Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

STITNA zlaza nebo problem z cukrem PRIBIRANI na vaze

Vnitřní lékařství sasa 8.3.2012

Dobry den, mam problem lecim se na stitnou zlazu snizenou funkci 9 let, beru levothyroxin 200mcg, pred 3 mesici jsem zacala pribirat na vaze bezduvodne, cvicim kazdy den 60 min behani. mam 56-57 kg pred necelymi 3 mesici 51 kg Taky se mi stava ze se obcas probudim uprostred noci a toci se mi hlava, nekdy i pres den.
mam vysledky testu
TSH 0.006 normal 0.450-4.500
T4 free 2.2 normal 0.82 - 1.77
T3 free 2.5 norma 2.0 - 4.4
Reverse T3 51.9 norma 13.5 - 34.2

ORALNI GLUKOZOVY TEST 2 hodiny

Glucose fasting 87 mg/dl norma 65-99
po 75 g glukozovy drink
glucose 1/2 hr 151 mg/dl norma 65-199
glucose 1 hr 159 norma 65-199
glucose 1,5 hr 93 mg/dl norma 65- 199
glucose 2 hr 81 norma 65-199

Inzulin na lacno 3.7 uIU// ml norma 2.6 - 24.9

Proc pribiram na vaze, podotykam, ze nezvysuji kalorie.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, může se jednat např. o hormonální změny vzhledem k věku a k rodinné dispozici. Též se se stejným steskem shledávám v ordinaci u pacientek na substituční léčbě pro hypofunkci štítné žlázy, a to navzdory plné kompenzaci onemocnění.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Neplodnost, štítná žláza
Štítná žláza. Dobrý den, je mi 26 let a snažíme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stitna zlaza

Dobry den. Rada by som si vypocula vasu radu a pohlad na moje vysledky ohladom...

Stitna zlaza - hodnoty TSH

Dobry den, mohu vas pozadat o radu? V lednu tohoto roku mi byla zjistena sniz....

Stitna zlaza + spalovac tuku

Dobry den, uz asi 3 roky po punkci 1 cysty na štítné žláze a následném zmenšování...

Stitna zlaza a gravital

Dobry den prosim o radu mam snizenou funkci stitne zlazy a beru euthyrox 75...

Stitna zlaza a nespavost

Dobry den, v roce 2013 mi byla odstranena cela stitna zlaza.Uzivala jsem Euthyrox...

Stitna zlaza a osteoporoza

Dobrý den, prosím Vás o zodpovězení mého dotazu. Mé matce byla před 3 lety diagnostikována...

Stitna zlaza a sex

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli ma snizena funkce stitne zlazy neco...

Stitna zlaza a tehotenstvi

DORY DEN CHTELA BYCH PROSIM PORADIT MAM SNIZENOU FUNKCI STITNE ZLAZY VYSLEDKY...

Stitna zlaza a zanet mandli

dobry vecer, moc bych se rada zeptala. prave mi zjistili chronicky zanet stitne...

Stitna zlaza a zvysene vypadavani vlasu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám už delší dobu vyoperovanou štítnou žlázu,...

Stitna zlaza odbery

Dobry den chtela jsem optat zda odbery krve na stitnou zlazu zahrnuji i jaterni...

Stitna zlaza po operaci

Dobry den, jiz jsme si psali , jsme po operaci stitne zlazy a nedopadla mi dobre...

Stitna zlaza v tehotenstvi - normalni hodnoty TSH

Dobry den, rada bych se zeptala na normalni hodnoty TSH v tehotenstvi. Nachazim...

Stitna zlaza vs. laser

Dobry den. Asi tri roky se lecim se snizenou funkci stitne zlazy. Za uplynuly...

Stitna zlaza vysledky TSH

Dobry den pani doktorko, v roce 2011 jsem zacala dochazet na endokrinologii....

Stitna zlaza zvysena TT4

Dobry den, byl jsem dnes na doporuceni lecitele si nechat udelat testy na stitnou...

Stitna zlaza zvysena TT4, doplneni

Dobry den, zasilam doplnujici hodnoty zjistene k hormonum stitne zlazy: TSH...

Śtítná žláza

Dobrý den p. lékaři před 2letyjsem byla na komplexním vyšetřením krve. Bylo...

Sťítná žláza v těhotenství

Dobrý den , jsem v 25 týdnu těhotenství byly mě zjištěny snížené hodnoty štítné...

Stížené dýchání

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu,protože už nevím co s tím mám dělat.Stávalo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poranení penisu

Dobrý den , dnes jsem si poranil penis při sexu zřejmně u orálniho sexu a nevím...

Bradavice v těhotenství

Dobrý den, na velkém stydkém pysku mám bradavici a jsem ve 14. týdnu těhotenství....

Zánět močových cest

Dobrý den,mám takový problém.Již několik dní pociťuju bolest při močení i normálně...

Pocit tepla v lýtku

Dobrý den, mám dotaz ohledně příznaku RS, který mne trápí. Předem avizuji, že...

Poranění uzdičky penisu

Dobrý den, před dvěma dny mě přítelkyně poranila pri honění kouření. Jedná se...

K septovaný žlučník

Pane doktore, můj dotaz se vztahuje k předchozí otázce ohledně diagnózy septovaný...

Borrelia IgM

Dobrý den. Při nedávných odběrech krve mi byly zjištěny pro mne znepokojivé...

Nevolnost a motání hlavy po jídle

Dobrý den. Už pár dnů mi není dobře. Zejména po jídle je mi nevolno, cítím nepříjemný...

Boule na kotníku po vymknutí

Dobrý den prosím Vás v listopadu minulého roku jsem si vyvrtl kotník a byl jsem...

Svědění konečníku po peraci anální píštěle

Dobrý den, jsem týden po operaci anální píšťele a začalo mě to svědit je známka...

Úzkosti, tepová frekvence

Dobrý den, je mi 25 let a jsem muž. Léčím se s úzkostí a beru každé ráno lék...

St.p. pádu na kostrč

Dobrý večer.Chci se zeptat.před týdnem jsem upadla na zadní část těla-neboli...

Fibrom či genitální bradavice?

Pane doktore (paní doktorko). Obracím se na Vás s pro mne nepříjemnou situací....

Cukání spodního víčka

Dobrý den,již měsíc a půl mi tiká ve spodním pravém víčku. Je to poněkud velice...

Operace menisku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak nejlépe rehabilitovat po vyndání menisku,...

Bolest lýtek v klidu

Dobrý den. Před rokem jsem spala se svým partnerem a měla jsem v pravé noze...

Pityriasis rosea Gilbert

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat jaky je prubeh s vyrazkou rosea gilbert...

MR mozku - glióza

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala výsledek MR mozku. Na toto vyšetření jsem...

Hnědý výtok- těhotenství ?

Dobrý den, snažíme se s partnerem o miminko, pohlavní styk jsme měli před týdnem...

Bolest žeber,vpravo vzadu

Mám náhlé bolesti žeber v zadní části,začíná pod lopatky, bolí celá pravá část,...

Reklama