Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Streptococus agalactiae v pochvě a kožní léze na stydkém pysku

Gynekologie Marcela 4.7.2020

Dobrý den, mám drobnou kožní lézi na zevním labiu ( genitálu), asi 2 cm dlouhou a 1cm širokou, která ale často svědí, jsou tam drobné oděrky, už mám i změněnou kůži a trápí mne to už mnoho let, se to zlepšuje a zhoršuje.... Doktorka na kožním mi řekla, že mám výtok a nejdříve musíme léčit výtok. Kultivovala Streptocosus Agalactiae a dala mi antibiotika..

Mě se ovšem ATB brát nechce, protože výtok mezitím zmizel, než se udělala kultivace... ( byl tam asi kvůli návštěvě termálů)...navíc jsem ATB brala před 3 měsíci na zánět močáku.

dotaz:
1) musím opravdu přeléčit toho streptococa, není to zbytečné? tady jsem někde četla, že to není třeba ...., nestačí třeba zatím teatree vaginální mastičky k tomu určnené, spolu s vaginálními probiotiky ( vše z lékárny)....

2) není ta ATB léčba zbytečná?

3) kožní lézi jsem dostala za úkol omývat hypermanganem a mazat framykoinem

Jak mám postupovat, jde mi o ta ATB?...

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Marcelo, děkuji Vám za Váš dotaz. Podle mojí zkušenosti se Streptococcus agalactiae běžně neléčí a pokud byl důvod k jeho nasazení jen výtok, pak zavolejte na kožní, kde Vám antibiotika předepsali a znovu s nimi tuto léčbu proberte. Pokud ale paní doktorka chce přeléčit antibiotiky infekce, které by se mohly spolupodílet na vzniku kožní léze, pak je to důvod k léčbě. Nemohu bohužel rozhodnout, protože Vás neznám, neviděla jsem ránu, nevím, jaká byla kultivace a ani jaký je plán Vaší lékařky. Podle mého názoru by bylo každopádně vhodné udělat biopsii, protože léze, kterou máte dva roky a máte na ní již změněnou kůži, může být v budoucnu i nebezpěčná. Pod chcete, můžeme Vás objednat na jiné kožní, abyste měla druhý názor, také se objednejte na gynekologii, kde Vás vyšetří a případně i udělají biopsii a vyloučí pohlavně přenosné nemoci. Zatím doporučuji sex jen s kondomem a to bez parfémů a barviv, koupel ve slabém hypermanganu je velmi dobrá, tea tree bych nedoporučila, vonné silice velmi dráždí a vysušují, což by mohlo projev zhoršit. Framykoin předpokládám neuškodí, je to místní antibiotická mast, jistě pro jeho použítí měla paní doktorka důvod podle nálezu a vyšetření. Váš dotaz pošlu ještě našemu lékaři gynekologovi. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
je zapotřebí v první řadě zopakovat vyšetření nejlépe na kožním oddělení protože laese která se nehojí je trochu podezřelá
Pokud již výtok nemáte pak ATB nejsou nutná Streptoccocus agal je nutno léčit jen dělá li obtíže
Tea tree bych příliš nedoporučoval lépe oplachy řepíčkem, dobře uklidni sliznici

Související dotazy

Útvar na malém stydkém pysku
Dobré odpoledne, co je prosím ten útvar na malém stydkém...
Boulička na stydkém pysku
Dobry den je mi 15 a uz sem mela pohlavní styk a po...
Výrůstky na stydkém pysku
Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat na můj problém.Asi...
Kulička na stydkém pysku
Dobrý den, dnes jsem zpozorovala, že se mi na malém...
Výrůstek na stydkém pysku
Dobrý den, cca týden zpět jsem si všimla při utírání...
Bulka na stydkém pysku
Dobrý den. Letos v červnu jsem si po sexu všimla, že...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Streptococcus pyogenes

Dobrý den, muj syn (8let) v prosinci 2011 mel anginu bral penicilin 10dni,pak...

Streptococcus sp. +

Dobrý den paní doktorko, moc prosím o radu. Manžel má poslední 2 měsíce neustálý...

Streptococcus sp. +

Dobrý den paní doktorko, moc prosím o radu. Manžel 30 let má poslední 2 měsíce...

