Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Současné užívání léků

Léky Barbora . 18.7.2012 redakce uLékaře

Dobrý den, chci se zeptat na současné užíváni antidepresiv Elicea10mg a Lexaurinu 1,5....Elicea již beru půl roku, jedenkrát denně večer a při akutních obtížích mi má obvodní lekařka poradila rozžvýkat jednu tabletu neurolu a dát ji pod jazyk....bohužel jsme odjely na čtrnáct dní na tábor a já nechala leky doma..poslední den se mi udělalo hrozně zle bylo mi na zvracení, mela jsem prujem, znecitlivěli mi ruce, nemohla jsem pořádně chodit a musela jsem se soustředit na t co mluvím aby to bylo souvislé, pak mi bylo na omldlení opravdu tenhle pocit nepřeji nikomu...manžel mě odvezl do nemocnice na pohotovost kde mi předepsal lékař Lexaurin 1,5 dvakrát denně a k tomu na žaludek jelikož mi bylo pořád zle a hrozně mě pálívá žáha tak Quamatel 40mg též dvakrát denně... Moje hloupost ale nezeptala jsem se na vzájemné pusobení všech tří léku když si všechny tři vezmu večer před spaním zárověň..poradíte prosím?děkuji

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Můžete všechny léky užívat krátkodobě bez obav. Elicea je k dlouhodobému užívání vhodná, Quamatel by měl stačit na několik týdnů - při malém efektu doporučuji vyšetřit žaludek gastroskopií. Lexaurin a Neurol mohou vyvolat lékovou závislost, jde o léky proti úzkosti ze skupiny benzodiazepinů. Krátkodobé a nárazové užívání nevadí. Upozorňuji ale, že samotná medikamentózní léčba úzkostí a depresí není úplně dobré řešení. Určitě bych se zajímal ve Vaší situaci o možnost psychoterapie, tzn. rozboru Vašich obtíží s psychiatrem či psychologem, snažil se zjistit příčinu úzkosti a zvládat ji i jinak než léky. Přikládám odkaz na užitečnou příručku: http://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Brozury/Generalizovana_uzkostna_porucha.pdf

Související dotazy

Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Současné užívání léků
Dobrý den,mám dotaz ohledně užívání léku Paralen grip...
Užívání léků
Dobrý den, můžu současně ráno užívat lék DASSELTA na...
Současné užívání léků
Dobrý den,3/4 roku beru Meridii a nyní mi paní doktorka...
Současné užívání léků
Dobrý den, prosím o radu. Matka užívá Tiaprid 1 tabletku...
Současné užívání různých léků se Seropramem
DOBRÝ DEN. MÁM CHŘIPKU. V LÉKÁRNĚ JSEM DOSTALA PARALEN...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Současně léky na hyperthyreosu i hypothyreosu

Dobrý den, léčím se na hypertyreózu od února 2013. Anti-TPO, anti-TG, anti-TSH...

Současné používání látkových a jednorázových plen

Dobrý den, Mám nyní takové dilema. Používám látkové plenky již od narození...

Současné užití ELLAONE a ESCAPELLE

Dobry den, mala som nechraneny pohlavny styk pocas plodnych dni, podla kalendara...

Současné užití několika prášků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu bez vedlejších účinků brát současně...

Současné užívání 2 různých léků

Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala, zda je možné současně užívat preventivně...

Současné užívání Aerinaze a Biopronu forte

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se může současně používat aerinaze a biopron...

Současné užívání antihistaminik flonidan a fenistil kapky

Dobrý den, šestiletý syn trpící pylovou alergií (bříza) užívá 1/2 Flonidanu...

Současné užívání Doxybene a Ibalginu

Dobrý den, mám naordinováno Doxybene proti Bronchtidě. Mohu současně použít...

Současné užívání isoptinu a vasocardinu

Zdravím Vás,chtěl bych se ujistit o správnosti rozhodnutí ošetřujícího lékaře.Dlouhodobě...

Současné užívání léčiv

Dobrý den, mohu zaroveň užívat COTRIMOXAZOL AL FORTE na močové cesty a Omeprazol...

Současné užívání léků

Dobrý den,mám dotaz ohledně užívání léku Paralen grip na chřipkové stavy (trpím...

Současné užívání léků

Dobrý den,3/4 roku beru Meridii a nyní mi paní doktorka předepsala Cipralex....

Současné užívání léků

Dobrý den chtěl bych se zeptat na součené užívání antideprsiv Velaxin a suplementů...

Současné užívání léků

Dobrý den, prosím o radu. Matka užívá Tiaprid 1 tabletku večer. Nyní má antibiotika...

Současné užívání léků a léčivých přípravků

Dobrý den pane doktore, moje sestra měla veliké problémy se stabilitou.Mj....

Současné užívání léku Klion D 100 a Dalacin C 150 mg

Dobrý den, Chci se zeptat jestli při užívání Léků Dalacin C 150 mg a Klion D...

Současné užívání léků Stopex a Ibalgin

Dobry večer. Chtěl bych se zeptat, zda mohu kombinovat ibalgin a stopex... tedy...

Současné užívání léků- Xarelto a Wobenzym?

Mamince je 73 let a prodělala těžkou žilní trombózu v LDK v r. 2013. Dle sona...

Současné užívání různých léků se Seropramem

DOBRÝ DEN. MÁM CHŘIPKU. V LÉKÁRNĚ JSEM DOSTALA PARALEN PLUS A SIRUP ROBITUSSIN.PO...

Souhlas - nesouhlas s poskytnutím zdravotní zdravotních služeb - nepovinné očkování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Šla jsem si na gynekologii pro recept na antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Šumění v uchu


Opakovane vyskakuje koleno


Je vůbec možné otěhotnět, dokud nedostanu menstruaci?


Mgr. Ing. Alexandra Říhová

Ambulance klinického psychologa

Nádorová bolest

Bolesti při nádorových onemocněních jsou nejčastěji dlouhodobé neboli chronické....

MUDr. Jana Chládková

Odborný lékař alergologie a imunologie

Zvýšená hladina ASLO

Dobrý den, již několik měsíců se necítím dobře, vrací se mi menší bolesti v...

Hořkost v ústech


Zvýšená sedimentace


Chronická bolest

Dobrý den,již přes deset let trpím brněním a pálením obou dolních končetin.Veškeré...

Hrozně mi padají vlasy


Tasemnice

Dobrý den,dnes mi stolicí vyšlo z těla něco,co bylo asi dvacet cm dlouhé,a vypadalo...

MUDr. Hana Albrechtová

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost

Co všechno vás čeká po operaci křečových žil

Chystáte-li se vyřešit problém s křečovými žilami operací, připravte se na okolnosti,...

Nebojte se vysazení antikoncepce


Hnisave očičko a zkažený heřmánek

Dobrý den, mám 3 měsíčního syna, který měl trochu zahnisané očičko, dle rady...

Křeče v noze


Nechráněný styk a možnost otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×