Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Špatný psychický stav

Psychika E 7.1.2016

Dobrý den paní doktorko,
mám problém se svým psychickým stavem a už nevím jak dál.
Přestěhovala jsem se z Jižní Moravy do Prahy za přítelem. Je to pro mě veliká změna, nemám tu nikoho s kým bych si mohla popovídat nebo jít ven mezi lidi. Stýská se mi po domově, po přátelích, po rodině. Jsem závislá jen na příteli a čekám až přijde domů z práce. Kamkoliv jdu tak se vždy dočkám jen řečí jako například: no jo ,vy jste z Moravy, no jo náplava. Bojím se už mluvit aby mi zase někdo něco takového neřekl. Beru si to hrozně osobně. Práci tu mám, přecházela jsem v rámci firmy. Z ní budu ale odcházet. Kvůli finanční stránce a nevycházím s nadřízenou. Dostala jsem jinou nabídku ale nechtějí mě pustit na dohodu. Takže co se týče stávajícího zaměstnání musím v něm vydržet ještě skoro tři měsíce. Jenže tři měsíce tam jsou pro mě strašně dlouhá doba. Nemůžu v noci spát, budím se 3x za noc, zdá se mi o práci. Když mám volno, pořád na to všechno myslím, bolí mě břicho od nervů, mám zažívací obtíže,jsem nesoustředěná, věčně pláču a už opravdu nevím jak z toho ven. Jak se psychicky uklidnit. Budu moc ráda za Vaši radu.
Pěkný den

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,

jsem ráda, že jste napsala a svěřila se. Chápu, že přestěhování a izolace pro Vás musí být těžká. Avšak věřte mi, že spousta lidí změnu prostředí prožívá podobně a časem se vždy najdou noví přátelé v místě přestěhování. V tuto chvíli bych pro Vás viděla několik možností. První možnost je obrátit se na odborníka - psychologa v Praze, se kterým si můžete o svých problémech popovídat a uleví se Vám. Dále je tu možnost zavolat na Linku důvěry (kdykoliv), když jste například doma sama a začne to na Vás padat (tel.: 222 580 697; http://www.csspraha.cz/24830-prazska-linka-duvery). Nemusíte zde sdělovat své jméno ani příjmení .... Dále bych Vás chtěla podpořit, aby jste začala v Praze dělat to, co jste měla ráda na Jižní Moravě - koníčky, zájmy, záliby - kde se můžete uvolnit, najít radost a také nové přátele. ... Pokud by se problémy nezlepšovaly, tak určitě je vhodné navštívit lékaře, psychiatra nebo psychologa. .... Ohledně "náplavy z Moravy" :), říká se a mám to potvrzené od mnoha lidí z Prahy, že Praha je tvořena z největší části lidmi z Moravy. Nebojte se tedy mluvit, protože podle toho Vás lidé z Moravy poznají a budou za Vás, za krajana, rádi. Věřím, že někoho z Moravy brzy potkáte a vytvoříte si přátelství. A nebo i někoho mimo Moravu, dobrých lidí v Praze je dostatek.
Přeji hodně štěstí, Iva Velková

Související dotazy

Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Špatný psychický stav ?
Přeji dobrý den,chci se zeptat, jestli psychiatr může...
Špatný stav nehtů
Dobrý Den mám velmi špatný stav nehtů. Nehty jsou měkké.průhledné.Celkově...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Špatný můstek

Dobrý den,přítel má 3 roky můstek,po celou dobu mu co 3-4 měsíce vypadává.Při...

Špatný nález mikroskopem na děložním čípku ale dobrá cytologie

Dobrý den, mám takový problém. Již rok docházím á 3 měsíce na onkogynekologii...

Špatný odběr krve

Dobrý den, před týdnem mi byl proveden odběr krve na alergologii. Hned mi...

Špatný pocit

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně mých dvou problémů s mou přecitlivělostí...

Špatný pocit

Dobrý den před půl rokem se mě ve škole stalo že mě začalo bušit srdce hodně...