Streptococcus v moči a pochvě

Dobrý den. Od listopadu se dlouhodobě léčím na urologii antibiotiky na streptokoka...

Streptococcus viridans

Dobrý den. Během posledního roku jsem prodělala několikrát zánět močových cest,...

Streptococus

Dobrý den, byla jsem dnes u ORL a díky výtěru krku mi našel streptococus beta...

Streptococus

Dobry den obracim se na vas s dotazem ze uz nevim kudy kam.asi pred 3 mesici...

Streptococus

dobry den jiz jsem vam psala.dnes mi vysli vytery z krku a psala jsem vam to...

Streptococus agalactiae

Dobrý den v moči mi byla zjištěna krev, dostala jsem antibiotika zonocin, po...

Streptococus agalactiae v moči

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda nasledujici nalez po kultivaci moci...

Streptococus Agalcie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, už půl roku mám v děloze streptococa. Doktorka...

Streptococus anginosus-přenašečství

Dobrý večer už rok se léčím na streptokoka anginosus.Jsem po dobrání penicilínu,ale...

Streptococus v pochvě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda antibiotikum Claritromicin je účiné na...

Streptokill

Dobrý den. Osmiletá dcera si v pátek večer stěžovala na bolest v krku, lékařka...

Streptokok

Dobrý den zjistili mi streptokoka v pochvě i v moči a chci se zeptat zda je...

Streptokok

Dobry deni pani doktorko, Moje dcera je nyni doma s horeckami u dr. Crp 16...

Streptokok

Dobry den, mam dotaz na diagnozu: ++strept. beta haemol. C, Strept.viridans...

Streptokok


Streptokok

Dobrý den, dceři 6 měsíců byl ze stěru v krku zjištěn streptokok (příznaky...

Streptokok

Dobrý den, moc Vás prosím o radu.jsem na konci 38tt a minulý týden mi nabíral...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v krku

Dobrý den, jsem již asi 9 dní nemocná, nejdříve to začalo bolestí v krku, která...

Začala jsem mít citlivé pravé prso

Dobrý den, prosím o radu, abych zbytečně nepanikařila. Začala jsem mít citlivé...

Vyrážka

Dobrý den, v tomto týdnu se mé dceři objevila na kůži vyrážka.Zejména v oblasti...

Piascledine a Detralex


Vyrážka

Dobrý den . Chtěl by se zeptat na tvorbu těchto červených svědivých pupínků...

Něco mě kouslo

Dobrý den, zhruba před 3 dny, jsem byla s přáteli v parku na grilovačce, no...

Odběry krve, výsledky

Při posledním odběru krve požádala lékařka urologie o vyšetření S-PSA Tumormarery....

Vyrážka na stehně, svědivá

Dobry den, Mam dlouhodobejsi problem s vyrazkou na vnitrni strane stehen...

Bolesti holenních kostí

Dobry den,pane doktore moje matka 65 let ma silne bolesti holennich kosti tento...

Červené skvrny různě po těle


Dočetla jsem se o léku Trittico

dobrý den,dlouho beru různá AD teď už skoro rok Sertralin100 mg a Lyriku150mg...

Polyp na děložním hrdle

Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz. Zjistili mi polyp na děložním hrdle....

Díry v zubech

Dobrý den, Mám na zubech díry pravděpodobně od bakterií. Mam je tam cca tři...

Guajacuran na úzkost

Dobrý den, trpím depresemi a úzkostnými stavy. Na tyto problémy mi můj doktor...

Otok penisu po vytažení klíštěte

Dobrý den, Dnes jsem si všiml klíštěte na penisu, tak jsem ho okamžitě vytočil....

Korová atrofie

Dobrý den, na lékařské zprávě po CT vyšetření mozku mi diagnostikovali počínající...

Hrudní kost bolest na dotek

Při doteku hrudní kosti mě tam za bolí je to velice nepříjemné a chtěla bych...

Bolest krční páteře a porucha polykání

Dobrý den před Pěti dny jsem nešikovně spadla a poranila si krční páteř.Lékař...

Žluté patro

Dobrý den, zjistila jsem, že mám nažloutlé horní patro v ústech. Mám pouze trochu...

Vnímání tlukotu srdce

Dobry den, je mi 18 let a posledni dobou hodne vnimam tlukot srdce. Nezalezi...

Reklama