Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Strach z pohlavní nemoci

Pohlavní nemoci Ondřej 15.12.2019

Dobrý den, obracím se na Vás s pro mě velmi intimní a hlavně znepokojující prosbou ,kvůli které už nějakou dobu nespím.
Je mi 24 let a před 45 dni jsem měl pohlavní styk se značně nevěrohodnou osobou. Vaginální styk byl s ochranou,stejně tak jako orální styk z její strany. Nelíbali jsme se,ale olízl jsem si prsty po uspokojování slečny. Po přibližně 3 hodinách jsem si ústa výplach 30% alkoholem. Po asi 14 dnech jsem zpozoroval na svém jazyku drobné krvácející pupínky,zbělení jazyka a hlen v krku. Následně jsem po 39 dnech od styku navštívil venerologii. Byla mi zde odebrána krev ,výtěr z penisu a krku a zjištěna tato diagnóza:V ústech mandle mírně překrvené,vlevo na bukální sliznici eroze velikosti cca 3 mm s bělavým povlakem, v okolí erytém, bez krční či tříselné lamfadenopatie,genitál klidný bez výtoku, ústí urety klidné, na celém integumentu včetně dlaní a plosek bez exantému. Po 5 dnech byly Všechny testy negativní a stejná diagnoza.Aktuálně je to 45 den po styku a já mám stále hlen v krku, a dutinu ústní jako na fotografii. ( afty na rtech, bílý jazyk, tečky na jazyku, které nekrvácejí a větší objekt na jazyku (bezbolestný) po celou dobu jsem nevnímal horečku či únavu. Párkrát do roka se mi objevují afty,ale vždy je zvýšenou ústní hygienou, polykáním b-komplexu a vyplachováním koncentrátem herbadentu dokážu během týdne vyléčit, teď ale nikoliv. Aktuálně čekám na další odběr, který by měl proběhnout 71 den po styku jako ověření. Ve dnech 17,19,24,25 od styku jsem se líbal s jinou slečnou. Podle příznaků se nejvíce obávám syfilisu.

Zajímá mě teda, Váš názor na pravděpodobnost,že jsem i po tak úzkém kontaktu nakažen.
- Dále jak je pravděpodobné ,že bych případně nakazil slečnu líbanou ve dnech 17,19,24,25. Současně,
- jak se má slečna zachovat a zda by mohla teď někoho nakazit. Má jít okamžitě také na testy, nebo se dá vyčkat na výsledky mého 2 testu?
- následně, je nějaký volně prodejný lék, který bych mohl preventivně užívat já nebo slečna, aby jsme snížili pravděpodobnost nákazy našeho okolí.
Velice Vám děkuji za informace a radu v této situaci.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství

Dobrý den pane Ondřeji.
Vzhledem k výsledkům je dost nepravděpodobné, že byste byl nakažen. Pravděpodobně se jedná o souhru náhod a máte infekci horních cest dýchacích. Doporučuji navštívit ORL lékaře, pít dostatek tekutin a užívat vitamíny. Za předpokladu, že byste měl syfilis v dutině ústní, tak je možnost nákazy druhé slečny. Doporučuji vyčkat na další testy. Krom sexuální abstinence nemůžete provést jiné opatření k přenosu infekce. Váš dotaz předám specialistovi k odbornému vyjádření. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie

Dobrý den, po 39 dnech by krevní testy na syfilis měly být zcela jasně pozitivní. Myslím, že Vaše obavy jsou skutečně zbytečné. Kontakt v uvedených dnech v případě pozitivity by mohl vést opravdu k nákaze druhé osoby. Myslím ale, že slečna může v klidu vyčkat výsledku Vašeho 2. vyšetření.
Žádný lék nefunguje preventivně. V případě, že zvažujete možnost infektu, musíte dodržovat všechna opatření k zábraně přenosu infekce. Pokud potíže přetrvávají, navštivte praktického lékaře nebo ORL specialistu. S pozdravem MUDr.R.Zimolová