Špatný pocit ze sexu

Dobrý den, je mi 20 let, se svým přítelem jsem 2 roky. Ze začátku byl sex v...

Špatný pohyb po operaci předního křížového vazu

Dobrý den, jsem týden po plastice předního křížového vazu a stala se mi nepříjemná...

Špatný prášek (antikoncepce)

Dobrý den, i když jsem se dívala do diskuze jeslit uz nějaká slečna neměla stejný...

Špatný průběh pooperačního stavu po artroskopii

Dobrý den,30.11.2017 jsem podstoupila artroskopii pravého kolene,ze zprávy pro...

Špatný průchod vzduchu do plic

Při rychlejší chůzi či běhu, na jakkoliv dlouhou vzdálenost se rychle zadýchám...

Špatný psychický stav ?

Přeji dobrý den,chci se zeptat, jestli psychiatr může doporučit aby moje dcera...

Špatný růst vousů

Dobrý den.Je mi 15 a od 14 mám vousy pouze na pravé straně,jsou černé a tvrdé.Byli...

Špatný růst vousů

Dobrý den chtěl sem se zeptat nemám moc husté vousy a místy mi nerostou.Je nějaký...

Špatný růst zubů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na ošetření zubu v případě, kdy dítěti roste...

Špatný sex

Dobrý den, mám takový menší dotaz. Je mi 16 let a sexuálně žiju od 15-ti. Vždy...

Špatný skus

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, jak mám dál postupovat, když mám takový...

Špatný skus - obličejová maska

Dobrý den, zajímá mě zda se u nás v ČR při léčbě špatného skusu a křivých...

Špatný sluch a šumění

Dobrý den, mám dotaz 24.2. 2017. jsem měla po adenotomii a paracentéze vpravo,...

Špatný sluch a zrak

Dobrý den mám takový problém, že jak dlouho běhám nebo i chvíli tak mi to jakoby...

Špatný sluch, pískání v uších

Dobrý den, Je mi 17 let a dost špatně slyším. Nejdříve mi audio vycházelo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Wobenzym a parodontoza

Dobrý den, mám parodontozu, léčím se na parodontologii, dvojka nahoře se kýve,...

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc...

Přeskakování v oblasti lopatky

Dobrý den, rád bych se zeptal, co by mohlo způsobovat jakoby přeskakování...

Genitální opar


Motání hlavy

Dobrý den... Už druhý den se mi stále motá hlava... Piju často i jím.. Měla...

Bolesti zad

Bolest zad v okoli beterni patere a ledvin. Dobry den ...cca pred mesicem...

Tvrdá boule pod jizvou

Dobrý den, byla jsem na vyříznutí lipomu v pravém stehně, asi 10 cm pod tříslem....

Otok rukou

Dobrý den, poslední dobou pozoruji, že mi otékají ruce. Vždy mám pocit tlaku...

Krvavý a páchnuci výtok z pupku

Dobrý deň Mám 25 rokov a asi pred 3 mesiacmi som spozoroval zaschnutú krv...

Doporučení od obvodního

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda mají odborní lékaři právo nepřijmout...

Boule u hrudní kosti

Dobrý den, je mi 25 let a asi před půl rokem se mi na hrudní kosti dole lehce...

Výrůstky na páteři, je nutná operace?

Dobrý den, potřebovala bych poradit...mám problémy s páteří a mám se rozhodnot...

Bolest v zádech


Alkohol - játra, skvrny na kůži

Dobrý den, jsem žena je mi 48 let a rada piju víno. Uz asi pul roku mám průjem....

Cytologie

Chtěla jsem se zeptat, minulý týden mě dělali cytologii a ještě nějaké výtěry,...

Zánět osrdečníku


Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Plicní chlamydie

Dobrý den, 22.1.2016 mi byla diagnostikována z krve infekce Chlam.p.IqA 3,6,Chlam.p.IqG...

Itakem a alkohol

Dobry vecer. Chtela bych se zeptat, kdyz beru Itakem 0,5 a z toho jeste jen...

Ztráta čichu při rýmě
