Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Stitna zlaza

jana . 14.3.2014

Dobry den pani doktorka,prosim vas poradili by ste mi ohladne mojich vysledkov na SZ. Mam 33 rokov. THS mam 7,150 (norma je do 5,1), FT4- 13,040, ATG -1,060 (norma je do 1) ATPO-0,35 USG stitnej mam v poriadku. Co sa chcem spytat ci mam alebo nemam byt nastavena na liecbu Eutyroxom ak mam vysledok trochu nad normu a co znamena to ATG trosku cez normu,jedna sa o autoimunitny zapal? Ak uz mam TSH 7 znamena to ze uz mi SZ nestiha a po case bude treba brat lieky? Aj moja mama a babka sa liecia na znizenu funkciu SZ.Prosim vas mozem byt uz z tychto hodnot unavena,lebo tak sa citim len neviem ci je to zo SZ. A moze bratie antikoncepcie ci uz kombinovanej alebo len cisto gestagenovej nejak narusit stitnu zlazu,alebo zhorsit ochorenie? Ci sa mam radsej HAK vyvybat. A moze aj stres zvysit vysledky SZ,pretoze pred 5 mesiacmi mi vyslo TSH 6,99 potom sa bral opat odber za 3 mesiace ten bol 4,9 a pred tyzdnom mi vysiel 7,150. Ako to moze takto skakat? Moze ranny stres z odberov skreslit vysledok,pripadne ako si to mam vysvetlit.Dakujem krasne za odpoved

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, TSH 7 při normálním fT4 je jen mírná odchylka od normy - při normálním nálezu na ultrazvuku a jen hraničně pozitivních protilátkách léčba může a nemusí být zahájena. Záleží to od toho, jestli např. plánujete těhotenství, jak výrazné jsou Vaše obtíže, jakou máte hladinu cholesterolu a pod. Já osobně bych léčbu nasadila, dlouhodobě zvýšené TSH totiž může způsobit zvětšování štítné žlázy, tvorbu uzlů atd. Navíc, při takto pozitivní rodinné anamnéze se léčbě časem nejspíš i tak nevyhnete. Stres má obecně negativní vliv na celý organizmus, štítná žláza není výjimkou. Hormonální hladiny jsou citlivé na spoustu faktorů vnitřních i vnějších, tudíž jejich hladiny kolísají. HAK užívat můžete. Mějte se hezky.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza
Dobrý den, ráda bych se zeptala na výsledek sona...
Štítná žláza, operace
Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stipance v okolo hyzdi

Dobrý den, obracím se na vas s dotazem. V okolí hýždí konktertne zadku...

Stipance v okolo hyzdi

Dobrý den, obracím se na vas s dotazem. V okolí hýždí konktertne zadku se mi...

Stipani pri moceni

Dobry den, cca dva mesice trpim zlutym vytokem byla jsem na gynekologii a dala...

Stipanie resp. palenie mieska

Uz asi 8 mesiacov ma trapi svrbenie alebo stipanie /palenie koze mieska. Bol...

Stipava bolest hlavy

Dobry den pani doktorko, jiz nekolik mesicu me trapi neprijemna stipava bolest...

Stiplava volest a miziva vyrazka.

Dobry den , kazdy den , asi uz dva roky me kazdy rano po probuzeni pronasleduje...

Stipnuti

dobry den nedavno me neco postipalo na zadku a objevilo se mi to uz i u pipiny.Je...

Stipnuti

Dobry den,ja vam nedavno psala,ale neumela jsem to poradne popsat,tak jste mi...

Stipnuti hmyzu

Dobry den, pritelkyne dostala 4 stipance od ovadu a po jednom dni jsme si vsimli...

Stit.zlaza

Dobry den, vadi kdyz na stitnou zlazu obcas piji vetsi mnozstvi alkoholu? Beru...

Stitna zlaza

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat jestli je mozne aby byl kolisavy hormon...

Stitna zlaza

Dobry den,beru jednou denne euthyrox 50,chci se zeptat jestly je nutne uzivat...

Stitna zlaza

Dobry den, obdrzela jsem nasledujici vysledky z laboratore na vysetreni stitne...

Stitna zlaza

Dobry vecer, chtela bych Vas poprosit o odpoved na informaci, zda soja jako...

Stitna zlaza

dobry den je mi 20let a vazim 56 kilo a merim skoro 180cm vydy sem vazila 68...

Stitna zlaza

Dobry den, pai doktorka. Chcela by som sa Vas opytat na Vas nazor na vysledky...

Stitna zlaza

Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu. Mam pritele, a mam pocit, no teda...

Stitna zlaza

Prosim o vysvetleni a stanovisko: Oba laloky difuzne neco hypoechogennejsie,...

Stitna zlaza

dobry den, minuly ted mi zjsiti hodnotu TSH 6,247 porád mi bývá špatně, bolesti...

Stitna zlaza

dobry vecer rada bych se chtela zeptat nakou dobu se lecim se stitnou zlazou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mgr. Marie Petrášková

Klinická logopedie

Budete ještě vyšší? Napoví vyšetření růstových štěrbin

U dětí se na obou koncích kosti, která ještě roste do délky, nacházejí růstové...

Brnění rukou při sexu

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co to znamená,...

Mapovitý jazyk


Lupénka v uších trápí až pětinu nemocných

Psoriáza je autoimunitní choroba, která způsobuje zvýšené olupování kůže. Pokud...

Sinus pilonidalis


Mgr. Michaela Kučerová

Logopedie klinická

MUDr. František Válek

Praktický lékař pro dospělé

Bolest zad - iritace siků - rychlá úleva

Dobrý den. Potřebují poradit co nejrychlejší úlevu od mých bolestí. Již...

Hořké šťávy ze žaludku


Vyšetřeni

dobri den chtela jsme se zeptat jakym stylem se děla vyšetřeni na astma a jak...

Pálivá bolest chodidiel a paty na oboch nohách.

Ráno,ale pri návrate z práce mám ukrutné bolesti chodidiel.Bolest je intenzívna...

Svědění pochvy

Dobrý den. Už třetí den mám svědění pochvy a celkem silný výtok. Když močím,...

Bílé pupínky v krku, únava, zvýšená teplota


MUDr. Hana Peterová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Alexandra Polachová

Praktický zubní lékař

Záškuby v obličeji


Bolest po vytržení zubu moudrosti


Účinnost antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, od které chvíle v mém případě mohu v považovat...



Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×