Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Staphylokokus aureus

Hana 18.2.2015 redakce uLékaře

Po operaci triselne kýly se nehojila sutura. Půl roku neustále drenovano bezvýsledně. Teprve pak nabrany stery a zjištěn zlatak.podávány různé druhy antibiotika bezvýsledně.Poté autovakcina také bez účinku. Nakonec reoperace tzn. Vyriznuti nakažené tkáně, tedy díra do břicha a prý vytazeny tři staré zelené stehy, léčení zevnitř i antibiotiky. To celé trápení trvalo dva roky . Nyní sutura zhojena . Můj dotaz je zda to mohly způsobit ty staré stehy,mohly být infikované ? A je možné dělat první stery až po půl roce ? A jak si můžu být jistá, že je vše v pořádku. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Vážená Hano, chápu že po takovém svízelném léčení máte strach, aby bylo konečně vše v pořádku. Bohužel i přes dodržení aseptických podmínek hrozí nebezpečí infekce u všech operací. Operace tříselné kýly otevřenou metodou - vzhledem k lokalizaci - je zatížená poměrně častými infekčními komplikacemi. Odkud infekce do rány přišla se dá jen spekulovat. Vůbec nejčastějším infekčním agens bývá kožní mikroflora samotného pacienta. /Staf. aureus je často přítomen na zdravé kůži jako součást přirozené mikroflory/. Infekce samotného stehu je velmi málo pravděpodobná. Užívají se šicí sety, samotná vlákna jsou zvlášť balena a jsou sterilní. Stehy se jistě infikovaly až druhotně. Nevím jak probíhala Vaše léčba, komunikace s ošetřujícím lékařem, jak rána vypadala. Často se jedná pouze o serom - ztekutělá krevní sraženina, která se z rány vypustí a hojení probíhá bez problému. Při infekčních komplikacích, kdy rána hnisá, by se stěry měly udělat okamžitě. Při selhání ATB léčby je jediným možným řešením právě důsledná operační sanace rány. Bohužel ani já nevím, zda teď bude vše v pořádku, ale příčina zánětu byla odstraněna, tak tedy snad ano. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Staphylococcus aureus
Staphylococcus aureus Dobrý den, ráda bych se...
M.bechterev a Staphylococcus aureus
Dobrý den,chtěla bych se prosím zeptat co to pro mě...
Staphylococcus aureus
Dobry den, je mozne liecit staphylococcus aureus liecit...
Staphylococcus aureus
Stěry z jazyka mi zistili staphylococcus aureus. Doktorka...
Angina
Dobrý den, opakovaně mi zlatý stafylokok napadá mandle,...
Opakovaná zánět mandlí, antibiotika nezabírají
Dobrý den, mám dotaz ohledně mé levé mandle od 21.1....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Staphylococcus aureus

Stěry z jazyka mi zistili staphylococcus aureus. Doktorka mi však o tom nic...

Staphylococcus aureus - léčba?

Dobrý den, šla jsem k lékařce se zhnisanými a zvětšenými mandlemi, ale bez...

Staphylococcus aureus +++, Streptococcus beta haemol na kůži,po těle

Jak zabránit přenosu Staphylococcus aureus +++, Streptococcus beta haemol na...

Staphylococcus aureus, Hidradenitis suppurativa

Dobry den od 13 let (je mi 30) mam Hidradenitis suppurativa a diagnostikovaly...

Staphylococcus epidermidis

Dobrý den, včera mě propustili z nemocnice, kde mi dělali rozbory. Zprávu jsem...

Staphylococcus epidermis

Dobrý večer, dnes mi byli zjištěny v moči viridující streptokoky, podle zprávy...

Staphylococcus saprophyticus

Dobrý den, Pročítala jsem si příspěvky k tématu opakované záněty močových cest,...

Staphylococus a streptococus

Dobry den, pri vyteru z nosu mi nasli cetny vyskyt staphylococu a streptococu....

