Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po opakované operaci krční páteře

Chirurgie páteře Stanislav 1.6.2016

Standa 57 let

Ahoj všichni nemocní a ti co umí poradit. Mám velký problém s krční páteří. První operace 16.3.2015 - výměna ploténky, která tlačila na míchu mezi C5C6 za cake ( nějaký zvláštní silonovou ploténku). Operace proběhla předem v MN Ostrava Fifejdy. Silné pálení předloktí a prstů levé ruky a bolest ramenou ani po 30 různých rehabilitacích (perličková lázeň 10x, teplé voskové obklady a pak masáž fyzioterapeuta 20x) neustálo. Do lázni nechci - bydlím jak v lázních (příroda, bazén, hodná manželka a děti, atd.) Pak jsem odpracoval přesně půl roku na velínu a jako zástupce mistra. Druhá operace 3.3.2016 tamtéž - uvolnění utlačované míchy C5C6 a C6C7. Operace proběhla zezadu vsedě. Dneska, měsíc po operaci bolesti ramenou a silné pálení už na obou rokou zesiluje. Beru léky - Lyriku nebo Pragiolu pak Zaldiar nebo Ibalgin 400 od bolesti. V nejhorších situacích užíju třeba i Ibalgin 600 nebo D-H-C. Od nervů beru někdy Neurol nebo Lexaurin a na spaní občas Stilnox. Dlouho to vydrží ledviny nebo játra nevím. Asi budu zase opakovat stejné rehabilitační procedůry v které už moc nevěřím že pomohou. Dle vajadření mého neurochirurga se víc už s tím nedá nic dělat. Zůstaly tam ještě dva útlaky na míchu, které už nejdou operovat, protože na míše jsou už utvořené pluskýře - otlaky. Jeden zepředu, druhy níže zezadu. Vše je dobře vidět na MR. PROSÌM o radu co mám dělat dál, nebo už do smrti užívat moc nepomahajíci léky ??? PS. mám odpracovaných 40 let v třísměnném provozu na vysokých pecích, kde v osmdesátých letech byla horší dřina jak v dolech. Do důchodu bych měl jít v roce 2022 Za sebemenší radu předem děkuji. Standa

Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.


Dobrý večer, Stanislave, Váš dotaz předávám odborníkovi z oboru neurochirurgie, odpoví Vám co nejdříve to bude možné. Přeji Vám hezký večer.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den Stando.
Operace páteře 2x, z toho2x v jednom segmentu je pro páteř a její další fungování zátěž. Nevím důvod operace, jaké byly potíže a jaký nález na MR. Zdá se, že se ale zcela minuly efektem. Jisté změny na páteři a vyklenutí plotének se dá při zobrazovacích vyšetření např od středního věku naléz u většiny osob. Operovat je ale potřeba jen zlomek nálezů. Operace má zabránit dalšímu poškození nervového kořene nebo míchy. Je potřeba dát dohromady klinický neurologický nález, vidět zobrazovací vyšetření tj obrázky, nejen popis, zhodnotit i funkční nález na páteři. Funkční změny- např blokády a svalové spasmy jsou zodpovědné např za stavy bolesti a omezení hybnosti. Tyto změny na RDG ev MR vidět nejsou, je potřeba nalézt technikami vyšetření manuální medicíny, tak je lze i odstranit, navrhnout vhodnou rehabilitaci, která je hlavně o individuálním cvičení. Vrstvení různých elektroléčebných proudů, masáží a obkladů nepomůže. Je potřeba ve vašem případě se podívat na funkční stav krční páteře, zkontrolovat vše i po neurologické stránce- vyloučit pooperační tzv fibrosní srůsty, jiné komplikace. Navrhnout a naučit vhodné cvičení- k tomu po operaci mohou napomoci i lázně / nejedná se o společenský pobyt ve zdravém prostředí a navíc máte o pojišťovny nárok jen na jedny lázně po operaci páteře/. Pokud došlo již v první době k náhradě ploténky umělou, je nutné počítat s tím, že pohyblivost páteře v daném úseku již není taková jako předtím, že cvičení toto musí respektovat a že se mohou více hlavně nesprávnými cviky přetěžovat ostatní úseky páteře. Tyto věci Vám ale již nezhodnotí neurochirurg, ten hodnotí je dobré postavení po operaci, hojení bez komplikací. Léky je potřeba brát dle jistých pravidel, nelze vzít jednu tabletu, když nezabere tak jinou a různě střídat. Léky potom nenastoupají na určitou vyrovnanou úroveň a mohou mít z kolísání hladin nanejvýše nežádoucí účinky. Nepotřebujete neourodé rady na webu, ale kooperaci s lékařem, který se pokusí Vaše potíže dořešit a mírnit- např neurologa, který se orientuje i na RHB, provádí techniky i manuální medicíny, zhodnotí nutnost kontrol zobrazovacích vyšetřeních, EMG apod.
Zdravím dr. Šigut

Související dotazy

Stav po operaci páteře
Dobrý den,jsem už po druhé operaci bederní páteře,první...
Stav po operaci páteře
Dobrý den, jsem 12 let po OP výhřezu diskuL5/6,nyní...
Stav po operaci bederní pateře
Jsem čtvrtý měsíc po opraci bederní pateře - výhřez...
Bolesti hlavy a krční páteře
Dobrý den , prosím o radu a pomoc. Mám dlouhodobé...
Operace krční páteře
Dobrý den, byl jsem před rokem na operaci krční páteře,...
Bolest krční páteře
Dobry den, je mi 17 let a mám problém s bolestí krční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po odstranění kořene zubu, nateklá tvář až pod oko

Dobry den. Asi pred mesicem mi zubarka vrtala kaz a dala bilou plombu. Po 14...

