Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stěry z močové trubice na ureapl., mykopl. a chlamydie

Urologie Lukáš 1.2.2018

Dobrý den,
byl jsem na urologii kvůli partnerce že měla kvasinkovou infekci a chtěl jsem mít jistotu že také nic v sobě nemám. Udělali mi stěry z močové trubice na ureapl, mykopl. chalmydie a byla nabrána moč, bylo pozitivní Staf. aureus a ureapl. ureal. Dostal jsem tedy Doxybene 2x denně 1 tabletu 100mg na 15 dní. Za 6 týdnů jsem jsem šel na kontrolní stěry a byli pozitivní na ureapl. ureal, a chlamydie trachomatis. Je možné že jsem mohl chytit chlamydie v bazénu a sauně, i když jsem s nikým jiným neměl pohlavní styk ? Žádné příznaky jsem neměl, ale předtím chlamydie pozitivní nebyli což je divné. Byla mi tedy nasazená léčba na chlamydie na první tři dny Sumamed 500mg 1x denně, poté mám hned brát Doxybene 2x denně 100mg na 15 dní, a hned poté opět Sumamed na tři dny 1x denně. Po dobrání budou provedeny opět kontrolní stěry.
Partnerka byla na kontrolních stěrech a chlamydie u ní pozitivní nebyli.
Je tato léčba v pořádku a měl bych se tedy chlamydií natrvalo zbavit?
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že by jste chlamýdie a ureaplasmata chytil způsobem, který popisujete (v bazénu a sauně, i když jsem s nikým jiným neměl pohlavní styk). U chlamýdií, které byly u Vás ve stěru negativní a po 6ti týdnech léčby byl výtěr pozitivní připadá v úvahu, že u prvního výtěru nebyly zachyceny i přesto, že bakterie byla přítomná v močovém traktu anebo jste se nakazil v meziobdobí u své sexuální partnerky. Uvádíte, že partnerka měla výtěr na chlamýdie negativní, jedná se ale zejména u žen o infekci často chronickou, nemusela být ve chvíli stěru aktivní, nemusela být zachycena, jednoznačně by jsem partnerku, jako zdroj nákazy nevyloučila, zejména pokud Vy jste pohlavní styk měl v životě pouze s ní. Léčba, kterou máte nyní nasazenou, je v pořádku, měl by jste se vyléčit, co určitě potvrdí i kontrolní výtěry. Možná by jsem Vám doporučila, i jako prevenci do budoucna, a i jako prevenci i jiných pohlavních nemocí než jenom chlamýdií či ureaplasmat, doporučila používat kondom i u stále sexuální partnerky.

Související dotazy

Bolest v močové trubici
Již 7 měsíců mám problém s oteklým a podrážděným ústím...
Pálení v močové trubici a výtok
Dobrý den, zhruba před 14ti dny jsem začal pociťovat...
Pálení ústí močové trubice
Dobrý den, již pět týdnů se nemohu zbavit obtěžujícího...
Pálení močové trubice
Dobry den, uz asi 4. Mesic mam problem s mocovou trubici....
Pálení močové trubice
Zdravím. Mám cca rok tento pupínek na penisu. Trpím...
Pálení a bolest močové trubice
Dobrý den, již několik týdnů mě trápí pálení na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stěry děložního čípku

Dobrý den, snažila jsem se tady v otázkách od žen který mají podobný problém...

Stěry děložního čípku

Dobrý den, paní doktorko, na základě stěrů z děložního čípku mi vyšly tyto...

Stěry děložního čípku

Dobrý den,je mi 42 let mám 3 děti,stálého portnera už 22let užívám HA.Při preventivní...

Stěry na čípku

Dobrý den chtěla bych se zeptat co to znamená když mi lékař sdělí že mám výsledky...

Stěry na streptokoka a léčba v graviditě

Dobry den. Mam gynekologicke potize uz asi rok a pul. Svedeni zevnich genitalii....

Stěry z čípku v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Půl roku před otěhotněním jsem byla na preventivní...

Stery z děložního cipku

Dobrý den,kdyz mi preventivne delali stěr z děložního cipku, mam si pak volat...

Stery z děložního cipku

Dobrý den, chci se zeptat, kdyz mi na gynekologii delali ster z děložního cipku,...