Související dotazy

Strach z pohlavní nemoci
Dobrý den, prosím Vás potřebuji poradit, pomoc. Před...
Pohlavní nemoci
Za jak dlouho po rizikovém styku se mám nechat testovat...
POHLAVNI NEMOCI
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena...
Pohlavní nemoci
Chtěla sem se zeptat, jdou nějakým způsobem poznat...
Pohlavní nemoci
dobry den je riziko nějaké pohlavní choroby pokud...
Pohlavní nemoci
Ahoj všem z poradny, prosím jaké nemoci mohou hrozit...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strach z pevné potravy

Dobrý den, je mi 12 let a bojím se jídla. Nemyslím si že mám poruchu příjmu...

Strach z plicní fibrozy

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně plicních reakcí po Nitrofurantoinu,...

Strach z pobytu v nemocnici

Dobrý den, již od malička trpím strachem z pobytu v nemocnici. Jako příčinu...

Strach z pohl.nem.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dál postupovat, v 6/2010 jsem měl nechráněný...

Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na pár informací. Mám docela strach z pohlavní...

Strach z pohlavní choroby


Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, 30. března jsem měl nechráněný styk s jednou dívkou, o které jsem...

Strach z pohlavní choroby

Dobrý den, před sedmi týdny jsem měl chráněný pohlavní a nechráněný orální styk...

Strach z pohlavní choroby

Dobry den, chtela bych se zeptat, mela jsem nechraneny styk s partnerem o...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den Chtěla bych se zeptat, zda je možné,že by měl člověk kapavku, kdyby...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, na tříslech se mi tři týdny po sexu s náhodnou partnerkou,,avšak...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, prosím Vás potřebuji poradit, pomoc. Před týdnem jsem měla pohlavní...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, je možné, že bych mohla mít HIV? Během tří měsíců po rizikovém chování...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, V pondělí jsem měl chráněný sex s dvěma prostitutkama v pražském...

Strach z pohlavní nemoci

Dobrý den, před 10dny jsme s partnerem provozovali nechráněný pohlavní styk,...

Strach z pohlavniho styku

Dobry den,s pritelem jsme spolu necely rok..ale jeste jsme spolu nespali..hrozne...

Strach z pohlavního styku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když už jsem dostala menstruaci znamená to...

Strach z pohlavních nemocí

Dobrý deň absolvoval som test na syfilis po 3 mesiacoch a po 4 mesiacoch negativne...

Strach z pohlavních nemocí

Prosím měl bych dotaz, včera 11.4 na noční zábavě jsem se líbal s neznámou...

Strach z polykání

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi svěřit s problémem, který se mi znovu objevil...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Penicilin a mléčné výrobky


Výrustky na podbřišku a u třísel

Dobrý den, mám v oblasti podbřišku větší tmavé výrustky. Než zajdu ke kožnímu...

Léčba jizvy na penisu

Dobrý den, po operaci penisu v dětství se mi vytvořila Hypertrofická jizva....

Bolest břicha


Krvácení mimo menstruační cyklus


Zápal plic, očkování Prevenar

Dobrý den, můj 3,5 letý syn byl hospitalizován se zápalem plic i když je očkovaný...

Zápach moči po acetonu


Bolesti celého těla

Dobrý den, už několik let mě bolí tzv "celé tělo". Ráno po probuzení se musím...

Bolest kůže při virovém onemocnění


Užívaní Wobenzymu


Vlnění před očima


Marihuana

Dobrý den. 20.2. Jsem byl na odběr krve, a asi zhruba před týdnem jsem měl jediný...

Poškození menisku


Vyrážka v podpaží

Dobrý den, před pár dny se mi v podpaží udělala vyrážka. Trochu svědí, ale...

Anti TG vysoké


4 týdny po plastice předního zkříženého vazu s použitím ST-G štěpu


Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Bělení malých pysků

Lze v domácích podmínkách vybělit malé stydké pysky. Pravidelně si holím přirození....

Cysty vaječníku

Dobrý den, je mi 27 let a zatím nemám děti. Před třemi lety jsem byla na...

Krvácení během braní antibiotik


Reklama
Zavřít