Staphylokok

Dobrý den. U obvodní lékařky mi po léčbě atb dělali výtěry z krku a nosu. V...

Staphylokok aureus

Dobrý den, pokusím se stručně. Jsem sportovec 6x týdně, každý trénink na hranici...

Stará jizva

Dobrý den. Mám jizvu po odstranění tukove bulky na boku pravé nohy. Je poměrně...

Stará jizva

Dobrý den.Je mi 35 let a v 7 měsících věku jsem podstoupil plastiku moč.sest.Můj...

Stará zllomenina člunkové kosti

Před 18 lety jsem utrpěl úraz ruky. Žádnou zlomenou kost mi doktoři nenašli...

Stara zlomenina kostrce

Dobry den, je mi 40 let a mam problemy s kostrci. Kdyz jsme hledali pricinu...

Stará zlomenina kotníku

Dobrý den, mám problém s kotníkem, jelikož hraji fotbal tak mám skoro každý...

Stará zlomenina nosu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, před 2 roky jsem si zlomil nos, ale nechal...

Stará zlomenina palce

Dobrý den,dřív sem hodně boxoval a jednou sem si při tréninku zlomil palec,ze...

Staré modřiny na bércích které nemizí

Dobrý den, na obou holeních (po pádu ze schodů) a vnitřní straně lýtka (jiný...

Staré zranění kolene

Dobrý den, dneska sem si obnovil asi půl roku staré zranění kolene. Asi před...

Starch z nemoci

Dobrý den ,prosím poradtemi jsem už 15 let po skalpaci hlavy a mám pořád když...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na zádech

Dobrý den. Ve čtvrtek 5.6. jsem zjistila, že mám na zádech červenou skvrnu,...

Problémy s krční páteří

Dobrý den mám problémy s krční páteří brní mě ruka a dost často mě píchá v zádech...

Bolesti na krku, levá strana z venku v okolí krkavice

Dobry den,3tydny zpet jsem vam psala s dotazem ohledne bolesti na krku,leva...

Zhoršení zraku

Dobrý den, pracuji jako řidič a proto chodím každé dva roky na prohlídky k lékaři....

Píchání ve varlatech a bedrech


Stav po zánětu močových cest, nyní opět zakalená moč

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na jeden dotaz. Před cca 3 týdny jsem dobrala...

Gynekologické vyšetření u panny

Zdravím, mám zvláštní dotaz na Vás. Jak bude probíhat gynekologické vyšetření...

Trudník

Dobrý den, už léta mě trápí akné na zádech a v dekoltu. Nikdy jsem s akné na...

Výsledek kolonoskopie


Nepříjemné svědění v okolí pochvy

Dobrý den, dobrala jsem právě antibiotika a mám nepříjemné svědění v okolí pochvy,...

Růst penisu


Bolest na průduškách a kašel


Nežádoucí účinky léčby Sertralinem

Dobrý den, před čtyřmi dny jsem začala brát Sertralin 50 mg (1xdenně). Měla...

Bolest zad

Dobrý den chtěl bych se zeptat už asi 4 měsíce me trápí bolest zad v kříži ale...

Zřejmě kvasinky po ATB léčbě

Dobrý den, Mám na Vás prosim dotaz a snad mi pomůžete,jelikož jsem již zoufalý....

Hamiltonův hmat při pozitivním Streptokoku B

Dobrý den, jsem 40+1 týden těhotenství a poslední týdny už mě hodně trápí bolesti...

Různý tlak krve v levé a pravé ruce

Dobrý den. TK na lévé HK 120/80 na PHK 140/88. Beru caduet na tlak a chol. Incipientní...

Zahlenění a večerní zvracení


Vyrážka a svědění pochvy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po skončení menstruace se mi udělala u vchodu...

Trpím střídavě silnějšími a slabšími bolestmi zad v kříží


Inzerce
×