Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Spolehlivost kondomu před chorobami

Kožní obtíže Radka 8.1.2015

Dobrý den, můj nový přítel měl z minulého vztahu problémy s kondylomaty a chlamydiemi.
Chtěla bych se zeptat, zda správně použitý kondom, nasazený hned (že nedojde ani ke tření pohl. orgánů o sebe) zabrání přenosu kondylomat, které měl na uzdičce a chlamydií. Protože pyj je celý zakrytý. Je to spolehlivé?
Ještě bych se chtěla zeptat ohledně přenosu chlamydii, jestli je možný zprostředkovaně- třeba dotykem na jeho penisu a následně přes jeho prsty, rukou mně do pochvy. A jak je to prosím s přenosem chlamydií trachomatis přes orální sex? Mohou být v puse člověka, nepůsobit tam žádnou infekci a mohou se potom pomocí orálního sexu uchytit ch.trachomatis třeba v pochvě?
Děkuji moc, přemýšlím nad tím, i když přítel tvrdí, že je vyléčen dobře.
Přeji krásný zbytek ledna.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, kondom slouží jako ochrana, ale musíte zajistit že opravdu nedojde k žádnému kontaktu kůže a to třeba ani rukou. Jelikož je to téměř nemožné nemohu říci, že přenos infekce nehrozí. Jelikož ale píšete, že je přítel přeléčen, něměl by chlamydie v těle mít. U kondylomat se jedná o jiný problém ty jsou způsobeny HPV (virovou) infekcí a na tu léčba neexistuje, tělo se obvykle s infekcí vypořádá samo, ale není zaručeno že se již kondylomata neobjeví. Projevy (tedy výrustky) se naopak řešit (léčit) musí, odstraňují se chirurgicky, laserem, či speciálními krémy .
Poměrně snadnou možností je, že přítel navštíví dermatovenerologa a nechá si udělat kompletní venerologické stěry z močové trubice. Součástí těchto stěrů jsou testy na chlamydie i HPV infekci tudíž by jste věděli na čem jste. Doporučovala bych Vám také absolvovat stěry, aby jste předešla rozvoji infekce.
V neposlední řadě ještě můžete zvážit očkování proti HPV čímž by jste byla proti kondylomatům chráněná, jen je důležité vybrat správnou vakcínu (která obsahuje všechny 4 kmeny virů, na trhu je pouze jedna).

Související dotazy

Opakované použití kondomu
Dobrý den, mám dotaz, hodlám poprvé zkusit kondom,...
Těhotenství a kondom
Dobrý den, je mi 17 let. Mám přitele a před 14dny sme...
Prasklý kondom
Dobrý den, měla jsem s přítelem pohlavní styk a praskl...
Prasklý kondom
Zdravím, měli jsme s přítelkyní chráněný sex, bohužel...
Spolehlivost kondomu před chorobami
Dobrý den, můj nový přítel měl z minulého vztahu problémy...
Prasklý kondom
Dobrý den, přítelkyně bere hormonální antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spolehlivost HA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli nějak může ovlivnit průjem a zvracení...

Spolehlivost Ha a opakovaná řídká stolice

Dobrý den, každé ráno beru pravidelně Ha Lindynette, v úterý ráno (10.3) jsem...

Spolehlivost HA po prasklé cystě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda spontánní prasknutí cysty na vaječníku...

Spolehlivost HAK

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jesli je dost spolehlivé, abych nebyla těhotná,...

Spolehlivost hormonalni antikoncepce

Dobry den. Uzivam jiz druhy mesic hormonalni antikoncepci Yosefine.Chci se zeptat...

Spolehlivost jiné než kombinované HA


Spolehlivost jiné než kombinované HA


Spolehlivost jiné než kombinované HA


Spolehlivost kondomu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velká je spolehlivost správně nasazeného...

Spolehlivost kondomu před chorobami


Spolehlivost krevních testů


Spolehlivost MR při diagnostice RS


Spolehlivost negativního výsledku těhotensého testu


Spolehlivost NT Gynefix


Spolehlivost prášků


Spolehlivost těhotenského testu

Dobrý den. Je mi 17 let. HA neberu a menstruaci mam nepravidelnou. Tenhle mesic...

Spolehlivost těhotenského testu

Dobrý den, pravidelně užívám antikoncepci Minerva, avšak dostala jsem od...

Spolehlivost těhotenského testu

Dobrý den, který těhotenský test z českého trhu je podle Vás nejspolehlivější?...

Spolehlivost testu na HIV

V polovině června letošního roku sem podstoupil riziko při kterém by jsem mohl...

Spolehlivost vaginálního kroužku při užívání antimykotické terapie

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, užívám HAK vaginální kroužek NuvaRing....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opožděná menstruace

Dobrý den, mám na Vás pár dotazů. 7.1. jsme s přítelem měli nechráneny sex,...

Bolest kyčle a nález na RTG

Dobrý den, již víc než půl roku mě trápí bolesti pravé kyčle. Dnes jsem byla...

Izoechogenní a hypoechogenní uzly

Dobrý den před 14dny mi z výsledků krve zjistili hyperfunkci štítné žlázy a...

Bolesti břicha ve stresu

Dobrý den paní doktorko, studuji poměrně náročnou vysokou školu a téměř před...

Elektroléčba kolene 2

Původní dotaz: Dobrý den, mám naordinovanou 8 x elektroléčbu . Mezi 1 a 2 výkonem...

Vysazení Euthyroxu

Dobrý den, za jak dlouho se ve výsledcích krve projeví vysazení Euthyroxu 50?...

Ztáta paměti,panické ataky

Dobrý den, chtěl bych se dotázat na jednu věc. Mám posttraum. poruchu os., bojím...

Bolest v pravé části břicha pod žebry

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Přítele trochu pobolívá (vlastně to ani...

Bolesti třísel a varlat

Dobrý den, před měsicem a pul jsem si natahnul třislo léčil jsem to pak jsem...

Pálení rtů

Několik měsíců (4 až 5) mě nepříjemně pálí oba rty. Na okraji spodního se často...

Vyšší hladina krevního cukru


Zvětšená játra

Dobrý den, byla mi na CT nalezená zvětšena játra. Mohu se zeptat ci to znamená,když...

Skolióza - je nutná operace?

Dobrý den, mám skolózu (v hrudní části 40 stupňů) a můj lékař mi doporučuje...

Motání hlavy, tlak v hlavě,...

Dobrý den, od srpna mám problémy s motáním hlavy. Prvně to začalo náhlým motáním...

Marihuana v moči


Oteklé klouby u prstů na ruce

Dobrý den, v práci jsem si namohla ruku a teď mám oteklé klouby. Při ohybu...

Chronický zánět ve vedlejších dutinách

Dobrý deň. Mám 43 rokov. Pred asi 3 rokmi som začala horšie vidieť. Náhodne...

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže


Bolesti břicha

Dobrý den, v poslední době se mi 2x stalo v rozmezí 10dnů, že jsem po jídle...

Pálení a tlak pod pravým spodním žebrem

Dobrý den, předem se omlouvám, že bude můj dotaz trochu delší. Cca od června...

Reklama
Zavřít