Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Solná jeskyně

Jiný problém Veronika 28.8.2018

Dobrý den,

mám autoimunitní tyreoiditidu (probíhá zánět), užívám Euthyrox 75 a chodím na kontroly, jinak nemám žádná omezení. Ještě mám celiakii, držím dietu, chodím na kontroly, ale jinak nemám žádná další omezení. Ráda bych se zeptala, zda mohu navštívit solnou jeskyni? Je to pro mě vhodné? Dočetla jsem se, že lidé s onemocněním štítné žlázy by měli návštěvu solné jeskyně konzultovat s lékařem, ale můj endokrinolog má nyní dovolenou.
Moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pobyt v solné jeskyni má obdobný účinek jako pobyt u moře. Jde kromě jiného o inhalaci solných výparů. Nemělo by Vám to nějak uškodit. Naopak. Považuji pobyt v solné jeskyni pro zdraví za velmi prospěšné. Rizikové to může být pro pacienty se zvýšenou činností štítné . Zde je třeba velké opatrnosti a navštěvovat jeskyni, kde sůl obsahuje minimum jódu a nepobývat v ní dlouho. Doporučovala bych také Vám začít s kratším pobytem a bude-li Vám to dělat dobře, můžete pobyt postupně prodlužovat.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Solná jeskyně
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, zda člověk s kardiostimulátorem...
Solná jeskyně
dobry den chtela jsem se zeptat zda je vhodne pro dceru...
Solná jeskyně
Dobrý den. S dcerami 4 a 2 roky jsme začaly jednou...
Solná jeskyně
Dobry den. Jeste bych se chtel zeptat vas jako odborniku...
Euthyrox a solná jeskyně
Zdravím, Mám dotaz, zda mohu chodit do solné jeskyně,...
Solná jeskyně
prosim je vhodne pro ženu s vysokym tlakem a muže kardiaka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Solitární uzel

Dobrý den paní doktorko, při kontrolní návštěvě závodního lékaře jsem byla...

Solitární uzel v levé líci

Dobrý den, prosím moc o odpověď, CT hrudníku nativní a po aplikaci KL i.v. Utváření...

Solitérní ledvina

Dobrý den, mám solitérní ledvinu, která je podle vyšetření na 100% funkční....

Solná jeskyně

Dobrý den, mám takový dotaz.Má práce je spojená o obsluhou solné jeskyně.V té...

Solná jeskyně

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, zda člověk s kardiostimulátorem může do solné...

Solná jeskyně

prosim je vhodne pro ženu s vysokym tlakem a muže kardiaka pobyt v solne jeskyni...

Solná jeskyně

Je vhodné navštěvovat solnou jeskyni při onemocnění štítné žlázy?/snížená činnost/

Solná jeskyně

Dobrý den. S dcerami 4 a 2 roky jsme začaly jednou týdně chodit do solné jeskyně....

Solná jeskyně

Dobry den. Jeste bych se chtel zeptat vas jako odborniku jestli jsou nejake...

Solná jeskyně

dobry den chtela jsem se zeptat zda je vhodne pro dceru 5let aby chodila do...

Solná jeskyně a snižená funkce štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohu navštěvovat solnou jeskyni - mám...

Solné jeskyně

Dobrý den, mám dceru (v březnu bude mít 3 roky), loni byla přes zimu často nemocná...

Solné jeskyně x těhotenství

Dobrý den, je možné navštěvovat v těhotenství, resp. už v I. trimestru solné...

Solu-medrol

Dobrý den,jak dlouho by měla trvat infůze 0,5g solumedrolu a nehrozí při zkrácení...

Solumedrol a diabetes

Dobry den, od 14.2.2014 do 11.4.2014 som brala infúzie solumedrolu (kvôli...

Solumedrol a RS - nežádoucí účinky

Dobrý den, byla jsem na vyšetření MR a lumbální punkce, jako podezření na...

Solvinoa se mi docela hodně dostala do oka

Zdravim dneska sem se myl solvinou a dostala se mi docela hodne do oka.Vyplachl...

Som 3 mesiace po operácii...

Som 3 mesiace po operácii kŕčových žíl asi pred týždňom ma v nohe niečo prudko...

Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67


Som závislí na masturbácií, sebauspokojovaní sa

Dobrý deň, som síce Slovák ale pracujem už niekoľko rokov v Prahe, mám zamestnanie...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rakovina tlusteho střeva

Chci se zeptat uz 3 mesice mam zažívací problémy zácpa,nadýmání,úzká stolice,a...

Pravá noha

Dobry den, mam problem. Mam spatnou pravou nohu. Kdyz mam na prave noze botu,...

Dermatologické problémy

Dobrý deň, pred časom som si všimla že po tele sa mi robia drobné hnedé/červené...

Obrna nervu

Dobrý den, v listopadu 2017 jsem prodělal středně těžkou parézu lícního nervu....

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Zvýšená chuť na sex


Střídavá necitlivost na zevní straně stehna v levé a pravé noze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím může být způsobené střídavá necitlivost...

Výrůstky na jazyku

Dobrý den. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Při kontrole zubů jsem narazil...

Vhodná antikoncepce

Dobrý den, bude mi 16 let a se svým "stálým partnerem" míváme poměrně...

Brnění končetin, bolesti hlavy, výpadky paměti

Dobrý den, prosím o radu, již nějaký čas, nevím přesně, jak dlouho, přibližně...

Popálenina nohy

Dobrý den ráda bych se zeptala před měsícem jsem si vylily na nohu horký olej,už...

Pálení chodidel


Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Zlomená kostrč, těhotenství a porod

Dobry den,pred asi 15 lety jsem si zlomila kostrc. Jelikoz pan doktor myslel...

Bolest zad nejasného původu

Dobry den, jiz jsem vam psal par tydnu zpatky, od te doby jsem vsak navstivil...

Nehormonální antikoncepce

Dobrý den, již druhým rokem užívám hormonální antikoncepci, ale přemýšlím o...

Puchýře a pálení při močení

Dobrý den, byla jsem před pár dny v bazénu a poté mě začaly svědit malé i velké...

Brnění prstů a porucha ciltivosti


Vedlejší účinky Doxyhexal


Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.

Reklama
Zavřít