Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Šelest na srdci

Vnitřní lékařství Barbora 19.6.2019

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé roční dcery. Cca ve 3 měsících ji byl zjištěn srdeční šelest, pro který byla odeslána na kardiologii, kde byla vyšetřena v necelém půlroce. Bohužel nemám žádnou lékařskou zprávu (ta byla odeslána naší pediatričce), ale pamatuji si, že šlo o perzistující foramen ovale o průměru kolem 3 mm, srdce vše zatím zvládalo bez hypertrofie či dilatace srdeční stěny. Na kontrolu jsme se měly dostavit, jakmile dcera bude plně samostatně chodit (s tím, že objednací lhůty jsou cca 3 měsíce, takže, jak dcera udělá první krůčky, já ji objednám a termín vpodstatě dostaneme na dobu, kdy už bude rozchozená a tudíž její srdíčko bude v zátěži). Jenže se něco změnilo a dcera dostala termín kontroly až za dalších 5 měsíců. A já se obávám, zda to není pozdě, zda se nemůže něco zanedbat. Je možné, že by za 3 měsíce měla nález, který by se dal nějak řešit, a při nálezu až za 5 měsíců by byl tento stav "neřešitelný", nebo zbytečně plaším? Neměla bych si vyžádat dřívější termín, případně vyhledat jiného lékaře (dětského kardiologa)?
Jen doplním, že šelest přetrvává (před 14 dny měla dcera roční prohlídku), a žádné klinické příznaky na dceři naštěstí nepozoruji. Mnohokrát děkuji. Přejeme hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Není třeba se znepokojovat, pokud by se jednalo o vážný stav tak by vaše pediatrička zareagovala a odeslala by vás k akutnímu ošetření. Bohužel pacientů je mnoho a myslím, že dřívější termín plánovaného vyšetření neseženete, neboť čekají všichni rodiče a dětských kardiologů je málo. V našem regionu jsou termíny ještě delší - 7-9 měsíců. Pokud by došlo k nějakému problému, obraťte se vždy na svoji pediatričku. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Šelest na srdci
Dobrý den, je mi 20let a při lékařské prohlídce na...
ŠELEST NA SRDCI
DOBRÝ DEN, JSME ČERSTVĚ PO ŠESTINĚDĚLÍCH A DNE 16.7.08...
Šelest na srdci
co je to vlastně ten šelest na srdci ? a muže to ohrozit...
Šelest na srdci
Mám od narození šelest na srdci a chtěl bych se zeptat...
Šelest na srdci
Dobrý den, prosím Vás o radu,zda ještě nějak dále řešit...
Šelest na srdci
Zdravim, u mého půlročního syna stále přetrvává poporodní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Šelest na srdci

Dobrý den je mi 14 let a u doktorky sem se dozvěděl že mám šelest na srdci a...

Šelest na srdci

dobry den ja by som sa chcela spytat co je to ten šelect na srdci a ci to je...

Šelest na srdci

Dobrý den, mám dotaz, chtěla bych jse zeptat, zjistili mi šelest na srdci, postoupila...

Šelest na srdci

Dobrý den, je mi 20let a při lékařské prohlídce na brigádu mi pan doktor oznámil,...

Šelest na srdci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli šelest na srdci může být způsoben občasným...

Šelest na srdci

Dobrý den, je mi 26 let a asi před rokem jsem byla nemocná(angína) a při vyšetření...

Šelest na srdci

Dobrý den, prosím Vás o radu,zda ještě nějak dále řešit problém...na preventivní...

ŠELEST NA SRDCI

DOBRÝ DEN, JSME ČERSTVĚ PO ŠESTINĚDĚLÍCH A DNE 16.7.08 JSME BYLI U DĚTSKÉHO...

Šelest na srdci

dobry večer a má kafe nějakej vliv na srdce? Že když jsem pil normální kafe...

Šelest na srdci

Zdravim, u mého půlročního syna stále přetrvává poporodní šelest na srdci, FoA...

Šelest na srdci

Mám od narození šelest na srdci a chtěl bych se zeptat jestli může způsobit...

Šelest na srdci

dobry vecer.chtel jsem se zeptat ohledne selesti na srdci jestli ohrozuje zivot...

Šelest na srdci

Dobrý den, včera jsem byla u zaměstnaneckého lékaře a informoval mě, že slyší...

Šelest na srdci

od 17 let mám šelest na srdci (nedomiakvost srdeční chlopně) chtěla jsem se...

Šelest na srdci

co je to vlastně ten šelest na srdci ? a muže to ohrozit nějak zdraví nebo život...

Šelest na srdci a motání hlavy

Dobrý den je mi 21 let A mám šelest na srdci od 17 a byla jsem na kontrole a...

Šelest na srdci a motání hlavy

od 17 let mám šelest na srdci a v 18 jsem byla na kontrole a jdu tam zase až...

Šelest na srdci u 9 měsíčního dítěte

Chtěla bych se zeptat,přítelův devíti měsíční syn ma šelest na srdci.Dá se to...

Šelest na srdíčku a posilovna

Dobrý den, mám od narození šelest a chtěla bych se zeptat. Chodím každý týden...

Šelest v uších

Již asi rok mám stálé šumění v uších, ve večerních hodinách je to silnější....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální styk s kondomem

Dobrý den, bohužel jsem se včera trochu opil a měl v nočním klubu orální styk...

Vyrážka

Dobrý den, na rukou se mi objevila vyrážka červené pupínky, které svědí ......

Kožní problémy

Dobrý den, jsem na dovolené u moře a zhoršily se mi mé kožní problémy na šlapkách...

Dá se předávkovat probiotiky?

Dobrý den, můj syn (5 měsíců) pije mléko Hipp Bio Combiotik, které obsahuje...

Modřiny, bolest a svědění na dolních končetinách

Dobry den,uz delsi dobu trpim na lytkach a stehen svedeni az paleni,sami od...

Tuhnutí a bolest rukou

Dobrý den, Mám 9 měsíců po porodu. Porod byl přirozený, bez léků a bez problémů....

Puchýřky dlaní a chodidel

Obracím se na Vás tímto s dotazem,zda-li by mi mohl někdo z lékařů zdělit,o...

Škrundání v jícnu

Dobrý den, je mi 22 let a trpím celkem neobvyklým problémem. Jedná se o to,...

Kondom - správné nasazení


Vnitřní neklid, pocit štípání po celém těle

Dobrý den, již druhý měsíc mě štípe (kouše) kůže po celém těle. Jsem alergik...

Neléčená varikokéla

Dobrý den, chtě bych se zeptat jestli může mít neléčená varikokéla nějaké následky,...

Menstruace tyden po poziti postinoru

Dobrý den, Menstruace mi koncila ve stredu 17.2 aV sobotu 20. 2 se do mě přítel...

Zátěžové EKG

Dobrý den, obracím se na Vás s velikou prostou, zda by nám bylo možné vysvětlit...

Bulka v oku

Dobrý den, občas mám ráno na oku bulku - na bělmu jakoby puchýřek a většinou...

Bolest v pravém podžebří


Dlouhodobé užívání Seropramu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nebyly popsány nějaké případy, prostě zda...

Tikání ve svalech, brnění rukou a nohou

Dobrý den, budu moc ráda, když mi zodpovíte můj dotaz. Jsem 3 měsíce po porodu,...

srdce

Dobrý den. Respektive večer. Už delší dobu me trápí takový problém. Vždy když...

Ploché nohy

Dobrý den, je mi 21 let a již několik let mám problémy s plochými nohami (příčně...

Antibiotika a paralen


Reklama
Zavřít