Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Strach z plicní fibrozy

Urologie Václav 22.5.2019

Dobrý den,

chtěl bych se poradit ohledně plicních reakcí po Nitrofurantoinu, užíval jsem od konce dubna na močové problémy Furolin 100 3x1, měl jsem užívat měsíc. Prvních pár dní jsem měl pocit lehké dechové nedostatečnosti, to vymizelo.Po 10 dnech braní jsem začal mít trávící problémy, Furolin jsem po 17-ti dnech vysadil. Poslední den braní jsem zvracel, měl průjem a teploty, ještě se přidalo bolení v krku(manželka marodila) a opět dechová nedostatečnost, byl jsem na pohotovosti, CRP bylo 70, dali mě na týden Klacid a udělali rentgen plic-negativní, CRP kleslo. Furantoin už neberu skoro 3 týdny, pořád mám ale pocit té dechové nedostatečnosti, zlepšuje se, občas se vyskytne v noci. Od začátku potíží se bojím fibrozy. Byl jsem na plicním-poslech norma, saturace 99%, spirometrie-norma, minulý týden jsem absolvoval HRCT plic s vysokým rozlišením-úplně v normě. Tento týden jsem byl po 14-ti dnech na plicní kontrole-vše v normě včetně spirometrie-nadprůměrné všechny hodnoty 100-150%, lepší než minule. Je mě 29 let, s ničím se neléčím. Podle plicního doktora byly problémy i psychikou.
Chci se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že by došlo k rozvoji fibrozy, je to vyloučeno úplně?
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Václave, nevím proč máte strach zrovna z takové diagnozy jako je plicní fibroza, zda je přítomna rodinná zátež touto nemocí či nikoliv. Dušnost při plicní fibroze bývá typicky zátěžová, nikoliv klidová. Byl jste vyšetřen velice podrobně a opakovaně a všechna vyšetření vyšla negativní, plicní fibrozu tedy nemáte. Furolin může při dlouhodobém užívání vyvolat dušnost, nevolnost, zvraceni, nicméně stejně tak k Vašim obtížím mohlo dojít z důvodu přítomnosti jiné , běžné infekce dýchacích cest, kterou Vám mohla předat manželka. Myslím si, že u Vás paralelně s močovou infekcí proběhla i nějaká infekce dýchacích cest a zároveň je velice pravděpodobný psychický podíl.
S pozdravem

Související dotazy

Plicní embolie
Dobrý den, známá dnes u lékaře po krevních testech...
Plicní embolie
Dobrý den, na konci srpna jsem prodělala plicní embolii...
Diagnostika plicní embolie
Dobrý den, lze zjistit plicní embolii jen z krevního...
Plicní embolie
Dobrý den, v prosinci mi našli trombózu povrchových...
Plicní embolie
dobry den.chtela bych se optat.dnes jsem byla na ct...
Plícní chlamydie
Dobrý den, od podzimu mě trápily neustálé rýmy, bolesti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strach z otěhotnění

Dobrý den. Stalo se mi, že jsem hodinu po užití antikoncepce měla průjem, respektive...

Strach z otěhotnění

Dobrý den, včera jsem se milovala s přítelem a protrhl se nám kondom (beru antikoncepci...

Strach z otehotneni

Dobry den mela bych dotaz zacala jsme brat prasky lindynnete 20zacala jsem je...

Strach z otěhotnění

Dobrý den, Jsem celkem zoufalá. Mám strašný strach z otěhotnění beru už 5 měsíců...

Strach z otěhotnění

Dobrý den, s přítelkyní jsme provozovali petting přes plavky. Poté si je sundala...

Strach z otěhotnění

Dobrý den, nedávno se nám s partnerem stala taková věc, když jsem ho orálně...

Strach z otěhotnění po nasazení antikoncepce


Strach z otěhotnění v 1. měsíci užívání antikoncepce

Dobry den, zacala jsem ve ctvrtek vecer (1.den krvaceni ms) uzivat antikoncepci...

Strach z otravy

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc. Abych Vás uvedl do problematiky,...

Strach z pevné potravy

Dobrý den, je mi 12 let a bojím se jídla. Nemyslím si že mám poruchu příjmu...

Strach z pobytu v nemocnici

Dobrý den, již od malička trpím strachem z pobytu v nemocnici. Jako příčinu...

Strach z pohl.nem.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dál postupovat, v 6/2010 jsem měl nechráněný...

Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na pár informací. Mám docela strach z pohlavní...

Strach z pohlavní choroby


Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, 30. března jsem měl nechráněný styk s jednou dívkou, o které jsem...

Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, před sedmi týdny jsem měl chráněný pohlavní a nechráněný orální styk...

Strach z pohlavní choroby

Dobry den, chtela bych se zeptat, mela jsem nechraneny styk s partnerem o...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den. Prodělal sem erotickou masáž s vyvrcholením. Vyzkoušel sem i stimulaci...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den Chtěla bych se zeptat, zda je možné,že by měl člověk kapavku, kdyby...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, obracím se na Vás s pro mě velmi intimní a hlavně znepokojující...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene

Dobrý den, je mi 16 let a již 9 let hraji aktivně házenou. V poslední době...

Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3

Dobry den, prosim o radu. Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3, mam...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní jsme měli během její menstruace sex. Bylo to ve Středu...

Sarkoidóza

Dobrý den, byla mně stanovena sarkoidoza 1. stupně /oboustranné zvětšení plicních...

Menstruace o 5 dni dříve

Dobry vecer Vážený pane doktore, již jsem Vám psala o tom, že jsem menstruovala...

Antibiotika a mléko

Dobrý den, mám antibiotika a píše se u nich, že nesmím mléko a mléčné výrobky....

Zánět močových cest

Dobrý den, dostala jsem opět zánět močových cest, bohužel k lékaři se dostanu...

Lék na oddálení menstruace a jeho preskripce


Bederní páteř

Degenerfat. změny kloubních spojení.prosím o bližší vysvětlení rtglumbál.lordozazachovaná,ostrý...

Preockovani tetanovka

Dobry den mam dotaz.Byla jsem ockovana naposledy proti tetanu v roce 1996 a...

Bolest achilovy paty

dobry den,chci se zeptat 7.9 .2015 me pichlo na leve pate v oblasti uponu achilovy...

Průjem, horečky, nevolnost


Kvasinky, jejich přenos a příznaky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem po léčbě s antibiotiky (zánět močového...

Resekce MP pliky

Dobrý den, Tak nakonec jsem prý nic neměl s menisky a napsali mi do papíru že...

Cytologie HPV

Dobrý den paní doktorko, každoročně chodim na pravidelně vyšetření cytologie....

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Bolesti třísel, stehen

Dobrý den, už asi dva měsíce mam bolesti a nepříjemné pocity jakoby v oblasti...

Přecitlivělost špičky palce u nohy

Dobrý den, už několikátý týden mám přecitlivělou špičku palce u nohy. Přirovnal...

Bolest v krku a ucha při polknutí

Dobrý den, v nedeli jedu na dovolenou a mě asi před třema dněma začlo bolet...

Onemocnění jazyka

Dobry den.Moc prosím o pomoc.Chtěla bych se zeptat,co muze byt puvodcem tohoto...

Reklama
Zavřít