Stav po odstranění krčních mandlí

Dobrý den, prosím o radu/vysvětlení...koncem března jsem byla na trhání krčních...

Stav po odstranění pigmentových névů

Dobry den, poprosim o informaci. Pred 6ti lety jsem si nechala v laserovem...

Stav po odstranění poloviny štítné žlázy

Hezký den , Mám dotaz, zda po odstranění poloviny štítné žlázy je nutné...

Stav po odstranění polypu při kolonoskopii

Dobrý den, Jsem po odstranění střevního polypu. výsledek, viz příloha. Polyp...

Stav po odstranění šicího materiálu

Dobrý den. Dostala jsem zprávu od Dr. Vytahovali synovi stehy z jizvy, moc...

Stav po odstranění štítné žlázy

Dobrý den.Jsem skoro 2 roky po odstranění štítné žlázy.Zhruba před rokem mi...

Stav po odstranění štítné žlázy

Dobrý den. Od října loňského roka léčila jsem se na zvýšenou funkce štítné žlázy,...

Stav po odstranění žaludku a dientí opatření

Dobrý den.Rád bych se zeptal na mojí maminku(54 let,cca 3 měsíce od zákroku).Kvůli...

Stav po odstranění žlučníku

Dobrý den, již 2 měsíce jsem po laaproskopickem odstranění zlucniku. Než mi...

Stav po operac karpálního tunelu

Prosim o radu ,Pred 3.5mesici jsem byla na operaci karpalniho tunelu asi mesic...

Stav po operace

Dobrý den Po pádu z kola kdy jsem si zlomila klíčni kost se mi vytvořil pakloub....

Stav po operaci

Dobrý den, mé matce je 85 let. Prodělala oboustrannou výměnu kyčelního kloubu....

Stav po operaci

Dobré odpoledne,v listopadu jsem podstoupila LAVH druhý pooperační den jsem...

Stav po operaci

Dobrý den , jsem 4 tydny po operaci kýly a přímých břišních svalů. Týden po...

Stav po operaci

Dobrý den, je mi 41let a jsem 3týdny po operaci klidového aneurysma v mozku...

Stav po operaci a ozařování

Dobrý den, Obracím se na Vás jako na odborníky s prosbou o radu....

Stav po operaci abscesu osmičky

Dobrý den , cca dva týdny jsem byl na operaci s abscesem , který mi vznikl po...

Stav po operaci achillovy šlachy

Ještě bych mela dotaz k upřesnění. Jak již jsempsala minulé v dotaze ze mi byla...

Stav po operaci Achillovy šlachy

Dobrý den, obracím se na Vás na konzultaci ohledně syna. Je 14 dní po operaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Smrkání krve

Zdravím, již delší dobu vymsmrkávám krev. Obvodní lékař mě poslal na ORL, tam...

Vysazení antidepresiv


Bulka na krku


Dušnost při stresu

Dobrý den, je mi 22 let a poslední dobou mám čim dál větší problémy, co se týče...

Motání hlavy ve spánku


Bulka pod jazykem

Chtel bych se zeptat na tu bulku viditelnou na fotce..neboli ani zadne obtize,...

Pupínky na jazyku

Dobrý den, mám dva bolestivé a natekle jakoby pupinky s bílým středem po obou...

Bolest v podbřišku


HPV

Dobrý den je mi 23 let a asi před 4 roky mi byly zjištěni hpv viry HR poté mi...

Následky dlouhodobého užívání projímadel

Dobrý den, Obracím se na Vás s poněkud problematickým dotazem. Několik let...

Mastná a žlutá stolice

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat na názor jiného doktora ohledně svého problému....

Afty horního patra

Dobrý den, přítelkyni se v ústech objevily pravděpodobně afty na horním patře....

Jak hluboko je panenská blána?


Ochlupení u 9 letého chlapce

Dobrý den, mám 9 letého syna,který má již poměrně dost ochlupené genitálie(světlým...

Zenaro a alkohol

Dobrý den, pane doktore, v příbalovém letáku tablet Zenaro jsem vyčetla, že...

Ucpaný nos

Dobrý den, moje trable začaly z jara. Jsem aktivní sportovec věnující se tréninku...

Dieta u divertikulosy

Vážený pane doktore prosím o sdělení , jaké potraviny či přílohy jsou možné...

Sauna a hypertenze

dobrý den, je sauna nebezpečná pro vysoký tlak? děkuji D

Alopacia areata

Dobry den...mam jenom dotaz ohledne kozniho problemu..na levy a pravy strane...

Bolest hlavy v oblasti spánků

Měla bych dotaz pro paní/pana doktorku/doktora ORL, ohledně dlouhotrvající bolesti...

Reklama