Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza

Praktické lékařství Renata 23.12.2016

Dobrý den,
12 měsíců jsem podstupovala intenzivní hormonální léčbu kvůli umělému oplodnění. Na začátku mi dělali hormonální profil a ten byl v pořádku. Po ukončení léčby jsem měla nahoře celkem 20 kg, které se mi nedařily shodit. Proto mi můj praktický lékař udělal odběr krve na štítnou žlázu a zjisti prý jen lehce zhoršenou činnost. Řekl mi, že se to často po IVF stává. Nasadil mi Euthyrox v nízkých dávkách a nyní se mi výsledky srovnaly. Nicméně prý léky budu užívat už stále. Upřímně mě představa dalších umělých hormonů po tom všem děsí. Beru jod a snažím se i zdravě jíst a sportovat. Myslíte si, že pokud bych léky vysadila, tak už mi štítná žláza nebude fungovat jako před léčbou na IVF? Dá se podpořit i jinak než těmi hormony? Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Intenzivní hormonální léčba pravděpodobně utlumila funkci štítné žlázy, budete chodit zhruba po půl roce na kontrolu a uvidí se dle výsledů, je možné, že se štítná žláza upraví a začne zase normálně fungovat a Euthyrox se vysadí. Záleží ale na tom, jestli je žláza jen utlumena, nebo došlo například k její vazivové přeměně, pokud ano, tak hormony budete brát celoživotně. Vůbec vás to nemusí děsit, do těla dodáváte jen to, co mu chybí, nic navíc,( stejně jako diabetik dodává inzulín), hormony štítné žlázy užívají i děti a pak léčba pokračuje třeba 60 let. Jinak než léky hormony štítné žlázy do těla nedodáte. O trvalém užívání jodu se poraďte s vaším lékařem. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...
Štítná žláza, operace
Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza


Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi...

Štítná žláza


Štítná žláza

Dobrý den, mám dotaz na štítnou žlázu. Před půl rokem, jsem prodělala plastickou...

Štítná žláza

Prosím o konzultaci, dnes USG štítné žlázy, výsledek zní - pravý lalok vel.14x15x40mm,...

Štítná žláza

Dobrý den,dnes jsem od své lékařky obdržela výsledky testů štítné žlázy, kde...

Štítná žláza

Dobrý den, mohla bych prosím dostat informace k výsledkům štítné žlázy-TSH...

Štítná žláza

Dobrý den. Je mi 20 a přišli mi na hyposteriozu štítné žlázy. Před zjištěním...

Štítná žláza

Dobrý den, je i stále zima,lámou se mi vlasy,mám suchou kůži, jsem unavená,bez...

Štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se v těhotenství automaticky vyšetřuje...

Šťítná žláza

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat na normální rozmezí hodnot hormonů šťítné...

Štítná žláza

Mé 27leté dceři byla zjištěna 3krát vyšší hodnota látek. O jaké se jedná onemocnění?...

Štítná žláza

Dobrý den , prosím o odpověď - po návštěvě lékaře mi napsal - PL 16x15X31 a...

Štítná žláza

Dobrý den, výsledky krevních testů ukázaly, že mám sníženou funkci štítné žlázy...

Štítná žláza

Dobrý den, opakovaně jsem byla na odběrech krve s výsledky TSH 5,02 ( limit...

Štítná žláza

Dobrý den, již asi 20 let se léčím s hypofunkcí štítné žlázy. Beru Eutyrox...

Štítná žláza

Dobrý den,byla mi diagnostikována Chronická lymfocytární tyreoiditida,zvětšená...

Štítná žláza

Dobrý den, tímto způsobem bych Vás chtěla poprosit o vysvětlení UZ vyšetření....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hypotermie


Záchvaty bolesti žaludku a zad

Dobrý den, prosím o radu. Můj táta prodělal velice těžký žlučníkový záchvat,...

Nález na ultrazvuku břicha

Už mě asi zdejší lékaři zahluší a já se vám omlouvám, ale mé předchozí dotazy...

Bolest hlavy


Boule na dásni

Dobrý den. Trápí mě už docela dlouho na dásni boule, z které vytékal hnis. Byla...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Bušení srdce po alkoholu


Bolest podbříšku a pálení při močení


Více jak třitýdenní bolest boule pod kolenem na holenní kosti

Dobrý den, měl bych prosím na Vás dotaz. Před lety se mi na holenní kosti...

Nález na Rtg

Nález: rtg spondylolisteza L 4/5 Obj: senzor. zánik L3, L5, S1 bil., Motor....

Sy karpálního tunelu


Hodnoty anti TG a TPO zvýšené

Dobrý den, již před 2lety jsem byla vyšetřena na TSH - zvýšený asi o jednotku,...

Zalézající varlata do břicha

Dobry den Pane doktore.Mam takovy problemek a to snad dokonce uz od narozeni.Prakticky...

Necitlivost palce nohy


Kavernom v hlavě

Dobrý den, vážená paní doktorko. Jsem tři týdny po operaci hlavy, tzv. Kavernom. Kavernom...

Alergie na Augmentin?

Dobrý den, 3 dny po dobrání Augentinu 1g jsem se celá osypala. Nejvíce červených...

Výsledek Mep a Sep

Dobrý den, jsem po operaci páteře C6/7 a Th 9/10, před 6 a 4 léty. delší dobu...

Bušení srdce


Může se jednat o něco vážného?

Dobrý den.Potřeboval bych poradit,jestli se může jednat o něco vážného.Přikládám...

Tupí tlak pod pravou lopatkou

Dobrý den, měla bych na vás dotaz. Před třemi týdny jsem měla chřipku. která...

Reklama
Zavřít