Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Snížená funkce štítné žlázy a těhotenství

Endokrinologie Radka 18.6.2010

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu. 1,5 roku se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy, není autoimunitní, THS při zjištění 6,2. Nyní užívám letrox 75 a hodnota TSH nyní 2,52. Zvýšení z 50 na 75 jsem měla menstuační bolesti,které přetrvávaly neustále téměr 2 měsíce!Při zvýšení na L100 jsem měla silné mimomenstruační krvácení a bolesti břicha, skončilo po týdnu,kdy jsem se vrátila k L75. Hodnotu TSH mám už 3/4roku kolem 2,4-2,5. Nyní jsem v 11 t.t. a zajímalo by mě, zda je tato hodnota v pořádku, nebo bych se měla pokusit o zvýšení dávky letroxu. Ještě dodám, že docházím 1x ročně na glykemickou křivku, protože jsem prodělala těh. cukrovku a výsledky v lednu byli 5,6-3,8-5,4. Se štítnou žlázou mě léčí pouze praktický lékař, na endokrinologii mě neodesílá. Děkuji za odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
vzhledem k těhotenství bych rozhodně doporučoval konzultaci na endokrinologii. Správná funkce štítné žlázy je totiž velmi důležitá pro vývoj plodu.
Hezký den.

Související dotazy

Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Již 8 let...
Snížená funke štítné žlázy
Dobrý den, v prosinci jsem byla na odběru krve, který...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den. Moc ráda bych se zde s Vámi poradila. Léčím...
Snížená funkce štítné žlázy a jód
Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Snížená funkce štítné žlázy a femibion

Dobrý den, mám sníženou funkci štítné žlázy - TSH 7.34 fT4 13.89 nasazen letrox...

Snížená funkce štítné žlázy a IVF

Dobrý večer paní doktorko, chtěla jsem se Vás zeptat. Po vyšetření hormonálního...

Snížená funkce štítné žlázy a její léčba

Dobrý den, ráda bych se na Vas obrátila s dotazem. Před cca rokem mi byla diagnostikovana...

Snížená funkce štítné žlázy a jód

Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné žlázy, doktorka to sledovala...

Snížená funkce štítné žlázy a otěhotnění

Vážený pane doktore, letos v lednu jsem v 10. tt přišla o miminko (zamlklý...

Snížená funkce štítné žlázy a přibírání na váze

Dobrý den, již jednou jsem se snažila odeslat dotaz, omlouvám se tedy, bude-li...

Snížená funkce štítné žlázy a sport

Dobrý den, již několik let beru Letrox 50 a mám více kg než před lety. Proto...

Snížená funkce štítné žlázy a těhotenství

Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda-li má vliv snížení funkce štítné řlázy na...

Snížená funkce štítné žlázy a těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor i radu. První těhotenství bylo bez potíží, narodil...

Snížená funkce štítné žlázy a těhotenství

Dobrý den, mám 6 dní zpožděnou menstruaci. Antikoncepci beru pravidelně. Těhotenský...

Snížená funkce štítné žlázy a únava

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, aby moje nadměrná únava měla...

Snížená funkce štítné žlázy a užívání koenzymu Q10

Vážená paní doktorko, mám sníženou funkci štítné žlázy (autoimunní), užívám...

Snížená funkce štítné žlázy a váha

Dobrý den,mám TSH-7,9, FT4-9,6.Pokud budu brát léky,které mi předepíše lékař,spraví...

Snížená funkce štítné žlázy a vypadávání vlasů

Dobrý den, v listopadu mi na základě imunologického vyšetření byla zjištěna...

Snížená funkce štítné žlázy Dávkováni Euthyroxu

Dobrý večer, paní doktorko. Léčím se sníženou funkcí štítné žlázy a užívám...

Snížená funkce štítné žlázy po potratech

Dobrý den, v listopadu 2014 a únoru 2015 jsem prodělala zamlklé potraty v 1.trimestru...

Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, při druhém těhotenství mi byla zjištěna v prvním trimestru snížená...

Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, při prvním screeningu ve 12.týdnu těhotenství jsem měla výsledky...

Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně štítné žlázy v těhotenství. Absolvovala...

Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den, v 03/15 jsem prodělala v 1. trimestru potrat. Následně byla zjištěna...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka u konečníku

Dobrý den.chtel bych se zeptat. Před deseti dny jsem chytil nejakou střevní...

Plíseň nehtů

Dobrý den. Už delší doma mě trápí plíseň nehtů u placů u noh. Kůže mě hodně...

Klepání celého těla

Dobrý den, chtěla bych poradit. Už poslední 2 měsíce se mi stává, že si z ničeho...

Krvácení do mozku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na otázku týkající se krvácení do mozku. Kamarád...

Zeslabení zubní skloviny

Dobrý den, je mi 16 let, před půl rokem mi sundali rovnátka. Zuby jsou rovné,...

Následky nadýcháni se kouře

Dobrý den, před několika dny jsem musel čistit zanesený kotel na dřevěné pelety,...

Bolest zad a žaludku

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat , mám problémy ze žaludkem a střevama , a...

Dlouhotrvající kašel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, už cca rok mám zvýšenou tvorbu hlenů a zároveň...

Zalehlé ucho

Dobrý den, ráno jsem se probudil se zalehlým uchem. Nic mě nebolí, rýmu jsem...

LSIL včetně HPV

Dobrý den, dnes mi oznámil můj pan gynekolog, že výsledky z Cytologie jsou LSIL...

Bolest v krku

Dobry den. Již skoro mesic me trápí bolest v krku a ucpaný nos. Po neúspěšném...

Rivotril a halucinace

Dobrý den, asi rok beru rivotril 1/2 0,5mg na noc na nespavost. V posledních...

Clotrimazol při menstruaci

Dobrý den, brala jsem zhruba týden na kampylobakterie Normix a Azitromycin....

Různé doplňky stravy (např. probiotika, trávící enzymy, vitamín D3,...) po operaci žlučníku.

Dobrý den, jsem 3 týdny po operaci žlučníku. Vše proběhlo bez problémů, jizvy...

Dlouhodobe rezani v oku

Dobry den, uz asi dva roky me trapi problem s rezanim oka. Budi me to vzdycky...

Častý pocit na zvracení

Už rok mám pocit na zvracení, není to každý den. Jednou za čas, tak jednou za...

Pálení zad

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, čím by mohlo být způsobené pálení zad přibližně...

Rezistence v břiše

dOBRÝ DEN. Asi před 14 dny jsem si nahmatala na pravé straně břicha nějaký...

Můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika ?

Dobrý den můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika Zinnat 500?Děkuji za...

Krvácení do mozku

Děkuji moc za odpověď, teď už budu klidná ono mě to jen znepokojilo skrz to,...