prdění vagíny''

Dobrý den, mám takový problém. Už jsem o tom četla mnoho na internetu atd. a...

Bublání pod žebry

Dobrý den, je to pár dní, co mi začalo jakoby bublat po žebry (ne dolu pod žebry,...

Hodně modřin na obličeji

Dobrý den, měla jsem úraz na kole. Vše pořádku. Ale mám hodně modřin na obličeji....

Bolest v zádech po jídle

Dobrý den, mám takový problém, který se mně stává jednou za čas, avšak když...

Písek ve žlučníku - operace?


Trnutí tváře

Dobry den. Je mi 33let, zdravy. Posledni 2 tydny mam zvlastni problem. V leve...

Distenze LCA

Dobrý den, způsobila jsem si úraz kolene při lyžování. Dle MR: Přední zkřížený...

Suchý kašel a bolest na hrudi

Dobry den, uz druhy tyden mam suchy srazdivy kasel a ted posledni tri dny se...

Bolest břicha

Dobrý den, ležím v nemocnici...Mám pichave bolesti pod levnými zebry a tupou...

Reklama