Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stillova choroba

Revmatologie Miroslava 26.4.2018

Dobrý den, jsem jen dost vyděšená matka ještě vyděšenější 17-ti leté dcery, které dnes sdělili, že má Stillovu nemoc. Moc prosím o jakékoli praktické rady a postřehy pro život s tímto onemocněním. Zatím je v nemocnici a lékaři ji nasadili Prednison. Na co si má dát pozor, jak bude zvládat školu, život na intru,....život. prostě to, co my teď ani netušíme. děkuji moc. Mirka s Liduškou

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, Stillova nemoc (juvenilní idiopatická artritida) představuje zánět, který se vyznačuje vysokými horečkami, lososově zbarvenou vyrážkou (je pomíjivá) a artritidou. Příčina onemocnění není objasněna. Léčba onemocnění směřuje k jednotlivým oblastem zánětu. K potlačení příznaků jsou podávány nesteroidní protizánětlivé léky - mají však efekt jen u asi 20% nemocných (uvádí se, že nejlepší je indometacin). Dále se k léčbě používají kortikoidy (např. Prednison), při jejich redukci často dochází k relapsu onemocnění. V léčbě je možné použít ještě i další skupiny léků - to je v rukou specialisty.
Další (především ty praktické) informace k dotazu Vám podá specialista, kterému dotaz předám (přece jen nejsem ortoped či revmatolog, který se těmito chorobami zabývá). Odpověď specialisty očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Paní Miroslavo dobrý den. A hlavu vzhůru. Neměly byste ani jedna propadat panice. Jak píše doktorka Barchánková - léčba je v rukou specialisty. A probíhá v ordinaci - nikoliv na internetu. Otázky, které kladete do fóra nutně nemusí být zodpovězeny správně-vyjadřujete se velmi obecně. Mám na mysli především to, že kromě informací, že jí byl nasazen Prednison nic víc nezmiňujete. Ptáte se jak bude zvládat školu, život, budoucnost. Na to je schopen Vám odpovědět ošetřující revmatolog. Jsou-li splněna kritéria, lze uvažovat i o nasazení biologické léčby v některém z center, možností léčby je celá řada. Tady byste měla Vy i dcera začít. Diagnózou život nekončí, zdraví není za odměnu, nemoc není za trest. Věřím, že vše zvládnete a přeji hodně štěstí. Obraťte se na zkušeného revmatologa, nejlépe z centra biologické léčby. Dceři je 17 let neměly byste tedy dlouho čekat na vyšetření. Také doporučuji pro začátek web: https://www.revmaticke-nemoci.cz/centra-biologicke-lecby-vyhledavani

Související dotazy

Stillova nemoc
Moc děkuji za rychlou odpověď. Prosím ale o zodpovězení...
Crohnova choroba
Dobrý večer, přítel mé dcery má Crohnovu chorobu byl...
Pohlavní choroby
Může se pohlavní choroba přenést z muže X na muže Y,...
Refluxní choroba
Dobry den, Bylo by mozne, prosim, vysetreni na refluxni...
Crohnova choroba
Dobrý den , mám dotaz na crohnovu chorobu , je mi 16...
Crohnova choroba
Dobrý den, ještě dovkládám dvě první vyšetření od pana...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stěry z děložního čípku

Pravidelně chodím na preventivní prohlídky k lékařce a již několik let po stěrech...

Stěry z děložního čípku

Dobrý den, dočetla jsem se o HP virech a o jeho souvislosti s rakovinou děložního...

Stěry z močové trubice na ureapl., mykopl. a chlamydie

Dobrý den, byl jsem na urologii kvůli partnerce že měla kvasinkovou infekci...

Stesk přítelkyně po jejím bývalém partnerovi

Dobrý den, chtěl bych pomoct své přítelkyni, se kterou jsem momentálně čtvrtý...

Stevia

Dobrý den, přítel užívá warfarin 5 mg 2 tablety denně, protože měl již 2 trombozy...

Stévie

Zvyšuje stévie chuť na jídlo jako umělá sladidla?

Stévie

Dobrý den , Měla bych na Vás dotaz ohledně nápojů , které jsou slazené sladidly. Můžou...

Stevie sladká a nespavost

Delší dobou trpím spatným spaním. Muze mit negativní vliv také užívání asi 5...

Stiahnutie predkožky po frenulotómii

Dobrý deň, u urológa mi bola diagnostikovaná krátka uzdička (mal som problém...

Stiimulace vajíček

Prosím Vás lze užívat nějaké léky na podporu stimulování vajíček.nemohu už 9...

Stillova nemoc

Dobrý den. Mám Stillovu nemoc. Můžete mi odpovědět, jak se léčí a co mě do budoucna...

Stillova nemoc

Moc děkuji za rychlou odpověď. Prosím ale o zodpovězení ještě jednoho dotazu....

Stilnox


Stilnox

Dobrý den zajimalo by me zda stilnox a podobne leky na usnuti jsou navykove....

Stilnox


Stilnox a antikoncepce


Stilnox oxazepam

Dobry den, chtel jsem se optat, ktery z leku stilnox oxazepam je vhodnejsi na...

Stimulace a zvětšní prsů


Stimulace na IVF


Stimulace ovulace

Dobrý den, chci se zeptat. Můj lékař mi předepsal od 5. Dne cyklu do 10. Dne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boulička na stydkém pysku

Dobrý den, je mi 14 let a asi před 2 dny se mi na stydkém pysku udělala hodně...

HIV a darování spermatu


Bolest v krku, při polykání i mluvení, zarudlost

Dobrý den, ve čtvrtek (8.6.) jsem se probudila se silnou bolestí v krku. Šla...

Sperma a vzduch

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli když chlap se udělá a sperma přijde...

Dárcovství krve a plazmy a atopický ekzém

Mohu darovat krev plazmu pokud mám dětský ekzém

Bolest očního oblouku

Dobrý den, chci se prosím zeptat. Asi týdne mám drobný problém s očima. Občas...

Darování krve a kouření marihuany

Dobry den, chcela by som ist darovat krv, pred 3 dnami som uzila marihuanu....

Zvětšené uzliny na krku

Dobrý den, je mi 17 let, asi před měsícem jsem si všiml, že mám zvětšené uzliny...

Fotosenzitivita


Bolest na hrudi

Dobry den chci se zeptat porad mě strašně bolí pod obouma lopatkam když sedím...

Lipomy

Dobrý den, uz pomalu dva mesice mam bolesti v pravym podzebri, jde mi to do...

ANA/ENA atd.

Dobrý den. Prosím vás o radu a vysvětlení lab. výsledků, které jsou přes rok...

Hluboké říznutí do prstu

dobrý den před 2 dny jsem si nožem dost nešikovně vyřízla kus bříška na prstu....

Možnost nákazy HIV

Dobrý den, od rizikového pohlavního styku uběhlo již téměř 11 týdnů. Dnes jsem...

Elevace jaterních transamináz

Moje diagnoza je K769 Nemoc jater NS a moje jaterní testy jsou: S_ALT 9.32...

Marihuana a dárcovství plazmy

Dobrý den, chci se zeptat jestli mohu jít darovat plazmu, když jsem si 5.11....

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Únava, nesoustředěnost, sexuální nechuť, zpomalené vnímání

Dobrý den, Hned ze zacatku musim uvést, ze volba internetové poradny pro me...

Vysazení antipsychotik

Dobrý den , je možné že se po vysazení antipsychotik dostavují podněty jako...

HPV a nevěra

Dobrý den..pročítám si otázky a odpovědi a dle nich usuzuji,že pokud mám stálého...