Stěry z děložního čípku

Pravidelně chodím na preventivní prohlídky k lékařce a již několik let po stěrech...

Stěry z děložního čípku

Dobrý den, dočetla jsem se o HP virech a o jeho souvislosti s rakovinou děložního...

Stesk přítelkyně po jejím bývalém partnerovi

Dobrý den, chtěl bych pomoct své přítelkyni, se kterou jsem momentálně čtvrtý...

Stevia

Dobrý den, přítel užívá warfarin 5 mg 2 tablety denně, protože měl již 2 trombozy...

Stévie

Zvyšuje stévie chuť na jídlo jako umělá sladidla?

Stévie

Dobrý den , Měla bych na Vás dotaz ohledně nápojů , které jsou slazené sladidly. Můžou...

Stevie sladká a nespavost

Delší dobou trpím spatným spaním. Muze mit negativní vliv také užívání asi 5...

Stiahnutie predkožky po frenulotómii

Dobrý deň, u urológa mi bola diagnostikovaná krátka uzdička (mal som problém...

Stiimulace vajíček

Prosím Vás lze užívat nějaké léky na podporu stimulování vajíček.nemohu už 9...

Stillova choroba

Dobrý den, jsem jen dost vyděšená matka ještě vyděšenější 17-ti leté dcery,...

Stillova nemoc

Dobrý den. Mám Stillovu nemoc. Můžete mi odpovědět, jak se léčí a co mě do budoucna...

Stillova nemoc

Moc děkuji za rychlou odpověď. Prosím ale o zodpovězení ještě jednoho dotazu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

MRSA porod cisařským řezem a kojení

Dobrý den pane doktore,chtěla bych Vás požádat o radu. 24.08. jsem porodila...

Nález na EMG

Chtěl bych vědět,jestli výsledky vyš.EMG v pravo o 24% DML 5,2 msec/80mm/,vlevo...

Preventivní vyšetření krve

Dobrý den,zajímalo by mě na co všechno se dělají výsledky z krve při preventivní...

Odstranění znaménka dusíkem

Dobrý den byla jsem u kožní lékařky aby mi vypálila dusíkem výrůstek a řekla...

Akutní gastroenteritida

Dobrý den. Syn 32 let.Je mu špatně od žaludku, chvilkami navaly křeč . Leží,je...

Zarudnutí penisu

Dobrý den, udělaly se mi na penisu takove červené fleky, hlavně na žaludu, potřeboval...

Cysta na vaječníku a laparoskopie

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s dotazem. Od července roku 2014...

Fialový nehet

Dobrý den, jsem na studium v Austrálii a před týdnem mi spadl kovový kus postele...

Alergie na potraviny

Alergie - Dobrý den, mám problém, čím dál častěji natékám a červenám v obličeji....

Bolest nártu

Dobrý den. Syna již více jak 4 měsíce bolí nárt pravé nohy. Začalo to bolestí...

Bolesti zad a břicha


Stěhovavé bolesti kloubů a svalů

Dobrý den, už skoro tři roky mám stěhovavé bolesti kloubů a svalů, cítím se...

Skvrna pod nehtem

: Dobrý den, udělala se mi skvrna pod nehtem, která nemizi, možná trochu bledne...

Lázně a ID u akutní pankreatitidy

Chtěla bych se zeptat.pritel je po operaci 2 kyly,praskleho slepého střeva a...

Nachlazení, rýma, bolesti v krku

Dobrý den, již 14 dní mne trápí asi viróza nebo nachlazení, ráno vykašlávám...

Snášenlivost léků na astma a antikoncepce

Dobrý den. Asi před měsícem jsem začala brát antikoncepci Lindynette 20. V...

Potíže s krční páteří a poruchy vidění

Dobrý den, mojí mamku bolela asi tři týdny krční páteř,nemohla se otočit....

Krevní skupiny

Dobrý den, jak je možné, že když můj otec má krevní skupinu 0- a matka 0+,...

Cervikalgie

Dobrý den, před několika lety mi byla diagnostikována cervikalgie. Bolest vystřeluje...

Tiky

Dobrý den, chtěl sem se zeptat když sem chodil na základní školu tak sem měl...

Reklama
Zavřít