Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Spálová angina, antibiotika, kojení

Infekce Jana 6.6.2017

Dobrý den. Dítěti 4roky začala rýma s teplotou a pak se osypala a scervenal a osypal se ji jazyk. Dr. předepsala antibiotika, že má anginu.
Po týdnu mě začalo bolet v krku, zdurene uzliny, rýma a slaba vyrážka na krku a v obličeji. Teplota jen 37, tak dr. mi dal jen kloktadlo. (Kojím). Není to spíše spala? Doplnění informací: dr. jsem navštívila, dopručil mi kloktat slanou vodu - po 3 dnech se krk sklidňuje. Prý pro kojící je težké najít léky co nejdou do mléka. Dětský dr. (byla jsem s dcerou) mi udělal výtěr - streptokok potvrzen. Muj dr. mi zopakovat, že léky přejdou do mléka, proto se nedoporučují a že nejsem nakažlivá. na vyrážku mi dal "jarischov roztok".



Prosím, mužete mi objasnit jaký je správny postup?

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den Jano, je možné a podle mého názoru velmi pravděpodobné, že by se o spálu jednat skutečně mohlo. Navštivte tedy prosím ještě jednou Vašeho lékaře, měl by Vám mimo jiné změřit CRP a tak si diagnozu potvrdit. Spálová angina se léčí antibiotiky, jejichž podávání není kontraindikací kojení, nemusíte se tedy ničeho obávat a kojit i při této léčbě. Pěkný den, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Spála a angína mohou mít společného vyvovalavatele, kterým je streptokok. Ve vašem případě se podle kultivačního vyšetření jedná o streptokokovou infekci. Na léčbu streptokokové infekce je vhodné použít klasický penicilin, např. Ospen, V-PNC, který lze podávat i kojícím matkám. Neléčená streptokoková infekce můž mít tzv. sterilní následky, postižení srdce, kloubů, ledvin, proto je při jejím průkazu nutné přeléčení antibiotiky.

Související dotazy

Spálová angína
Dobrý den, onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem...
Spálová angina
Jdu hlídat 3 vnoučata se spálovou anginou. Jsem alergik...
Spálová angína
Ve třídě se vyskytla spálová angina. Zatím je vnuk...
Angína a antibiotika
Dobrý den, v úterý ráno mě škrábalo v krku, malé škrábání...
Má již po dvou mesicich opet spalovou anginu
Dobrý den, muj syn 10 let ma jiz po dvou mesicich opet...
Je to spalova angína?
Dobrý den,syn 4roky,vyrazka jako krupicka(červené pupínky(,detska...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spálová angína

Ve třídě se vyskytla spálová angina. Zatím je vnuk zdráv. Jak se ochránit,...

Spálová angina

Jdu hlídat 3 vnoučata se spálovou anginou. Jsem alergik s nepříliš dobrou imunitou...

Spálová angína

Dobrý den, dcera měla koncem září spálovou angínu - příznaky virážka na ručičkách,...

Spálová angína - přenos na sourozence

Dobrý den, obracím se s dotazem, starší syn 6 let má spálovou angínu, třetí...

Spálová angína a její léčení

Dobrý den, syn má 3,5 roku a už po třetí během půl roku dostal spálovou angínu(měl...

Spálová angína a porod

Dobrý den. Mám termín porodu 3.3. 2012. Můj syn se ve školce nakazil spálovou...

Spálová angína a výsev vyrážky po týdnů užívání antibiotik

Dobrý den, před více jak týdnem mne začala trápit velmi silná bolest v krku....

Spálová angína při alergii na penicilin

Dnes jsem dobrala atb Klacid, ale bohuzel pry nezabira na streptokokovou spalu....

Spálová angína v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala,jsem 17 týden vícečetného těhotenství,jaké...

Spálová angína-bacil -léčba

Dobrý den, syn (5 let) měl v sobotu a neděli 38,6°C, v neděli si stěžoval na...

Spálová vyrážka

Dobrý den, nedávno jsem položila dotaz, který mě v poslední době zaměstnává....

Spalovac tuku X antikoncepce

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli spalovac tuku (pyrolis) nejak ovlivnuje...

Spalovač tuků

Dobrý den, před časem jsem si v lékárně koupila prostředek na spalování tuků,...

Spalovač tuků - nežádoucí účinky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na nežádoucí účinky přípravku na hubnutí x3...

Spalovač tuků je jako smlouva s ďáblem

Dobrý den pane doktore. Chtěl bych užívat spalovače tuku při cvičení. Ale beru...

Spalovače s obsahem DMMA.

Dobrý den , poslední měsíc mě trápí problémy s erekcí. Nikdy předtím jsem s...

Spalovače tuků

Dobrý den chtěl jsem se zeptat je mi 18let mám nedomykavost chlopně a chtěl...

Spalovani energie po fyzicke cinnosti

Dobry den p.dr., velice rad bych si overil nasledujici hypotezu. Budou dva...

Spalování orgánů na energii, dá se zachytit na zobrazovači?

dobrý den, pokud je z nějakého zvláštního důvodu docíleno toho, že se člověku...

Spalování tuků

Dobrý večer pane doktore. Prosím vás mohu užívat spalovače tuku? Měřím 180 cm...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kopnutí do varlat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli když muže kopnu do varlat, tak se mu...

Lokální anestezie u zubaře

Dobrý den, mám dotaz ohledně lokální anestezie u zubaře při trhání zubu či endodoncii....

Bolest kostrče

Dobrý den celý den mě trápí bolest na konci kostrče z ničeho nic...bolí to když...

Tepová frekvence v klidu pouze 50-60

Vážený pane doktore, je mi 30 let, 175/70, jsem poněkud lenivější člověk,...

Endokranioza

Dobrý den ráda bych se zeptala co znamena endokranioza, v lekarském slovníku...

Streptokok v pochvě a sex

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka v pochvě, který se prý neléčí. Je to...

Rivotril 0,5 mg denně a závislost


PH moči


Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


Vyrážka na rtech

Dobrý den! Mám odhadem rok jemnou vyrážku mírně světlejšího zbarvení na horním...

Kapky do nosu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19tt těhotenství, a 3x/4x denně užívám Olynth. Teď jsem v...

Boule po očkování

Dobrý den. Včera jsem si na rameni nahmatala podlouhlou bouli. Je asi 4 cm nad...

Kožní vyrážka v ochlupení

Dobrý den, přibližně před dvěma týdny se mi udělaly jakési bradavičky v ochlupení...

Bulka na penisu

Dobrý den, na penisu se mi objevila jedna taková jakoby bulka, nebo jak to nazvat......

Neustálé průjmy

Je normální, aby člověk měl 3 roky jen průjmy, i když se stravuje dobře? Jídlem,...

COVID 19 protilátky

Dobrý den, mohu poprosit o vysvětlení výsledku testu na protilátky na Covid...

Krvácení z nosu

Dobrý den, před dvěma měsíci mi 2 dny po sobě tekla krev z nosu a dnes znovu,...

Předávkování ibalginem

Dobrý den, moje kamarádka se pokusila zabít kvůli nešťastné lásce tím, že si...

Bolest posledních článků prstů, přesouvá se z jednoho na druhý.

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, co by mohlo způsobovat mé problémy,...

Arsenová vložka

Dobrý den. Měla bych na Vás otázku týkající se mojí kamarádky. Šla k zubaři...

Reklama